Gå til innhold

Jagerfly knuste vindu


Ola Nordmann

Anbefalte innlegg

Bra de øver på å ivaretar sikekerheten i lufta. Ref presseoffiser Thom Knustad - Vi har lov til å bryte lydmuren, selv om vi helst ikke ser at glassruter i bybebyggelse går med når vi øver.

Han mener også at værforholdene denne dagen var med på å generere dette!

Jeg blir gjerne med å bryter lydmuren over Hamar i en F-16, selv om det betyr at jeg må erstatte en rute eller to """"""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, "akselererer tver gjennom lydmuren" blir litt feil. "Lydmuren" er jo et begrep som egentlig ikke har så særlig mye med virkeligheten å gjøre.

Det er ikke slik at det kommer ett smell idet man passerer lydens hastighet, men "smellet", eller lyden er vel rettere sagt, er der så lenge flyet eller deler av det flyr supersonisk. Det er jo også slik at visse deler av flyet vil nå lydens hastighet før andre deler igjen (pga flyets utforming). Faktisk så er det slik at enkelte deler på passasjerfly flyr svært nærme lydens hastighet selv om hastigheten indikert i cockpit vil vise godt under (typisk mahc 0.74 og oppover). Og det er vel også dette som gjør at man ikke skal fly fortere enn det mach nummeret som flyet er oppgitt med som maks. Flyr man fortere vil enkelte deler av flyet være i overlydshastighet med tilhørende stor luftmostand og dårlige aerodynamisk prestasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...