Gå til innhold
Inge Jenstad

Installasjon av ny sim: P3D, AeroFly eller X-plane

Anbefalte innlegg

Nå når det er like før jeg (omsider har bestemt meg og...) får levert ny PC kommer det store spørsmålet: hvilken sim skal jeg starte med? Etter å ha "fløyet" Micro$oft sin siden ca. 1987 så må jeg prøve noe nytt. Jeg får skumme gjennom det som finnes på hjemmesidene til de respektive, og likeså høre hva d'herrer og damer her på forumet har for synspunkter.

Hvis ikke meldingene blir bedre på nordvestlandet (Sunndalsfjella) så kan det tyde på at det blir hjemmepåske? Håper egentlig på litt dårlig vær -- (hysj). ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

P3D spør du meg men jeg har ikke prøvd noen av de andre og velger det på grunnlag av tidligere kjent med FSX og hvordan den fungerer samt mye godt scenery til den

opplevelsen er bedre en FSX ....P3D komer i 64 bits i løpet av året sies det men ingen dato enda

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Forlot FSX for snart tre år siden, og har aldri angret. Borte er krangling og tweaking, CTD'er. Vunnet er en raskere sim som også ser langt bedre ut. Og om du flyr mye i Norge, får du +7 til 10 fps med skreddersydd AoN. Nye "plager" er relativt hyppige oppdateringer. Kort fortalt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

P3D er en videreføring/utvikling av Microsoft (FSX),du vil fort bli fortrolig med denne simmen hvis du er vant til Microsoft,og mange addons til FSX kan ennå brukes her.P3D kommer også med nye versjoner relativt ofte,som det sies her,det går rykter om at en  64-bits versjon er på trappene,kanskje dumt å kjøpe den eksisterende 32-bits vesjonen akkurat nå.

Hvis du vil prøve noe nytt,så får X-plane 11 mye skryt,finnes bra addons til Norge for denne,og simuleringen skal være mer realistisk enn i P3D.

Aerofly?Ville ventet med denne en stund.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, nå var vel valget MS FSX ikke med, men leser med interesse hva dere skriver. Får vel kjøpe siste versjon av P3D (har en eller annen versjon fra desember 2013. Var ikke så imponert da. Men verden går framover!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du har vel V.2 av P3D da,antar jeg.Men P3D koster jo ikke skjorta og ikke noe mere enn om man skal kjøpe Aerofly eller XP11.Jeg har alle disse instalert og anbefaler klart P3D V3 framfor Aerofly eller XP11 om man må prioritere.Som nevnt tidliger så kan man benytte seg av mye addon fra FSX tiden om man har det liggende.Estonian Migration tool kan være en fordel for å gjøre instalasjon enklere av gamle FSX ting.Selv bruker jeg det ikke lengre da jeg kun instalerer addon beregnet for P3D V.3. Opplever lite tull med sim om man kun instalerer ting og tang som er kompatibel med V.3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vil og nevne jeg følger med på XP, men jeg er en scenery junkie, og glad i AI trafikk. Om jeg ikke tar helt feil, modellerer ikke XP ennå heller thrust, og det er viktig for meg. Thrust er alt, om man flyr en airliner eller skal lande en Tomcat på et hangarskip. Jeg og har aldri stolt på migration tool (og den skakke tanken om at man bare kan porte over til P3D tankegangen). Folk må til slutt skjønne at P3D ikke er en forlengelse av MSFS, selv om det ligner. Jeg bruker kun spesifikt fly og scenery som er laget for P3D v3. Og har null trøbbel mens resten av verden hyler :-p

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vil også anbefale Prepar3d. Bruker P3d 3.4 selv. Den er veldig stabil og fin og greit å drive for PC'en,  Xplane har mye for seg men er rett og slett for tung å drive synes jeg.  Versjon 4 av P3d er vel like rundt hjørnet så ville kanskje ventet til den kom ut.

 

Happy flying!

 

E :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Point taken! P3D bestilles, academic. Og så har vi jo alle 'goodisene' fra mr. Nordberg og Thomsen som er tilrettelagt for P3D. Hadde håpet at 'jernet' skulle komme til helga, men må nok belage meg på bilvask og hagestell i stedet.

Igjen takk for råd og tips.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×