Gå til innhold

Arbeidsuke


Vegard Nilsen

Anbefalte innlegg

Heizann!

 

For tiden går jeg i klasse 9 A på Langesund U. Skole.

Om et par måneder skal vi ut i arbeids-uke.

Jeg gleder meg veldig, men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre.

Det jeg håpet på er å få plass på et fly.

Jeg har tidligere hørt om folk som har blitt med piloter i arbeids uka.

Håper dere kan hjelpe meg litt her og dele erfaringer hvis dere har vært med på noe liknende.

Hvor skal du henvende deg hen hvis du skal søke? (pilot, flyselskap el. Lokalkontor?) Hvor store er mulighetene for å bli med en pilot i arbeids uka?

Håper det er noe hjelp å få [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Vennlig hilsen Vegard Nilsen [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/cool.gif[/image]

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg føler ikke at jeg passer som ekspeditør i Leketøys-foretningen..... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme her......jeg går i også 9 ende og i slutten av mars skal jeg også ha arbeidsuke. Jeg bor i et HØL litt nord for Hamar.

Jeg gidder ikke å vanne blomster hos lokale blomsterforhandleren!!!

Jeg har også lyst å jobbe noe som har med fly å gjøre, men trur ikke det er så lett, men jeg får håpe....det koster ikke så mye å dra inn til OSL med toget !!!

 

MVH Geir F.L

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenkte på det samme da jeg hadde arbeidsuke for ja..noen år siden da...men jeg fikk det ikke til. Jeg har også hørt at noen har vært med i cokpiten...men....det er ikke akkurat lovlig da...så ...jeg vet ikke...

 

og jeg har ingen planer om å knuse drømmene deres...men...

jeg vet ihvertfall at, ingen under 18 år har lov tilå arbeide på en lufthavn i norge på grunn av sikkerhetsklareringer.... Kanksje det er noen untak med arbeidsuke for det er så kort tid....også det at arbeidet er i mange tilfeller skift som også ikke er lov for barn under en viss alder eller...

Men selvsagt, det kan godt hende det finnes bedrifter på en flyplass som kan ta imot...men...antakelig ikke et flyselskap...og antakelig ikke et selskap med direkte flykontakt på flyoppstillingsplassen...

Men...for all del..prøv å finn på noe...

 

------------------

Mvh

Rune

[Endret av Rune Trøftmoen 10-01-2001.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En som går i klassen min spurte sas da han skulle ha

"ut i arbeid" prosjektet om han kunne få være der, det fikk han, og som avslutning ble han med en dc9 fra Stavanger til Aberdeen.

Iløpet av den uka fikk han oppleve enormt mye kult ifølge det han fortalde, fikk sett en hel del fly blandt annet sas sine dash 8-400 som på den tiden var ganske nye. Prøv å oppsøk flyselskapene, tror att viss det i det hele tatt skal være en mulighet, så er det dette.

Vennlig hilsen

Jørgen Hellestø (15)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Den gang jeg hadde arbeidsuke (begynner å bli noen år siden nå) jobbet jeg som "lufthavnbetjent" på flyplassen i Narvik.

Nå var riktignok flyplassen drevet og eiet av kommunen den gang og sikkerhetsklarering var noe man ikke hadde hørt om. Det er godt mulig at Luftfartsverket som i dag eier de fleste flyplasser krever en slik klarering og at man må være over 18 for å få den. Generelt er i hvert fall regelverket strammet kraftig inn de siste årene slik at det sikkert ikke er like lett å få til en slik arbeidsuke som det var før.

I hvert fall hadde jeg en helt topp arbeidsuke der jeg fikk gjøre alt fra å "vinke" inn flyene, fylle fuel, til å brøyte rullebane og oppstillingsplass med hjullaster. Nå var jeg relativt heldig ettersom at den lufthavnbetjenten jeg var sammen med på jobb lot meg prøve det meste (som kanskje andre ikke ville gjort). Det eneste som var litt tungt var å komme seg opp på morgenen siden vi begynte på jobb kl. 05.45!

------------------

Mvh

Tom

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Meningen med arb.uke er at unge skal få et innblikk i arbeidslivet. M.a.o. finne ut hva en har lyst til å gjøre resten av livet. Eller kanskje finne ut hva en ikke kan tenke seg å bli.

Enhver bransje har behov for nyrekrutering, uten det stopper det hele opp. Det finnes lover og regler som regulerer forholdet ungdom/arb.uke.

