Gå til innhold

Johan Holmseth

Members
  • Innholdsteller

    1 412
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Johan Holmseth

  1. Hvordan er dette performancemessig? Vil tro den spiser frames?
  2. Hvordan er denne performance messig da? Kan man kjøre denne med rex?
  3. Ivar, og forøvrig alle andre som har fly tilgjengelig til helgen: Mikroflyklubben arrangerer "Midnightsun event" der vi skal fly til Steigen etter stevnet på lørdag. Blir grilling og sosialt samvær der, før retur natt til 17. Sakset fra Salten mikro: Salten mikroflyklubb organiserer flyging fra Bodø til Engeløya i Steigen, for luftfartøyer som vil fly under midnattsolen. Vi flyr til Steigen på lørdagskvelden etter at Bodø air show dag 1 er ferdig. ETD 2000 lokal. Det blir grilling og sosialt samvær på Engeløya før vi flyr tilbake til Bodø under midnattsolen natt til 17. juni. Kart og bilder av stripa på Engeløya finnes her. Ser nå at over 30 fly har meldt seg på turen!
  4. Skolen ekspanderer raskt nå. Planen var vell først at studentene skulle hit til Sandefjord, men det ville vært umulig mtp plass, fly osv. Spent på 737 simmen som mest sannsynlig kommer i løpet av høsten!
  5. DAT skulle bruke EGNOS, også et sattelitt basert utstyr. Problemet er at systemet er ikke godkjent enda. Hehe, spørs om Kleppa blir å spare de 50 millionene hun skulle :grin:
  6. Nei dette gjelder ikke bare Scat-1. Sakset fra regjeringen.no
  7. Widerøe fikk medhold i saken og får fortsette å fly til lofoten! http://m.nrk.no/m/artikkel.jsp?art_id=18047541&a=1.8047541&f=/nyheter/distrikt/nordland/&h=nrk.no
  8. Mange av flyplassene vil nok eksistere til Dash8 pensjoneres, men da regner jeg med fellesflyplassene er godt planlagt, om ikke påbegynt, også i Finnmark. Infrastrukturen til disse flyplassene fra distriktene vil nok bli utbedret betydelig for å korte ned reisetid. Finnmark er spesielt mtp at hver eneste krik og krok har sin egen flyplass, så det vil nok bli vanskelig og få alle fornøyd der. Dette kan jeg skrive under på. Slik som det er i dag, leverer NSB et håpløst og overpriset produkt.
  9. Jeg refererer i innlegget mitt til Helgeland og Lofoten/Vesterålen, hvor flyplassene er planlagt nedlagt og en "storflyplass" skal ta trafikken fra kortbanenettet. Mange av kortbaneflyplassene blir oppgradert med nye lys,terminaler utvidelser osv, selv om de er planlagt nedlagt. Dette ser vi flere plasser i Norge. Også i Finnmark er det ønskelig med 1 storflyplass som skal ta over for flere av kortbaneflyplassene
  10. Tviler egentlig på at Widerøe vil gå tilbake til Twin Otter selv om den har fått trykkabin ++. Widerøe er i dag størst på de kommersielle rutene, og kortbaneflygingene er nok en utdøende sport. I tillegg ville det være en liten drawback med Twin Ottern, mtp plass, støy, comfort og mangelen på cabincrew. Personlig tror jeg Dash 8 kommer til å være i bruk til kortbaneplassene legges ned/slås sammen. Widerøe har vell fått forlenget sin bruk av Dash til 2018, og det er jo noen år til. Samtidig er utbyggingsplanen til Mo i Rana godt i gang, med påfølgende nedleggelse av Mosjøen og Sandnessjøen. Samme gjelder i Lofoten/Vesterålen.
  11. Ja hva hjelper det når de skal fly i lofoten og Nord-Norge? Så du sier at andre selskaper ikke frakter passasjerer trygt fram? DAT har bedre kundeservice og komfort? Kan du utdype alle påstandene du kommer med? Har du sjekket det her ? Eller her ? Edit: hva er forskjellen på dat og dot? Er ikke det samme selskap?
  12. Javel? Hvordan kan du si det når de ikke har treningen/erfaringen, ei heller servicen som Widerøe har?
  13. Error - Your account is marked as inactive. As a result, we are not currently able to provide you with a password reminder. To reactivate your account, please contact the Membership Department. Er det noe du kan gjøre Lars?
  14. Hei! Etter et relativt langt opphold fra fs og vatsim hadde jeg tenkt og begynne å fly litt igjen. Men har glemt både påloggings id og passord. Hvem kan jeg kontakte for å få dette tilsendt?
  15. Fotoforbudet var gjeldene i september. Ihvertfall på vår side (militær)
  16. Minner meg om en av mine gamle instruktører som presterte å ta av me en skiftnøkkel liggende på cowlingen. Dette ble oppdaget like etter takeoff og de måtte ta en sving for å få den til å falle i sjøen :cool:
  17. Blir bra dette! Har booket Cessna 400 Corvalis'en til skolen som vi skal fly opp med
  18. Flyet er skoleflyet til Salten Mikroflyklubb som oppererer ut fra Bodø. Flyet er av typen Savannah reg LN-YVV Bilde
  19. Ja, selvfølgelig. Du får ikke gå opp til solo før instruktøren ser at du behersker alt av øvelser. Som inkluderer det aller meste bortsett fra spinn.
  20. Stemmer det Clamer. Etter minimum 50 timer kan man ta en passasjerutsjekk med instruktøren, der du skal vise at du kan tilrettelegge en flytur med en passasjer som er helt ukjent med hva dette innebærer. Du blir også testet i håndteringen av flyet i kritisk lave hastigheter nær steilefart, og at du kan ta flyet ut av et begynnende spinn før dette får lov å utvikle seg. Stiller meg bak det John Moen sier. Synes noen av innleggene som kommer fra enkelte her inne er latterlige. Det er lenge siden mikrofly så ut som "tørkestativ" selv om noen flyr i dag. Veldig mange som produseres i dag er hypermoderne komposittfly med glasscockpit, alt av avionisk utstyr, nødskjerm og opptrekkbart understell. Når de aller fleste mikroflyene også er utstyrt med Rotax 912 (som nettopp fikk forlenget sin TBO til 2000 timer pga av påliteligheten) gjør det mange mikrofly tryggere enn en gammel 172 fra 1965 Kjekt å kunne dale sikkert ned med en nødskjerm, om man skulle være så uheldig å få motorstopp. Ang ulykkene har jeg en finger på menneskelig svikt. Det ble rapportert skumle vinder i området når de fløy, og vitnene har beskrevet hendelsene slik at flyene mistet all fart og datt mot bakken. Havarikomiteèn fra NLF har allerede utalt seg om at at ingen tekniske feil har blitt funnet. De betviler også at teknisk feil er årsaken. Flytypen er kjent for å være robust og pålitelig, og er et populært skolefly. Til dere som mener at mikrofly burde være forbudt, les Flynytt redaktør Torkell Sætervadets forord i den siste utgaven. Enkelte her inne burde undersøke fakta før de kommer med bastante påstander som de tror er rett. Hilsen mikroflypilot Edit: Ang bruk av veikart til navigering, så tilhører det skjeldenhetene. De aller fleste mikroflygere tar hobbyen sin seriøst, og har skikkelig utstyr ombord.
  21. Widerøe følger opp og starter direkterute mellom Brønnøysund og Oslo http://www.wideroe.no/modules/module_123/proxy.asp?D=2&C=11&I=5675
×
×
  • Opprett ny...