Jump to content

Ole Sannes Riiser

Members
 • Content Count

  589
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ole Sannes Riiser

 1. Fløy med LH A340-600 fra Los Angeles til München nå 5. juli. Vanskelig å forbinde den turen med noe fint, ettersom det var noe som gjorde at humøret mitt falt rett i kjelleren. Selve opplevelsen ble dermed totalt ødelagt, men jeg kan da trekke frem positive ting, isolert sett. Hyggelig besetning med litt humor, lyst, rent og pent interiør, gode seter og grei beinplass for en på 1.82. Litt små oppbevaringslommer i seteryggene da, så det var vanskelig å få plass til noe mer enn et par blader. Skulle gjerne likt å se litt større utvalg av filmer og tv-serier, riktignok, selv om jeg ikke gadd benytte meg av IFE-systemet. Maten var også helt grei. Likte også løsningen med flere toaletter i den lille underetasjen midtveis i flyet, det førte til at det ikke ble så mye tråkking i midtgangen, og det ble lite kø. Praktisk! Dette er riktignok ikke unikt for LH, sånn er det vel på alle A346-maskiner. Noe annet, som var både positivt og negativt, var at jeg ble plassert på rad 27 (i 3-class configen), som er en rad hvor raden foran inneholder ett sete mindre. Dermed ble raden foran litt misaligned i forhold til vår. Det betød at jeg måtte ha IFE-skjermen i armlenet, siden jeg satt ut mot midtgangen, noe som var litt upraktisk. På den annen side fikk jeg mye bedre beinplass, da setet foran bare dekket halvparten av mitt "område".
 2. Nettopp! Jeg tar aldri av meg beltet så lenge jeg sitter i setet, hvis ikke jeg må opp og gå av en eller annen grunn. Det holder i massevis å bare slakke litt på beltet.
 3. Når skal folk lære at det heter Qantas, og ikke Quantas?
 4. Det er ikke noe problem å fly Ryanair (det heter Ryanair, ja ) så lenge man er oppmerksom på gebyrer og avgifter og alt dette når man bestiller.
 5. Godt ikke den traff noen av bilene eller menneskene som befant seg på parkeringsplassen da. Tror jeg hadde blitt en smule overraska om den der hadde deisa ned et par meter unna meg...
 6. Kan tenke meg dette er hentet fra flightradar24.com
 7. Syns ikke den er så fryktelig pen, jeg. Fraktversjonen er pen, men syns det ser klossete ut på paxutgaven når overetasjen går nesten halve lengden.
 8. Det blir muligens tur til California til sommeren, og de mest aktuelle alternativene er OSL-LHR-LAX med enten BA hele veien, eller BA til LHR, og Virgin derfra til LAX. Hva anbefaler dere? Jeg heller mest mot Virgin, fordi jeg allerede har fløyet BA med 744 nå før jul, og syns det hadde vært greit med noe annet (VS bruker A340-600 på LHR-LAX). Dessuten er jeg ikke så glad i 744. Er det noen som har erfaring med begge selskapene? Eller én av dem
 9. De fleste jeg har snakket med, som har flydd over dammen med Continentals 757 er veldig fornøyde med både plass, komfort og service. Jeg fikk ikke inntrykk av at de mente flyene var spesielt trange. Men jeg ser jo at det er forskjell mellom å fly 757 over dammen, og widebody.
 10. Oi sann, skal vi se... 60-tallet, er det der du holder til?
 11. Gøy med Australia! Jeg skal ned til Brisbane nå i november, jeg bestilte rett og slett fra Widerøes hjemmesider, noe som fungerte utmerket, man får mange alternativer og god informasjon om hvilke ruter som opereres av hvilke flyselskaper, og også hvilke fly som er satt opp på rutene Min rute ble følgende: Oslo-London (BA), London-Sydney (Qantas), Sydney-Brisbane (Qantas). Hjem igjen ble det Brisbane-Singapore (Qantas), Singapore-London (BA), London-Oslo (BA). Jeg måtte betale omlag 11k for denne billetten. Det jeg har erfart, er at det blir mye dyrere hvis du må bestille to enveisbilletter enn en tur-returbillett. Så vidt jeg vet så kan du jo ikke bestille tur-retur når du skal reise til Brisbane, men hjem igjen fra Sydney. Da blir det fort mye dyrere.
 12. Ja, spørsmålet er enkelt. Finnes det noen gode spotteplasser på Torp? Da tenker jeg på både nord- og sørenden.
 13. Ja, det gir jo mening, tenkte ikke på det Så i teorien kan altså Torp ta imot fly på størrelse med A330, det er bakkeutstyret som forhindrer at dette faktisk går an, om jeg har forstått korrekt. Jeg mener, rullebanen på Værnes og Bergen og de fleste andre store norske flyplasser, kanskje med unntak av Gardermoen, er jo også 45 meter brede, så vidt meg bekjent? Og lengden skal det ihvertfall ikke stå på.
 14. Takk for oppklaringen, da er jeg med Når vi først er inne på Torp, noen som vet hva som er det største flyet Torp kan ta imot? Jeg har aldri sett noe større enn A321 der nemlig, men det må da være mulig å få ned noe enda større på den stripa?
 15. Jo, men asfalteringen har skjedd inne på flyplassområdet, i nærheten av rullebanen, de hadde også holdt på med noe lyssetting etterpå, så regnet med det gjaldt en taksebane.
 16. En bekjent av meg har holdt på med noe asfaltering på Torp i sommer, men kunne ikke helt si hva det var, om det var taksebane eller rullebane. Jeg tenkte det må ha vært taksebanen jeg da, kan det stemme? I så fall hvilken? Noen som jobber på Torp eller evt. har litt peiling på plassen som kan svare på dette?
 17. Var det frontruta som sprakk, sa du?
 18. Kjempeflott forslag! Rart det ikke finnes noe sånt fra før...
 19. Haha!! Det er da ingenting galt med den setningen, poenget her er at den er utstyrt med to vinger som er svært fleksible. Selvfølgelig høres det rart ut når du kapper av setningen halvveis, som gjør at den mister poenget, og tar det helt ut av sin sammenheng
 20. 747-400F kan riktignok likne veldig på en 100 eller 200, eneste forskjellen, rent utseendemessig, er vel winglets og nyere motorer I og med at 747-400F er et fraktfly, er det vel ikke nødvendig med det forlengede øvre dekket som man har på 747-400 passasjerutgaven.
 21. Denne siden kan sikkert være kjekk? http://www.osl.no/osl/omoss/_forvarenaboer/_status
 22. Er det det hun driver med til vanlig? Nå kommer det ikke klart frem i artikkelen at det er hun som sier det, selv om et sitat av henne følger etter avsnittet som omhandler feilindikasjoner...
 23. Også denne gangen med en aldrende russisk maskin, en Il-62. Forrige var jo en Tu-154. Ikke at det har noe å si, men eldre russiske maskiner fra Sovjet-tiden er vel ikke akkurat kjent for å være de aller sikreste?
 24. Dette skjedde en gang vi skulle lande i Girona (Barcelona) også, det var like før touchdown, så ble det full gass oppover igjen Piloten sa bare at det var en teknisk feil. Hva han la i det, vet ikke jeg.
×
×
 • Create New...