Gå til innhold

Kamera til spotting...


Andreas F Berger

Anbefalte innlegg

Magnus: Man kan skanne disse i filer som ligger rundt 22mb ukomprimert.

husker ikke helt oppløsningen på de men det er nokså stort. Vet at vertfall Elite Foto gjør dette.

 

 

Ang 10D: Canon leverer denne fortsatt men til en billig penge, butikkene vil selvfølgelig prøve og selge sine 10D'er for mest mulig siden de fleste er kjøpt inn med ca samme netto pris som 20D'en.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Premium Medlem

Mange gode forslag over her, men ikke bestem deg før du har sjekket denne http://www.europe-nikon.com/details.aspx?countryId=13&languageId=13&prodId=943&catId=76 Uslåelig opptik, 10X zoom og betjeningsvennlig for både proff og nybegynner. Eller hvis man må over i speilrefleks http://www.europe-nikon.com/details.aspx?countryId=13&languageId=13&prodId=943&catId=76 Nikon D70 ble kåret til årets kamera, ikke uten grunn. Og prisen er ikke avskrekkende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig at det er meg det er noe galt med, og det er ikke usannsynlig, men jeg foretrekker faktisk min uslitelige Nikon FE2 speilrefleks med Nikkor objektiver og MD12 motordrift. Jeg har vært innom noen kamera i årenes løp, selvsagt også digitale, men jeg lander liksom "alltid" tilbake på FE2'ern.

 

Var nylig i øst-europa og slepte med meg min uadskillelige og litt tilårskomne Nikon hardware pluss et digitalt Canon. Tok mange bilder med begge to i et svært skiftende vær med dertil vekslende lysforhold, men mest med Nikon'en da jeg synes det er litt mer utfordrende å fotografere "manuelt", samt at jeg synes den har bedre "ergonomi" og "action". Hvis jeg ønsker det så kan FE2'ern gjøre alt automatisk med unntak av fokus som må stilles manuelt. Nikon FE2 kan faktisk også opereres hvis strømforsyningen blir brutt (batteriet går tomt), selvsagt med visse begrensinger, men allikevel...

 

Når jeg sammenligner bildene fra denne turen så er nesten alle bildene fra min gamle sliter Nikon FE2 faktisk bedre enn de digitale fra Canon'en.

 

Å drasse rundt på et tungt, analogt speilrefleks som min Nikon FE2 er jo selvsagt ikke like praktisk som å dra på et plastikk speilrefleks som bare veier en brøkdel, men på den annen side trenger jeg ikke bekymre meg så mye over hva jeg utsetter Nikon'en for. Den tåler en skvett av både det ene og andre, slag og spark er heller ikke det store problemet og action i bruk er faktisk fremragende. Kameraet er passe tungt og ligger svært godt i hånden bl.a takket være det gode håndtaket på motoruniten. Dette kombinert med litt erfaring i bruken av slike kamera har gitt meg mange svært vellykkete fotosessions. Minuset er at bildene må fremkalles, men de leveres jo nå også på CD-rom så det har jo på en måte blitt et digitalt bruksområde dette også. I tillegg kan man nå med et håndgrep bygge om noen av disse "gamle" og analoge speilrefleksene til digitalkamera (kameraet forblir det samme, men bildene lagres digitalt i stedet for på konvensjonell filmrull), men det er ennå relativt dyrt skal man ha en virkelig bra "back-pack brikke" og er bl.a derfor ikke vurdert (ihvertfall ikke ennå).

 

Analoge 35mm speilrefleks kameraer gir nok også fremdeles noe bedre bilder enn "digitale konsum speilreflekser", selvom digitale kamera er kommet svært langt i dag. Så vidt jeg husker så har film en oppløsning på ca. 4000 dpi. Da mener jeg også å huske at et digitalt kamera som skal ha samme kvalitet som et 35mm kamera må ha en kapasitet på ca. 20 megapixler. Jeg skal ikke være for påståelig på dette punktet, men det er en forskjell her. Noen vil kanskje hevde at dette er noe vel teoretisk, og det kan vel kanskje hende at det er det, men som jeg nevner ovenfor så opplever jeg faktisk at mine analoge bilder er en smule bedre enn mine digitale.

 

Uansett, både analoge og digitale kamera har sine markeder og vil ha det i mange år ennå. De har sine absolutte bruksområder både hver for seg og i kombinasjon med hverandre.

