Gå til innhold

En trøtt pilot er en farlig pilot


Aslak Iversen

Anbefalte innlegg

Tror det kommer til å bli en ganske heftig debatt om det nye forslaget... Kan nesten ikke fatte at de kan være serriøse, og at ansvaret for så mange mennesker skal ligge på trøtte piloter som har jobbet 13-14 timers dager med turn-arounds på 25 minutter! er ulykker som får politikere og gutta med dress som sitter bak skrivebordet til å våkne og det er litt synd at det er det som skal til!!

 

Får håpe de tar til fornuften, for jeg ser ikke frem til en hverdag som er så lang og hvor evt feil jeg gjør fordi jeg er trøtt skal sette andres liv i fare!!!!

 

Christopher

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Alle som er trøtte, og håndterer noe som ruller, eller flyr, eller på andre måter beveger seg i fart er en fare for seg selv og alle andre. Det er vel derfor man slår ned på farlige piloter, eller farlige bilister som kjører til tross for stor trøtthet.

 

Det er viktig og holde regelverket hva gjelder hvor lenge man kan jobbe, eller på andre måter håndterer ting som beveger seg. Og i en såpass viktig jobb som en pilot, som jo har mye arbeid og stort ansvar, er det viktig at pilotene også er utvilte og har oversikt...

 

Og, det er vel ett tegn på at flyselskaper går litt langt i og strekke strikken at piloter sovner under flight.. Det er ikke første gang piloter har sovnet - i enkelte tilfeller har de jo til og med flydd over flyplassen de skulle til og havnet langt avgårde... Og man burde kanskje se litt på flyselskapene som gjør dette mulig, fremfor og bare straffe pilotene alene...

 

En annen ting er kanskje de ultra-lange flyturene som ofte går over både 8 og 12 timer.. Der burde man kanskje i mye større grad en tilfellet er nå, legge til rette til at piloter nettopp FÅR noen timer på øret, eller at man har 2 crew så det ene kan slappe av mellom slagene... Men dette koster penger, og en så lenge er det pengene som bestemmer, ikke sikkerheten alltid.. Og spesielt i selskaper som sliter økonomisk er det lett og fuske litt i svingene, med konsekvensene det får.

 

Oddvar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...