Til dere som ønsker å tilbringe arb.uken i et fly-relatert miljø er det kun en ting å si. Ta telefonen fatt og ring rundt. Spør. Eller hvis mulig, møt opp og finn tak i rette vedkommende og spør. Det er kun 2 svar dere kan få. Ja eller nei. Verre er det ikke.

I yngre år hadde jeg arb.uke på en flyplass, og det var gøy.

Lykke til.

 

mvh Hans

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den gangen jeg var på arbeidsuke for rundt 8 år siden så var jeg hos Widerøe på Torp å lastet EMB-120 Brasilia sammen med stuerene, jeg var med teknikerene å byttet lyspærer i flya, og jeg var hos catering å spiste sjokolade og drakk brus.... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Jeg må jo påpeke at sikkerhetsreglene har som tidligere nevnt blitt en del strengere siden den gang, men det hender da fremdeles at det er elever innom her som "går runden"....

Senest ifjor så hadde jeg med 2 skoleelever på besøk i tårnet. og veien dit gikk selvsagt bortover rullebanen..... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] (Hadde selvsagt fått lov av tårnet å kjøre der da [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image])

Havaritjenesten på Torp har også hatt skoleelever noen ganger...

Så selv om det kanskje ikke virker så lett å få arbeidsuken sin på en flyplass eller i et flyselskap så er det faktisk mulig om du treffer på rette ansvarlige...

 

Lykke til! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Om min uke på Torp var vellykket i sin tid? Tja... Jeg jobber jo der ennå [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

 

------------------

Kenneth G. Sørensen

De-Icer ved WF Torp

Kenneth_g_s@hotmail.com

[Endret av Kenneth G. Sørensen 11-01-2001.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Vegard (og dere andre)!

Ta direkte kontakt med flyselskapenes personalkontor, legg frem deres ønsker. Seriøse flyselskaper, ser en framtid i dagens ungdom og vet at de er morgendagens resurser. Spør om de har et "opplegg" for skoleungdom.

Å bli med en pilot på jobb forstår jeg må være en drøm for de fleste flyinteresserte, - men det er nok ikke så enkelt. Pilotene jobber "slinger" d.v.s. de er på jobb noen dager av gangen og vet nødvendigvis ikke hvor de havner på rute, sykdom, tekniske problemer og andre årsaker kan gjøre det nødvendig å forandre scheduler på kort varsel. De overnatter gjerne på utestasjoner utenriks, som inneriks, hvor selkapene selvfølgelig disponerer hotelrom til crew´et. Det er ikke enkelt å få til et slikt opplegg for en utplasserinsguke for en skoleungdom under 18år.

Som SAS ansatt flytekniker, vet jeg at selskapet fra tid til annet har hatt skoleungdommer på teknisk avd. og som har fått bli med på test/ferry flighter etc. Når det er sagt så,- må en også ta i betrakning at det i denne bransjen ikke er enkelt å utplassere skoleelever med flyinteresse. Det kreves kompetanse og sikkerhetsaspektet lurer rundt hele tiden i de fleste sammenheng.

For all del, - la ikke dette skremme dere fra å ta kontakt. Var det opp til meg å bestemme,- skulle jeg gjerne ha invitert dere alle og vist dere rundt og satt dere til oppgaver, men dessverre, slikt må gå via de riktige kanaler (personal kontor, flygesjef, eller teknisk sjef).

Med hjelp fra skolen og litt planlegging burde det absolutt være mulig å få til et opplegg, jobbe på trafikk, frakt, bagasje, teknisk med en avsluttende tur i cockpit sammen med en pilot på en dagstur, la oss si; OSL - CPH - STO - OSL.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

Fred Vonstett

------------------

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Da jeg var på arbeidsuke for xx år siden, var jeg på Rygge

Hovedflystasjon. Jeg ble innkvartert på befalskaserna, og jobbet

på våpenskvadron. Det var en utrolig artig uke som jeg ikke

kommer til å glemme.

Jeg fikk omvisning på det meste som var å se. Prøvesatt cockpit

på F-16 og F-5, og fikk en nærmere titt på div. utenlandske fly

som var innom.

Anbefales på det varmeste :-)

Med Hilsen

Thorleif Lantz

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for hjelpen!!!!!!!

Det er i allefall håp [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Tenkte jeg skulle prøve på Torp.

Kanskje vi sees Kenneth [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Hilsen Vegard Nilsen!

(fortsett å kom med tips)

[Endret av Vegard Nilsen 13-01-2001.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...