Gå til innhold

Geir Haugmo

Premium Medlem
 • Innholdsteller

  285
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  3

Alt skrevet av Geir Haugmo

 1. Som Jan Reidar sier. Gear down før flap 15.
 2. Ovarennet i Holmenkollen er borte. Har prøvd diverse settings uten hell. Noen som vet?
 3. Den synes jeg var unødvendig Tom. Teigo har valgt sin måte å premiere medlemmer som har valgt å støtte forumet økonomisk. Det synes jeg du skal respektere uten å komme med sure oppgulp.
 4. Det er realistisk. Da jeg fløy opp til mitt første sertifikat bemerket inspektøren at vindpølsene i begge ender av rullebanen viste forskjellige vindretninger. Om det er tilsiktet i simmen er en annen sak......
 5. God Jul. Fint å høre at folk støtter flightsim.no.
 6. Mulig jeg er sløv som ikke har sett dette før, men. Tenkte jeg skulle sjekke forholdene i Bodø siden det er litt vær der i dag. Jeg lastet opp en liten tur og fant meg selv på banen. Jeg så meg litt rundt og så litt bevegelse på minhøyre side. Var det noe galt med grafikken? Så zoomet jeg inn på trærne og så at de beveget seg i den sterke vinden. Jøsses, det var uventet. Og fint. Beklager lyden . Jeg hadde nyheter på den andre skjermen. 🙂
 7. Jeg tror den finnes i Deluxe utgaven også. https://www.gfinityesports.com/article/3615/microsoft-flight-simulator-2020-release-date-specs-multiplayer-cost-vr-alpha-gameplay-beta-modding-and-more-for-pc-and-xbox-one
 8. Det er 2 versjoner i Premium Edition. 🙂
 9. Det var jo selfølgelig en som måtte prøve. Over Bodøbyen. Spørsmål. Hvordan få HD kvalitet på Youtube video?
 10. Hmm. Måtte inn å sjekke audiopanelet til C-152. Det ser ut som det er en bug. Jeg tunet inn GRM VOR på NAV 1. Jeg får identnår jeg velger NAV 1 på audiopanelet, men jeg må trykke NAV 2 for å kutte audio. Noen som har sett lignende?
 11. The video was a little short. But it sounds like it might be an ID from either VOR or NDB. The vide starts with something bit something like an" U" and vontinues with several "A"`s. Go to the audio panel or one of your Nav radios to cancel the sound.
 12. Åja. Hvis du på enroute kartet venstreklikker på kartet over Barcelona skal det nede til høyre komme en meny med "AIRPORT". Trykk på den røde sirkelen ved siden av flyplassnavnet.
 13. Hei igjen. Neida , er på PC med Navigraph. 🙂 Jeg tok en fort å gæli sjekk på routingen igjen. Det er ditt valg, men jeg la inn SOPE2G fra RWY10 LEAL. Så la jeg inn DCT MATEX og valgte MATE2J for ILS07L. Da ser det ut som Navigraph velger å legge inn RUBOT transition som default. Men når du ser på de screenshotsene jeg legger ved kan du velge bort denne og i stedet gå rett til final. Se valgene nede til høyre. Se også at du har valget i FMC . Jeg håper du fant løsningen, men bare si i fra hvis du trenger mer hjelp.
 14. Nei , det er ikke en feil i Navigraph. Som du ser på kartet under så har du lagt inn RUBOT1E transition i Navigraph routingen. Eller så har Navigraph valgt det for deg av en eller annen grunn.. Du KAN få den klareringen fra ATC, men siden RUBOT er IAF kan ATC velge å gi videre vectors til ILS. Det er helt greit å la routingen i FMC være som den er, MEN vær forberedt på at ATC kan klarere deg for en RNAV transition. Du skal finne dette transition alternativet i FMC når du legger inn approachen . I virkeligheten er det vanlig at det man planlegger ikke alltid stemmer med hva man egentlig får. Dette med hensyn til trafikk, vær osv. En annen ting som er viktig når du flyr i simmen hvor du ikke blir klarert av ATC: Sjekk FMC for høyde og speed. Hvis du får en kortere vei inn til approach enn planlagt kan det fort bli en del armer og bein. 🙂
 15. Grunnen til at det blir litt rart er at du har planlagt RNAV transition til 07L. Se kart 11-0A. Jeg foreslår at du planlegger med MATEX 2J hvis du vil bruke 07L. Den ender opp i RUBOT som er IAF til 07L. Se kart 10-2V1.
 16. Du må studere STAR for LEBL. Så lager du en routing som ender opp i den som passer best fra der du kommer fra. Hvis du router via Valencia så passer det kanskje med MATEX Eller kanskje det passer med CASPE?/CASP1Y?
×
×
 • Opprett ny...