Gå til innhold

Varig med nesen til værs


Kim Andrè Lindin

Anbefalte innlegg

Skjedde ikkje dette med ein DC-10 eller MD-11 eller noko liknande borte i USA for nokre år attende? Meinar at dei lossa fremste cargobay først og då kjente stuarane at no går det til vers. Litt etter klatra dei fortumla ut av maskina og oppdaga at det var jo langt ned til bakken hehe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trur nok dette er "the dead end" for Varig ja.

Tviler på at Varig dør som selskap, men fagforeningen har blitt enig om en avtale hvor antall ansatte går ned fra 9800 til 6900 i tillegg til at de går ned i lønn. Varig har 70% av det internasjonale markedet (som nasjonale selskap utgjør), mens de har tapt veldig mye på det nasjonale markedet (kun 19% nå).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette har skjedd flere ganger under loading/unloading av lastefly som Dc-10/Md-11 og 747, det har rett og slett med at de glemmer å ta hensyn til balansepunktet, og da skjer slikt. I høst tippet også en 744 fra UA bakover på halen under MX på KSFO, etter at noen mekanikere dro opp hjula mens flyet stod på bakken, uten at låsepinnene på MLG var satt i. I de fleste tilfeller er det ikke verre enn at det blir noen små bulker, i og med at tyngdepunktet ikke blir flyttet dramatisk langt bakover (med mindre lasten forskyver seg mens flyet tipper,) så treffer nok ikke flyskroget bakken med så alt for stor kraft.

På flere internasjonale lufthavner er det bakkefester, hvor de låser nesehjulet til bakken med waiere, nettopp for å avverge dette.

 

Når det gjelder Varig, så har det også vært snakk om at andre selskaper skal ta over, feks Varig Log, som for flere år tilbake ble skilt ut som eget cargoselskap fra Varig. Gol har det også vært snakk om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...