Gå til innhold

Stig A. Togstad

Members
  • Innholdsteller

    82
  • Ble med

  • Siste besøk

  • Dager vunnet

    13

Alt skrevet av Stig A. Togstad

  1. Hamburgere kan man jo legge inn. Bare si hvor og evt. hvor mange....
  2. Da Kan omsider ENGK lastes ned fra Flightsim.to https://flightsim.to/file/73307/engk-arendal-gullknapp-airport
  3. …og hvis det er et rett strekke så skal de blå takselysene på hver side av taksebanen stå vinkelrett på taksebanen og rett overfor hverandre. Men alt dette visste du kanskje allerede?
  4. Er det Gaia sitt ENCN scenery med min «fix»? I såfall kan jeg nok trimme de trærne litt. Kanskje litt for tett skog ved approach-lysene?
  5. Blå takselys skal jo følge en viss standard på avstand mellom lysene. Er det et rett strekke skal det være 60m mellom lysene. Er det et kort rett strekke så går jo ikke det og da er det ofte 30m mellom hvert lys. I svinger kan det være ned mot 15m mellom lysene. Men nå er det jo slik at flyplasser ikke alltid følger denne standarden. Det står mer om dette i ICAO Annex 14. Noen utviklere setter blå lys med 3 meters (overdriver kanskje litt nå) avstand overalt og det blir jo litt feil. AIP viser faktisk veldig ofte riktig avstand mellom lysene. Så se på AIP så blir det ihvertfall ikke helt feil. Eller så du sende meg en PM så kan jeg finne ut hvor hvert lys evt skal stå.
  6. Jeg kan sikkert se om jeg finner noen data på disse lysene. De lysene er veldig viktige for Widerøe vet jeg.
  7. Det var vel akkurat samtidig med akkurat samme screenshot! Wow. 😆
  8. Sørkjosen er isfritt helt til innerst i fjorden. Da begynner det å ise til. Kanskje litt for mye. Jeg regner med at havna er isfri på vinteren.
  9. For min egen del så går det stort sett på øyemål. (Og da kan jo resultatet ofte bli deretter) Størrelsen på grunnflaten kan man enkelt måle sånn ca. I f.eks norgeibiler.no. Og så bør man vite ca. hvor høy en etasje er. Pluss standardmål på f.eks dører. Jeg er selv ganske fersk med å bruke Blender men liker det bedre og bedre. (Har tidligere brukt Presagis Creator) Men det er klart, klarer man å skaffe arkitekttegninger så er jo det gull verdt. Gode referansebilder er også viktig for å evt. kunne lage modellen så riktig som mulig samt det å lage teksturer ut i fra disse referansebildene.
  10. Det går rykter på byen at det planlegges en double pack payware scenery for ENNM og ENRM.
  11. Ser veldig bra ute dette. Godt jobba!
  12. Ingenting blir brukt fra andre. Kun ting som evt. fjernes.
  13. Hallois! Jeg kjøpte for en tid siden Gaya sin modell av ENCN for MSFS2020. Jeg elsker den modellen, men det er noen ting som har ergret meg litt. Som f.eks at skiltene ved hold A, B og C er feil. (Det står A03-21 når det skal stå A21-03) Og slike rare feil som f.eks ground markings hvor det skal stå "MAX WINGSPAN 24M" viser "MAX WINGSPAN 24W". Og i tillegg så er rullebanenlysene helt feil i henhold til AIP. Noe mange utviklere gir en stor f... i kan det virke som. Nok om det. Så jeg har laget en fix som endrer på disse feilene. Men jeg er litt usikker på om jeg kan legge den ut på f.eks. Flightsim.to? Er det noen som har peiling på dette? Jeg har lagt til noe nytt som f.eks Wigwags ved alle holdings samt forlenget grønne takselys på apron. Men jeg har også byttet ut skiltene som er feil, byttet ut ground markings som er feil, byttet ut lysene på rullebanen som er feil samt fjernet doble windsocks.
  14. Hvis du velger PaintedLine - Velg add - hold venstre CTRL-knapp inne mens du høyreklikker deg rundt. Dobbeltklikk når du er ferdig. (eller enter) Samme prosedyre for f.eks Polygon. Hvis du lager en ny PaintedLine og vil koble denne sammen med den eksisterende så klikker du tett inntil det ytterste punktet på den linjen du allerede har. Så skal de kobles sammen automatisk. (Hvis det made sense?) Tror det samme gjelder hvis du starter å lage en ny linje veldig tett inntil et ytterpunkt på en eksisterende linje. Du kan også velge et ytterpunkt på en linje og velge "Resume Edit" Men den funksjonen har en litt merkelig fransk logikk.... Hvis du velger PaintedLine og klikker på linjen så kan du høyreklikke når denne linjen er valgt. Så velger du "Add Point". (eller "Subdivise line")
  15. Veldig godt stykke arbeide dette her. Jeg er imponert over hva du har fått til på ENLK. Lys og alt er i henhold til AIP som mange utviklere glemmer helt. ENRA som Gaia har laget har ikke lys i henhold til AIP. Mangler Approachlights, CL-lights, TDZ-Lights, Balked LDG Lights, Feil Edge lights, feil THR lights, feil end-lights, PLASI har feil posisjon, de karakteristike lead in lightsene er feil, Circling lights mangler, blå edge lys har feil avstand. Var ikke meningen å snakke negativt om noen og det er kanskje ikke meningen at ENRA skal være helt riktig men ENLK viser virkelig klasseforskjell her altså. Nydelig!
  16. Ja. Den funker, men det skal sies at den gir oftere feilmeldinger enn tidligere. Det var en developer på nett som sa at det ville funke. Testa det ut og jeg får iallefall generert modeller. Men det kan være noe i det at den egentlig ikke støtter 3.4.
  17. Har opp til nå brukt Blender 3.1.0 men har oppgradert til Blender 3.4.0 (note to myself: ikke oppgrader Blender to dager før release av en modell.... 🤣) Har vært veldig fornøyd med 3.1.0 og synes vel at versjon 3.4.0 er litt mere laggy. Men ikke flere sekunders delay. Gikk fra Blender glTF-IO-MSFS 1.1.6 til 1.3.2 som er siste versjon og har en del rettinger. Må ærlig innrømmet at jeg noen ganger fortsatt bruker Blender 3.1. og 1.1.6 eksporter fordi den funker for meg på det jeg har laget til nå.
  18. Sånn ser det ut hos meg. Det kan nesten se ut som om det er veidata for Tromsøysundtunnellen. Dette er ikke en del av modellen fra min side. Så jeg vet ikke helt hvordan du evt. får bort dette. Men jeg har det ikke hos meg.
×
×
  • Opprett ny...