Gå til innhold

Magnus Breder

Members
  • Innholdsteller

    63
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Magnus Breder

  1. Mulig det er vel og bra, men: 1. Flightsim.no kjører Debian så vidt jeg vet (klokt valg). 2. IIS er et godt system for Windows å være. Versjon 2003 holder i lange baner.
  2. Jepp, dette er en smart fordeling. Absolutt å anbefale.
  3. DEC-maskiner er omtrent det eneste store som finnes på denne tiden, så jeg vil også anta det - en av de senere PDP-maskinene kanskje (?) - og for å si det sånn, er ikke det noe særlig tess i dag. Din hjemmedatamaskin er kanskje fem tusen ganger så rask, og jeg tror heller ikke DEC-deler er veldig vanlige lengre... nei, denne simulatoren burde vel kanskje fraktes til Berkeley. Hilsen Magnus (Som også liker gamle datamaskiner fra 70-tallet - på gode dager)
  4. Helt tydelig at alt slikt er meget sensitiv informasjon for luftarts- og forsvarsmyndighetene. Vi fikk ihvertfall under Medhamn-etterforskningen (etter Brennpunkt-dokumentaren) klart for oss at det innenfor dette systemet finnes subkulturer som ønsker slik informasjon alt annet enn i offentlighetens søkelys.
  5. Dagbladet har også skrevet om hendelsen - på førstesiden faktisk: http://www.dagbladet.no/nyheter/2003/09/15/378580.html
  6. Pirking er noe tull. For det meste er det mulig å forstå hva andre skriver - det jeg slår hardere ned på, og som er langt mer alvorlig, er orddelinger.
  7. For min del har Windows 2000 (SP4) og FS2004 (FS2002 også) fungert silkemykt - uten noen problemer. XP og 2000, er nærmest identiske. Noen kjernemoduler er oppgradert med tanke på spill i XP, men disse er senere lagt til i 2000 med SP3 og SP4. Det som skiller XP og 2000 er en del fine systemfinesser og den nye layouten - i grove trekk. 2000 har en påvist høyere ytelse - fordi den ikke har alt det "stashet" som følger med XP. Jeg har forståelse for at XP kan virke mer brukervennlig, det er et helt fint operativsystem. Andrew, jeg tror ikke du vil ha noen problemer med tanke på 2000. Og å slippe det aktiveringsopplegget er en fordel, ja.
  8. Jepp, du har et poeng der. Men sikkerheten i Windows er allikevel diskuterbar.
  9. Sikkerhetssystemet i Windows-systemene er så sårbare for alle mulige angrep, at en slik situasjon var høyst tenkelig. Hadde de bygget opp systemet mer sofistikert, blant annet å ha ulike system- og brukernivåer, ville verden sluppet dette. Det vil si - i UNIX-verdenen - ligger alle brukerene under den store administrator-brukeren "root" og skulle derfor et sjeldent virus hilse på, ville den ikke klart det, fordi brukeren som er logget på ikke har tilstrekkelige privilegier til å gjøre de planlagte endringene. Nå skal det også sies at hele arkitekturen sikrer systemet å gjør derfor slike angrep så godt som umulige. Det gleder meg å se at Apple har tatt tak i dette, med deres supersikre Mac OS X.
  10. - Utvid dine geografiske kunnskaper med FS2004 - Men dette tar jaggu kaka, ja. Hva blir det neste - at "Babylons hengende hager" inntar Frognerparken?
  11. I følge ITAvisen ja, men ingen av journalistene i den smørja er høyutdannede ingeniører eller astrofysikere. Å titulere det hele som en, sitat, "eneste stor nedlasting" er vanvittig av en avis. Det kan ikke sies å være budskapet fra Berkley, University of California. Det scenario disse forskerene har satt opp er slettes ikke utenkelig, tvert i mot, er det et godt stykke på vei en antydning til et emne de færreste foreløpig har turt å si eller hevde noe om, i hvertfall ikke i edru tilstand. ITAvisen har som vanlig overdramatisert det hele, og bare overskriften er nok til å gjette seg til resten av innholdet.
