Gå til innhold

Benchmark test F-104G vs Lightning F6. Hvilket er raskest.


Anbefalte innlegg

Ok. Kanskje litt for spesielt intereserte og kanskje ikke helt rettferdig. Hvilket kommer seg fortere fra punkt A (Ørlandet) til punkt B (Bodø)?

 

Før dere kommer med kommentarene om at jeg må skaffe meg et liv, så oppforderes det til å prøve dette selv. Det er faktisk veldig gøy, uavhengig av flytype. Bare husk å stoppe og starte klokka  ;D

 

OK. Here goes (Filmet i sanntid så det er lov å spole hvis det blir for langdrygt)

 

1. Testobjekt nr 1. Lightning F6 clean, uten ferrytanker.

 

 

2. Testobjekt nr 2 F-104G clean, uten tiptanker.

 

 

Som dere kan se ble det hjemmeseier til Starfighteren. Det skyldes nok at den har litt mer rekkevidde så jeg kunne gå litt lavere som gjør turen litt kortere samt at den har en meget effektiv speedbrake som gjør at jeg kunne gå fortere lengre før jeg måtte bremse ned for approach.

 

E

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Starfighteren sniker seg igjennom lufta med et minimalt av luftmotstand. Den stoppet heller ikke på Mach 2. Den bare fortsatte akselerere. Lightningen er ikke så verst lav på luftmostanden den heller, men de store, tykke vingene samt to motorer krever mer kraft for å penetrere lufta i høy fart. Det merkes på forbruket. Det gikk nok med en hel del AVTUR og AVPIN-fuel i løpet av dens karriære. Fordelen var at den kunne cruise høyere og svinge krappere i lav hastighet. Og den hadde masse herlig kraft og ikke minst lyd.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stemmer det, og mens alle en periode hadde dilla på store høyder, derfor Starfighter, ble denne dette etterhvert oppgitt. I USA hadde Stafighter ingen lang karriere, men fikk det i norge og i tyskland. Senere gikk man vel tilbake til kombi/dogfight konseptet (F-16), og gikk så bort fra det igjen, og nå sitter vi igjen med kua F-35 kontra Oksen.

 

Du som liker dette, og har du Netflix, se "Dr No". Masse svart/hvitt film som ender med detajert filming inni en B-52, og avsluttes med cowboyhatt ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er nok inne på noe der. Det var viktig å komme fort og høyt slik at man fikk avskjært høytflygende bombefly med mulig atomutrustning. Pga dette ville de faktisk beholde en skvadron med starfightere etter F-16 ble innført men planene ble lagt bort pga økonomien i forsvaret. De trente på avskjæringer helt opp til 70000ft uten trykkdrakt med starfighteren. Det sier ganske mye om flyets kapasitet og kompromissløse design. De klarte faktisk å avskjære foxbaten ved et par anledninger også. Det er ganske imponerende.   

 

Italienerne ga 104'en en våpenoppgradering og pensjonerte den ikke før godt innpå 2000-tallet. Det sier litt når den fløy første gang i 1954

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Premium Medlem
Man haddde to starfightere i døgnkontinuerlig beredskap på Bodø som ble sendt ut på kort varsel for å finne ut hva det var som kom.

 

Og det kom ganske mye,  en til to avskjæringer i døgnet (!) på den tiden,  og dette var ikke dummy-fly .  Russere ble tilogmed stoppet på vei inn i Vestfjorden med bombefly,  så det var ikke rart at vi sov dårlig noen ganger  ???

 

Spenstige filmer,  og med fulle etterbrennere hele veien  :o  Det var ikke mye fuel igjen i Starfightern da du landa  ;D  Ble også smånervøs av innflyvningene,  men du hadde jo bra kontroll.  Og så varmet det at du hadde fått Bodø-sceneryet på plass,  mye mer innlevelse når landskap og flybase ser realistisk ut  ;)  Flott innlegg i forumet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...