Gå til innhold

Torbjørn M

Premium Medlem
 • Innholdsteller

  839
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  34

Torbjørn M vant sist dagen den 20. desember 2022

Torbjørn M hadde det mest likte innholdet!

Om Torbjørn M

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Torbjørn M's Achievements

451

Nettsamfunnsomdømme

 1. Ja, det burde klare å spise de fleste oppløsninger. En annen ting som gjør at jeg liker "kontor" skjermer, er tilkoblingsmuligheter. Jeg har tre skjermer fra Dell og alt av lyd, USB, Kamera, TrackIR, joystick, thunderbolt til Macbooken (som også gir strøm) går gjennom skjermer, så det er mange ting å tenke på. Jeg tenker, har du satt av budsjett til 7950X, har du muligheter til å ombestemme deg. Hilsen annenrangsborger som kun kjører 5950X 😁
 2. 3440 x1440 er bra. 3840 x 2160 er også veldig bra da du får ekstra pikslene i høyden som jeg savnet da jeg hadde førstnevnte, men det koster GPU-kraft. Kjører 3090 i dag og flyten er meget god, men vesentlig dårligere enn feks 3440 x 1440, så tenk deg nøye gjennom hva du skal bruke den til. DCS flyter godt på alle oppløsninger, MSFS litt verre og X-plane begynner å jobbe litt vel mye når man nærmer seg 5k2k. Videre er det mange som ønsker høy refresh-rate, men til simming er min erfaring at 60Hz til 60FPS er godt nok. Har endt opp med en samling av Dell-skjermer etter å ha prøvd forskjellige Gaming-monitors med Gsync, HDR osv. Det er nydelig i MSFS med Gsync og HDR, samt i "vanlige spill" med høy FPS, men et skikkelig IPS-panel med 60Hz er godt nok til simming + jobb. Noen spørsmål du bør stille deg selv er: Har jeg nok kraft til å kjøre oppløsningen? (Ram MHz, CPU-type og GPU) Skal du bruke det til andre ting, der korrekte farger er riktig osv. Videoredigering, bildemanipulasjon osv. Eller er det bare "man cave gaming monitor" du trenger?
 3. Hei Geir! Jeg kjøpte denne og den er en grei løsning med litt spennende teknologi, men har gått tilbake til TrackIR med TrackHat trådløs clip. Rett og slett fordi TrackIR er mer presis for det jeg trenger den til. Jeg synes konseptet til Tobii er veldig bra, men spesielt i DCS og til dels når jeg flyr Airliners i MSFS/XPL, så ble den litt ustabil når jeg skulle zoome inn på detaljer, slik som instrumenter, FMCs, våpensystemer osv. I DCS er man også avhengig av lav latency, og Tobii var bedre enn fryktet, men dårligere enn TrackIR. Jeg har gjort endringer som anbefalt av ulike som har opplevd det samme, justert hvor mye øyne skal påvirke bevegelses versus hode-bevegelse, m.fl., men for en som bruker mye headset, ble TrackIR en bedre løsning enn så lenge. Så ser jeg TrackHat også kommer med en løsning som skal konkurrere med Tobii hva gjelder hodebevegelse uten sensor, så da kan det være at det blir et alternativ.
 4. Dette burde vel kunne løses med software? Kanskje Axis and ohs, Spad.next eller FSUIPC kan være alternativer som du kan vurdere. Om de klarer å registrere input fra kontrollkortet, burde det være en grei sak å konvertere dette til en funksjon som registrerer et "trykk" en gang. Selv bruker jeg Virpil sin software, men den krever HW fra Virpil, men der gjør jeg mye av det samme, så kan ikke forestille meg at det ikke skal være mulig å få til det tilsvarende i andre programvarepakker. Undersøk de over og se om det er mulig: Altså hva de støtter av input og om de kan trigge det du ønsker i MSFS.
 5. Hei, i veiledningen står det ganske detaljert hva du trenger Så du må ha hoved-mappe, og de rutene du ønsker. Alle rutene om du har en maskin som takler det, eller et gitt området om du ikke flyr feks i Asia. .
 6. Tusen hjertelig takk Henrik. Hadde en innflyvning mot Molde for ikke så lenge siden. Jeg kom vestfra inn fjorden og fløy gjennom lavt skydekke på ca 2.500 fot. Akkurat i det jeg kommer gjennom dekket og skal flytte fokuset over på rullebanen, ser jeg plutselig Hurtigruten gli under meg med autentisk kjølvann og skorsteinrøyk. Det var faktisk et av de mest unike øyeblikkene jeg har opplevd i simulatoren. For en fantastisk addon! Så tusen takk for innsatsen. Vi setter ufattelig stor pris på det 😊
 7. Han gjør ikke alt etter boka, men lage videoer, det kan han
 8. God Jul Mister, for nå ser vi vel ikke deg før midten av januar? Kos deg og gratulerer med levering før ferien.
 9. Flight Unlimited-serien var jo helt utrolig! Looking Glass Studios var noe for seg selv. De fremskrittene de gjorde for vår felles hobby bør inngå i historiebøkene! For å ikke snakke om ATC: "Beechjet Five Lima Golf; We appreciate you moving on the grass, but please keep it on the taxiway".
 10. Nei, det er om du har installert FSREealistic. Om du ikke har det, sjekk at Flight Model ikke står til Legacy, eller at assists er skrudd av.
 11. Hadde samme isssue selv @Tore Seljeseth. Hadde sammenheng med FSRealistic (se bildet under). Alternativet kan være Icing-bug eller problemer med at MSFS har resatt noen assists.
 12. Nei, jeg har ikke opplevd dette bortsett fra når 40th-ed ble sluppet, samt når jeg har letency-problemer på linjen. Kjører ping 8.8.8.8 -t i CMD for å måle latency mot Googles DNS-tjener som aldri går ned (Ctrl+C for å avbryte). Send minst 50 pakker og se om du har problemer. Bør helst ligge under <30ms, men alt under 12 er bra.
×
×
 • Opprett ny...