Gå til innhold

Dudlileif

Bidragsyter
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  1

Alt skrevet av Dudlileif

 1. Det står en post på MSFS discorden om oppdatering av navdata:
 2. Exclusion rectangles har fungert for meg, sokken forsvinner ikke nødvendigvis i editoren, men etter kompilering bør den være borte.
 3. Jeg kan konvertere AoN bygninger for deg i helgen hvis det er av interesse, @Kjetil Garpestad?
 4. Da er det fikset, elva har fått ny høydemodell helt opp til Hegra.
 5. Skal fikse teksturene, det kommer en hotfix ganske raskt. Stjørdalselva har vært meget kupert siden launch, skal utbedre det verste i løpet av dagen.
 6. Får håpe det kommer noe snart, selv håper jeg de har noen tanker om bedre måter å lage store mesh på, slik det var i f. eks. FSX med geotiff o.l så vi kunne fiksa bedre terreng over hele landet. Har prøvd å fikle litt med gis, men det er veldig tid- og maskinkrevende å lage shapefiler som kompilatoren støtter.
 7. Jeg skal se om jeg kan fikse det, mistenker at det kan ha noe med polygon-prioriteringer som er i konflikt.
 8. Alle kontrollprofiler lagres i skyen, så de får du tilbake når du reinstallerer (mine var der automatisk da jeg installerte på en annen maskin). Kjøpte addons er vel linket til kontoen din, så du må vel bare laste dem ned på nytt fra market place.
 9. Tenkte å dele den flere steder når den er nærmere ferdig, men den er jo brukbar nå, så hvorfor ikke.
 10. Ser ut til at Japan blir første område for overhaling og kommer gratis 29. september. Den inkluderer 6 byer med fotogrammetri, 6 håndlagde flyplasser samt en del bruer, ikoniske bygninger og oppdatert høydedata:
 11. Da er ny versjon oppe med bygninger importert fra AoN, for de som er lei av de generiske bygningene og ikke har gått for Aerosoft enda.
 12. Hos meg er det slik: - PackageSources - CGL aerial_images (mappen med bildene, du kan endre navn, men da må du også endre i xml fila) CGLBuilderConfig.xml
 13. Har du CGLBuilderConfig.xml i CGL mappa di? Jeg kopierte min fra SimpleAerial i SDK samples, den inneholder dette: <CGLBuilder> <CGL type="SecondaryAerialImage" input="Tiles" directory="aerial_images"/> </CGLBuilder>
 14. Hvis du har noen ENVA bygninger å låne bort Andrew, så tar jeg gjerne imot 🙂
 15. For Hold Short linjer må du velge et taksepunkt og endre typen i properties, ev. endre typen før du plasserer punktet. De kan også tegnes manuelt med PaintedLine, men da må du velge en NO_DRAW type på punktet slik at AI trafikken skal fungere. Papi/vasi lys er også en del av properties på rullebanen under Vasi Det kan jo være greit å starte med ett stort polygon og så legge rektangler over. Bare vær obs på at polygons kun kan ha en høyde, mens rektangler og rullebanen kan ha custom profiler/skråninger. Slik gjorde jeg det:
 16. Etter å ha åpnet prosjektfila må du åpne Scenery Editor i Tools og så trykke på Load this asset group (ev. Select ... først) for å laste inn det du har gjort. Star Airport betyr at markøren på verdenskartet blir stjernemerket og synlig uansett hvor langt zoomet inn man er. TIN har noe med geometrien i bakken å gjøre, men jeg har ikke sett noen forskjell i praksis. For å lage kryss i taksebaner er det bare å velge to punkter (hold ctrl), så høyreklikke og create path. Hver gang du skal legge til mer taksebane så må du skjøte dem manuelt på samme måte. Uønskede paths mellom punkter
 17. Fyll ut feltet manuelt og trykk enter, ev. kan du redigere xml fila i PackageDefinitions og åpne prosjektet på nytt. Husk å få med \ etter hver sti, f. eks. CGL\. Stiene på CGL asset gruppa mi ser slik ut (i xml fila): <AssetDir>PackageSources\CGL\</AssetDir> <OutputDir>CGL\</OutputDir>
 18. Det skyldes at du har valgt høyere zoom level enn det som er tilgjengelig for området. Selv måtte jeg velge ZL18 for Værnes, da ZL19 ga grønne firkanter.
 19. Det er feil sti, den skal ligge i under mappa som du valgte da du starte opp simmen første gang, I denne mappa finner du Community og Official pakkemappene (og ingen andre mapper). Hvis du ikke valgte noen mappe så ligger den nok under AppData\Local\Packages\Microsoft.Flight_ett_eller_annet\LocalCache\Packages
 20. Skru på developer mode nederst i general innstillingene, så er det bare å bruke dev mode verktøylinja øverst.
 21. For øyeblikket bruker vel de fleste bare den innebygde SDKen, det er vel ingen tredjepartsprogrammer som er klare enda (kommer vel snart noen i alpha e.l.). Det tar litt tid å sette seg inn i , og dokumentasjonen er heller sparsom for øyeblikket, men det er en del greie guider på det offisielle forumet under sdk discussion og på fsdeveloper. Start med disse og se hvordan det går, Gardermoen er så stor at jeg kanskje ville anbefalt et mindre prøveprosjekt først slik at du finner ut av ting.
 22. Godt at vi fant ut av det i hvert fall. Jeg anbefaler forøvrig å oppdatere til siste versjon med en del kosmetiske og funksjonelle forbedringer.
×
×
 • Opprett ny...