Gå til innhold

Kjevik tower


Christopher Eriksen

Anbefalte innlegg

Hei.

For en stund siden fikk jeg lov til å komme opp i tårnet på Kjevik. Det var skikkelig stilig der oppe og vi så på radaren MASSE fly i skagerak og over Svensheia. Den timen jeg var der var det faktisk 4 take-off'er og 4 landinger (noe som er mye på kjevik i løpet av en time [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]).

Er det noen flere som har vært oppe i tårn rundt om i Norge?

------------------

christopher eriksen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann,

Var oppe i tårnet på Stavanger Sola for et par år siden. Hadde en liten rund-tur rundt hele anlegget der nede.

Først nede i "radar rommet", deretter tok vi heisen opp til Tårnet og var der ei god stund.

Den ene controlleren (flygelederen) hadde tidligere bodd i chicago og vært controller der (o'hare), så det var nok et par flere fly over dammen der, enn det er her på Sola.

En kjekk og lærerik tur... dengang..

Anbefaler flere å ta seg en tur til sitt nærmeste Tårn, hilse på de kjekke folka å ta seg en rundtur, dersom det lar seg gjøre.

MVH

Krister Bye

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann!

Jeg har ganske lang "erfaring" med tårn-besøk.. (Bla. Alta, sandane, bardufoss, tromsø, gardermoen, samt at jeg har blitt pælma ut av ATC-resepsjonen på Tempelhof en gang da...jeg bare spurte om en liten tårnvisitt.. pøh.. tullinger.. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image] )

Har også vært på besøk inne i fjellet i Røyken, på ENOS_CTR, noe som var ganske intresant.

Tar du en titt på http://home.c2i.net/hba/aviation/"'>http://home.c2i.net/hba/aviation/" TARGET=_blank>http://home.c2i.net/hba/aviation/ så vil du finne "rapporter" og bilder fra noen av disse besøkene.

mvh Håkon

------------------

Håkon Brekke Aarøen

(Keyboards, Hammond B3, Fender Rhodes)

haakon@ringnett.no

[Edited by Håkon Aarøen 02-01-2000.]

[Edited by Håkon Aarøen 03-01-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Christopher: Det gjorde i hvert fall jeg i Tromsø og: Ingen problem [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] Ringte jo først da. Men han jeg var i lag med var der en gang senere og da gikk han bare rett og ringte på og: Igjen ingen problem [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

[Edited by Eirik Nikolaisen 05-01-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Christopher - Ja, trykker på knappen hvor det står "flytrafikktjeneste" (eller noe lignende) så sier en av flygelederne "Hvem der?". Så spør du om du kan få lov, har aldri fått nei [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Men de sier at det er flott dersom du ringer (380 65 652, tror jeg).

Ha en god dag?

Eivind

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel.. slik har iallefall jeg gjort det:

ENOS_CTR - skrev et formelt brev til administrasjonen hvor jeg fremla min hobby og spurte om en visitt var mulig...

ENGM_TWR - Fikk kontakt med opplæringsleder via en FS-intresert flygeleder... han viste meg rundt (TWR + en biltur inne på rwy/taxebaner..)

ENTC, ENDU - praia en person som ligna på flygeleder idet han kom ut døra fra tårnet, spurte, og han tok med meg opp igjen...

ENSD: spurte i widerøe-skranka.. no problem.. folka i tårnet kjeder seg så at de gjerne vil ha besøk.. hehe

 

velvel.. det var jaffal slik jeg har gjort det.. det beste generelt er vel å ringe direkte til tårnet først, administrasjonen på flyplassene gir ofte avvisende svar uten å sjekke en gang..

mvh Håkon

------------------

Håkon Brekke Aarøen

(Keyboards, Hammond B3, Fender Rhodes)

haakon@ringnett.no

[Edited by Håkon Aarøen 04-01-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Meget greie folk i Tromsø (som alle andre steder [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]) Etter ca 45 min. i tårnet ringte han ned til Lufthavnvakta og spurte om det var mulighet om vi kunne få kjøre en tur på rullebanen. Tipper at kjøreturen varte i ca. 30-45 min. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] Så jeg tror ikke det er noe stort problem å avlegge et besøk i flytårn rundt om i det ganske land [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jøss, jeg visste ikke det var så enkelt. Jeg trodde de hadde litt mer sikkerhet enn det (man kan jo aldri vite hvilken galning man slipper inn, uten å se ham [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image])

Skal snart prøve igjen på ENCN [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

------------------

christopher eriksen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

....så lenge du ikke kommer i finlandshette, snakker gebrokkent engelsk og går med en mistenkelig stor frakk, så tror jeg de fleste flyvelederne slipper deg inn og opp. Det er jo tross alt ikke så utrolig mye å gjøre i tårnet på en vanlig norsk flyplass en hverdag. Tror det vil være vanskeligere i andre land....

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp.. dette er sikkert og vist! Refererer til nevnte Tempelhof- besøk lenger opp på siden =)

Men under kosovo-konflikten var jo ENGM_TWR stengt for alle andre enn de ansatte... veit ikke om de har "myket" opp igjen i ettertid..

mvh Håkon

------------------

Håkon Brekke Aarøen

(Keyboards, Hammond B3, Fender Rhodes)

haakon@ringnett.no

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært en tur i "gammel-tårnet" i Tromsø for noen år siden da det enda var i bruk. Har også vært på et kort lite besøk i tårnet i Växjø for et par år siden da vi var på en liten rundtur i sør-sverige med en av Highland Air sine J31 (crew-training). I tillegg har jeg vært mange ganger i tårnet på Narvik/Framnes (riktignok ikke mye trafikk men interessant allikevel).

Har i likhet med Andreas Skotner (noen innlegg ovenfor) vært i OPS`n på LSTN Sørreisa (førstegangstjeneste). Det ble mye tid "i pos." foran radarskjermene der i løpet av de 10 mnd. jeg var der.

------------------

Mvh

Tom

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...