  12. Fordi det sogner til Trondheim - det er den viktigste byen i nærheten. Hell er et interessant navn forøvrig. Husker noen amerikanere skulle besøke stedet, og som ble møtt av lokalfolket med "Welcome to Hell". Kunne fort feiltolkes...
  13. Hehe, det er ikke helt riktig. Jeg sier sør til vanlig jeg og - men det heter Sydpolen, ikke Sørpolen, fordi Sør-Polen er et sted sør i landet Polen. Dette var noe Språkrådet innførte fordi disse fort ble forveksla. Men det er en bagatellfeil, la tråden fortsette.
  14. Hva er sørpolen? Etter definisjon på norsk er sørpolen (Sør-Polen) den sørlige delen av Polen. Sydpolen er antarktis, og nok det du mener. Det er spennende historie, men ingen bærebjelke i vår hverdag. Dessuten foregikk det utenfor landets grenser. Av andre viktige faktorer kan landet skilte med verdensopfinnelser som ostehøvel og binders - store saker, som har hatt en veldig betydning ut i den store verden...
  15. Et ukjent fenomen for min del - men taushetsplikt derimot, har jeg hørt om.
  16. Norge er da også et totalt ubetydelig land i verdenssammenheng - er historikk og pioneertid innteressant, så finner man det ikke her... Ta et eldre eksempel: Romertiden, og senere gregoriansk kulturperiode. Mens de sentrale landene i Europa, inkludert Arabia og Kina formet politiske systemer, filosofi, matematikk og ikke minst språk. Hva gjorde man her i landet da? Da gikk man og dolket hverandre i huet med klubber. Teknologisk sett har vi riktignok ikke vært like ille. Fra datahistorien vet vi at Norge fikk medlemskap i APRANet-nettverket allerede i 1973, som nummer to i rekken etter USA. ARPANet er forøvrig det forsvarsnettverk som i senere tid er blitt omdøpt og omgjort til dagens internett. Men dette sporer jo forøvrig totalt av...
  17. Valget av hovedflyplass daterer seg tilbake til utlysningen allerede i 1956, da Fornebu hadde vært åpen i 17 år... Mange forslag ble fremlagt, men til slutt stod man igjen med Gardermoen og Hurum som alternativer - og det er her den politiske delen kommer. Hurum ble klarert, stedet viste seg å være ypperlig. Arbeiderpartiet som regjerende parti hadde det endelige valget under statstråd Kjell Opseth, og hvor partiet presset på med Gardermoen som et forslag for å forene Østlandet nord for Oslo. Hvorvidt dette var malplassert eller ikke er vel igrunn temaet i denne tråden - men de få reisende som besøker Norge årlig har ikke videre sans for plasseringen. Klimatisk er det helt spesielt og distanserer seg relativt fra Osloområdet. Enda mer interessant er forbindelsen som måtte til for at flyplassen i det hele tatt skulle bli aktuell, nemlig Flytoget. Kostnadene til denne konstruksjonen kostet nærmest det samme som hele hovedflyplassen, og det er ille. Hurum kunne tatt i mot trafikk både fra sjøen og fra land. Forbindelser kunne enkelt etableres. Hurtig og absolutt rimeligere og nærmere hovedstaden.
  18. Tulleprat. En skal ikke lese meget før en har dette på plass - noen klikk på hardware.no og konfigurasjonen er klar. Jeg synes ikke det er rettmessig å titulere seg professjonell som en følge av at en har bygget egen PC - Dell produserer utmerkede maskiner, til en litt høyere pris. Men siden dette sitter så godt inne - kan du bygge et Sparc64-system til meg med 256 TB RAM, som skal kunne styre et nettverk på 2.500 maskiner gjennom en Cisco-router og MetaFrame... ?
