Jump to content

Morten Ruud

Members
 • Content Count

  970
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Morten Ruud

 • Birthday 07/08/1987

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser flott ut. Kjøpte selv det flyet i helga. Dessverre er pcen ute av drift i ferien, men gleder meg til å prøve den ut om noen uker. Synes det nye utseende til Widerøe ser flott ut
 2. Hei, jeg selger nå en AeroPresentation SAS 737-DVD. Det er med flytypene 737-500,737-600,737-700,737-800 der de flyr til/fra Oslo, Trondheim, Molde og Amsterdam. Total spilletid er 4 timer. Tenkte å selge den for rundt 100 kr hvis det er noen interesse for det. Frakt er ikke inkludert. Kan hentes i Akershus eller møtes i Oslo-sentrum.
 3. Ved å ikke nevne DCS så setter du også fingeren på noe jeg personlig mener er noe av problemet: Det er generellt lite prat om ANNET enn FSX/MSFS/P3D, og i tidligere år har så godt som alle forsøk på å skape litt interesse for andre sims, både fra meg og andre, blitt om ikke direkte motarbeidet, så ihvertfall møtt av en enorm vegg av stillhet og/eller uvilje. Dette gjør at folk som ikke er glødende interessert i FSX/P3D velger å holde seg andre steder enn her. Jeg bruker ord som motarbeidet bevisst, siden jeg har opplevd å fått regelrett flåkjeft på PM fordi jeg har VÅGET å poste noe som ikke er FSX. Dette er vel og merke mange år tilbake i tid, og forumet var et helt annet beist da. Jeg er enig, Marius. Jeg synes absolutt det burde være plass til DCS og andre i den kategorien på flightsim.no. Grunnen til at dette ikke ble nevnt av meg er jo fordi jeg aldri har prøvd det og vet svært lite om det. Årsaken til det er jo at jeg ikke har tid til å sette meg inn i annet enn P3D. Allikevel synes jeg at det er kjempeinteressant å følge deg og bl.a. Fredrik. Slik presentasjon som du drev med synes jeg er positivt for forumet
 4. Mye av grunnen til at det har blitt lavere aktivitet på forumet er fordi det ikke har vært noen ny FS fra Microsoft etter FSX. FSX fikk leve altfor lenge, mistet sin nyhetsverdi og også en kundegruppe under 25 på grunn av dette. Hvem velger i dag et eldgammelt spill med kompatibilitetsproblemer? Den gruppen under 25 har derfor valgt Facebook og andre steder enn fs.no. P3D og X-plane har ikke kunne gjøre opp for dette problemet. De kom på mange måter for sent i gang, selv om X-plane selvfølgelig har vært tilstede veldig lenge, men har manglet noe som ikke har gjort det så populært. Tilførselen av nye unge medlemmer er derfor lavere enn den burde ha vært.
 5. Dette gjaldt nok fortrinnsvis med en snurredisk. Med dagens SSD'er skal ikke det ha noen betydning fordi både Win8 har blitt smartere og fordi en SSD fungerer på en helt annen måte enn en vanlig snurredisk.
 6. Ja, det stemmer. Det gjør også de andre programmene til PC.
 7. Kan legge til at appen Vatmap er fin for iPhone/iPad. Den finnes sikkert for Android også. Fungerer på samme måte som Servinfo/Vatspy
 8. Ja, og det synes jeg man ser en effekt av i forhold til antallet nye poster og aktivitet forøvrig på forumet.
 9. Nei, det går ikke å snakke "privat" sammen på Vatsim, annet enn via Teamspeak utenom Vatsim. Det er kun ATC som kan åpne kanaler å snakke i. Er man utenfor "kontrollert" luftrom, noe man er jevnlig så skal man gå til Unicom som er på 122.800. Det er kun en tekstkanal og der skal man gi informasjon til andre fly i nærområdet. F.eks du er på vei inn for landing, mens det er noen i luften bak deg eller på bakken foran deg: ENGM tfc: NAX123 of final for rwy 01L. ENGM tfc: står for Gardermoen traffic og sier dermed til hvem informasjonen er relevant. Det er de som er på bakken på ENGM, de som er i luften rundt ENGM eller de som er på vei inn for landing på ENGM. Ditt callsign er i dette tilfelle NAX123. Videre er det jo vanlig kommunikasjon. På VATSIM ønsker man gjerne å bruke voice, men i noen tilfeller er det vanskelig av forskjellige årsaker.
 10. Hei, kort forklart så er en transponder en funksjon som sender informasjon om flyet til ATC. Man får en unik transponder-kode av ATC slik at man lettere blir identifisert på radarskjermen. "Standby" betyr at du ikke sender ut noen informasjon, dvs. gjerne kun callsign, mens med transponder aktivert (C, eller mode Charlie) så sender man også ut bl.a. høyde. Som standard på Vatsim skal man squawke standby på bakken, men når du er på aktiv rullebane og i lufta skal du velge squawk charlie. vPilot finner du her: http://vpilot.metacraft.com. Det er en veldig enkel pilotklient for VATSIM med minimalt med fikling og surring som med FSInn. Hvis du er greit stødig i engelsk så finner du oppskriften på installering her. Hvis du vil ha det på norsk kan jeg ordne det, og skulle du støte på problemer vil jeg selvfølgelig hjelpe deg. Det viktigste er at når vPilot her installert så må du høyreklikke på ikonet og velge kjør som administrator i Win7/8.1. Hvis du ikke gjør det så vil du oppleve at PTT (push to talk) -knappen ikke vil virke når du har FSX aktivt. Hvordan det er å se samme fly osv. i vPilot er jeg usikker på. Der må du nesten lese dokumentasjonen selv, men det skal jo i utgangspunktet ikke være noe problem å se det korrekte flyet på Vatsim så lenge den andre personen har konfigurert vPilot riktig i forhold til flytype. Da må du nesten se på Model matching-taben i vPilot.
 11. S betyr standby og er transponderen. Når den er grønn og det står C er den aktiv. Hvis det er første gang ville jeg avinstallert FSInn og heller installert vPilot som er en helt ny klient med mindre det er spesielle årsaker til at du vil ha FSInn.
 12. Man kan nok bli lurt av den grå fargen på taxiway, spesielt på små skjermen. Men som Magnus sier så er det ekte.
 13. Absolutt et interessant initiativ, men har dessverre ikke mulighet denne gangen.
 14. Vet ikke, men etter et raskt søk på Google så det ut til at det ikke er et veldig stort problem. Ca. to poster om det på Vatsim-forumet. Eneste forslaget der er å sjekke rekkefølgen i dll.xml. Der skulle man se om FSCopilot lå sist (FSinn), men du kan jo se om vpilot ligger sist også. Antar at det er mange som bruker kombinasjonen vpilot og ezdok så da ligger kanskje problemet i en eller annen konfig. fil. Du får spørre på forumet til vpilot eller ezdok.
 15. http://vpilot.metacraft.com/Download.aspx Jeg vet ikke hvordan denne virker med EZdok da jeg ikke bruker det, men denne er det i utgangspunktet bare å installere og fly ut på Vatsim. Les dokumentasjonen om hvordan du setter det opp. PS. Installer med administrator-tilgang og kjør alltid programmet som administrator, hvis ikke vil det ikke virke i bakgrunnen når du kjører FSX. Spesielt PTT-knappen er følsom for det. Skru av NOD32 før du installerer
×
×
 • Create New...