 

Men som Tarjei Lundarvollen sier oppi her;

For guds skyld, skal man kjøpe speilrefleks og har den bakgrunnen som her blir oppgitt (dvs nybegynner) så kjøper man en EOS 300D, og ikke et hus til 40k. Er jo det dummeste råd jeg har hørt. Blir jo en investering på 60-70k da.

 

Skal du kjøpe speilrefleks, noe som forsåvidt er å anbefale, så kjøp et billig hus (300D er mer enn godt nok i starten) og et par skikkelige linser. Linsa har tusen ganger mer å si enn huset.

Jeg er helt enig! Da er det bare å sikte inn mot objektet og fyre løs. Omtrent som å fly med FMC, automatikken fikser det meste. Kjedelig kanskje, men det funker for flertallet. Alle kan ikke være opptatt av fototeknikk og hvordan fly gamle fly uten FMC "".

 

Under: Nikon FE2 med MD12 winder. I just love it! ""

[image]http://www.clickondavid.com/nikonfe.jpg[/image]

Det finnes mange kamera, men kun en [image]http://www.normancamera.com/Assets/product/logos/Nikon_logo.gif[/image] """"""

 

For ordens skyld; jeg jobber ikke med Nikon produkter eller noe annet fotorelatert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke prøvd det selv, men dette ser ikke ut til å være et veldig dumt kamera:

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=302748&cks=FRT

 

Det har mye zoom og en lyssterk linse. Prisen er heller ikke så gal. Tror du trenger nytt minnekort hvis du skulle gå for den. 16mb forsvinner fort når man tar flybilder.

Jeg tror det blir dette som topper ønskelisten min i år.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I tillegg kan man nå med et håndgrep bygge om noen av disse "gamle" og analoge speilrefleksene til digitalkamera (kameraet forblir det samme, men bildene lagres digitalt i stedet for på konvensjonell filmrull), men det er ennå relativt dyrt skal man ha en virkelig bra "back-pack brikke"

 

Kan man bygge om kamra ?? noen som vet hvor mye dette koster å gjøre med en Canon 300 (analog)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

 

Kjøpte meg nettopp en Canon EOS 20D og har gode erfaringer med dette, spesielt i halvautomatikk (blenderprioritet/lukkerprioritet). Dessuten har man endel artige funksjoner på dette kameraet som hvitbalanse- bracketing etc som jeg liker.

Her er ett bilde i høyeste JPG oppløsning, 100 ISO rett fra kameraet: KLIKK HER

 

Jeg er ikke så mye en "fartsfotograf", liker heller artige vinkler og i og med at jeg har adgang på flyside så blir det lite utenfor gjerdet "action". Blir litt i dag vel å merke, kommer nederlandske militære støvsugere kl. 1330. Møkkalys i dag men må prøve.

Actionprogrammet på EOS 20D, er forresten fancy. Regulerer ISO (vanligvis til 400) og finner gode løsninger føler jeg.

 

Hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20D er kamraet jeg driver å sikler på også, har sett dette til en 12-1500 USD med linser og annet styr fra endel butikker i USA. er sånn at det NESTEN lønner seg å importere. (det lønner seg ennå mer å reise over å hente den)

 

 

Den linken du gav der er dau, Dag Roger.. kom ikke noe fram på den

 

Det var da rart, må være serveren som var på maintenance, jeg fikk fram bildet både hjemme og her på jobben. Sitter og ser på 12 støvsugere fra Leeuwarden fom snart skal røre på seg ""

 

Hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forbidden, this page (http://www.streamload.com/dagrs/screenshots/LN_TUM_Head_On.JPG) is categorized as: P2P/Personal Network Storage.

 

Det er alt jeg får opp på den siden der sånn..

 

12 Leuvaarden støvsugere ja "" Håper du bruker den D20'en din til litt fornufig "". Det er noen som har det , skulle ønske de kom til gardermoen istedet :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan sette på digitale bakstykker ja, Phase One og Hasselblad leverer masse gromt der, vertfall til mellomformat.

 

Hasselblad har jeg hørt om, omtrent det dyreste du kan få. Phase one kjenner jeg ikke til.

 

Har du noen som helst peil hvor mye sånn koster til Canon 300 ?

Det koster mer enn det smaker, du får sikkert 2stk 20D Kit for samme prisen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...