  19. Selvsagt mener vedkommende det. Hva skal vi egentlig med disse dataselskapene, når vi lager bedre selv? Hva skal vi med Intel, når AMD er mye billigere og bedre? Intel gjorde ikke noe annet enn å faktisk konsturere den første mikroprosessor i 1971, intet mer, intet mindre. Pøh - legg ned alle slike konsern. Vi fremstiller absolutt alt bedre i heimen. 30 millioner transistorer skremmer ikke en hardbarket "Windows XP"-bruker... Heh.
  20. Repartisjonèr harddisken, og lag to biter. En med NTFS (for Windows XP) og en med ext3, ReiserFS eller UFS2 (for Linux eller BSD evt.) Siden kan du legge inn Windows først, og et UNIX-system på den sideordnede partisjonen. Dette vil gi deg muligheten til å sette opp et DualBoot-system med Windows som standard. Skal du velge Linux velger du: RedHat - hvis du er nybegynner og ønsker rask og enkel konfigurasjon, men med mange muligheter. Debian eller Slackware - hvis du har god erfaring, og øsnker frihet innen konfigurasjon og et system med en sterkere basis i UNIX. Velger du BSD gå for: FreeBSD - for overall-kompatiblitet, stabilitet, sikkerhet og enorme muligheter. Ports-sytemet med tusenvis av programmer er innebygd og kan oppdateres med CVSUp. NetBSD - for eksotisk hardware (for eks. Dell), og med gode muligheter. OpenBSD - for sikkerhet på høynivå. Tre sikkerhetshull er funnet siden 1999... Du kan jo gjerne introdusere familien for KDE 3.1.1a - med en smakfull utforming og med mange muligheter er dette også fint for familie og søsken. Bare sørg for å ikke la dem logge inn som root...
  21. Folket tåler tydeligvis ikke å høre at noen har kjøpt en hva jeg vil karakterisere som meget konkurransedyktig datamaskin. Mange eksperter var det sannelig her også, og det er jo allitd hyggelig. DELL er ikke det aller rimeligste, men du kan ihvertfall være sikker på at kvaliteten er av ypperste klasse. Gratulerer med RDRAM forøvrig - det er dyrt, men du knuser de fleste i eksponential-tallknusing, og på UNIX-plattformen er dette sinnsykt å være i besittelse av (skulle gjerne hatt det selv). Om den kostet 39.000 vil jeg anta enda mer fulgte med, da dette følgelig er en meget avansert maskin. Siden du har HTT kan du jo prøve den som server. Dell benytter til tider en litt innteressant hardware-kombinasjon som kan forbigåes ved å benytte NetBSD som operativsystem. NetBSD kjører på hva det skal være, slagordet er "Try it on your toaster" - ikke mindre enn 28 prosessorfamilier støttes, inklusive all tenkelig, eksotisk hardware. Den kan utvilsomt bootes på en Nintendo, og kjøres fint fra MacOS eller AMIGA. Skal du kjøre et Windows-system på den? Vel, da ville jeg overveiet å forsøke deg over i UNIX-verdenen. Kjøp en bok, begynn gjerne med BSD eller Linux, og se hvordan din maskin kan utnyttes til hva det skal være. Kjør Windows-spill og programmer gjennom WINE, eller PCx - ja, milighetene er mange. UNIX har en sofisiktert oppbygning som sikrer en ekstremsatbilitet som CP/M-systemet Windows kan se grundig langt etter. Det er dønnsikkert (især med OpenBSD) og kraften er uvurderlig. Du kan kjøre et UNIX-system på alt fra en PD7 fra 1967 til en toppmoderne UltraSPARC-prosessor fra 2003 - og Intel x86 er selvsagt støttet utførlig. Gratulerer med ny PC - og forhåpentlig velkommen til UNIX-verdenen med et kraftmonster.
  22. Flight Simulator 3.0 - i 1989. Like etter kom FS4, så det var den jeg utviklet meg mest i.
×
×
  • Opprett ny...