Gå til innhold

Nordsjø-arbeidere i fare


Anbefalte innlegg

Jonas, les rapporten fra kommisjonen. Da ser du at man slår fast at jagerflygerne i en periode ikke kunne ha hatt kontroll med hvor helikopteret befant seg. Det nevnes også andre kritikkverdige forhold.

Jeg vet at det bl.a. her i forumet lett går sport i det å kritisere VG og andre aviser i saker som angår fly og luftfart, men man bør i alle fall lese havarikommisjonens rapport før kritikken reises.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir som en bil og en fotgjenger da? Bilen har først greie på hvor fotgjengeren befinner seg, bilen kjører til venstre for fotgjengeren og drar så til høyre foran fotgjengeren etter en stund. Selvom du kanskje ikke har øyekontakt med fotgjengeren så klarer man og tenke logisk slik at man har avstand. VELDIG dårlig sammenligning det her, men prøver bare å sette i perspektiv. Pluss på ett par hundre kilomter på begge parter så blir det sånn ca.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jonas, her er du skikkelig på bærtur. Beklager, men tror du bør lese rapporten, og sette deg inn i faktiske situasjon før du uttaler deg.

Her har forsvaret gjort et oppdrag som har blitt skikkelig dårlig planlagt, og særdeles dårlig utført. Ikke gjort den dagen de var klarert for engang. Satt seg selv, og mange andre i fare. De hadde slett ikke kontroll over situasjon ifølge rapporten.

De hadde ikke visuell kontakt helikopteret, fløy mot "feil" rigg, og hadde ikke kontroll over posisjon på eventuelle flyterigger i området. Når man da flyr i lav høyde, i 400 km/t gjennom tåkebanker, da er man faktisk skikkelig ute og kjører.

 

mvh

Roger K Larsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...