Jump to content

Vidar Eggen

Premium Member
 • Content Count

  411
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vidar Eggen last won the day on March 29 2018

Vidar Eggen had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About Vidar Eggen

 • Birthday 06/06/1949

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. I just completed this quiz. My Score 60/100 My Time 65 sekunder  
 2. I just completed this quiz. My Score 0/100 My Time 53 sekunder For en skam! Grrrrrrr.
 3. Og her er siste (?) kapittel i sagaen om DC10-simulatoren. Jan Fjeld og undertegnete tok turen til Winssen i Nederland der PDP11-spesialist Geert Rolf har sitt unike private museum for gamle datamaskiner. I bilen hadde vi med en drøss med reservedeler. Powersupplies og kort fra PDP11-maskinene på Lillestrøm. På bildet poserer Vidar Eggen, Jan Fjeld og Geert Rolf foran en av museets PDP11/55 maskiner. Museet har åpent ca 1 dag i året - etter spesiell avtale. http://www.bejaardecomputers.nl/index-en.
 4. Det er med svært tungt hjerte jeg viderebringer den forferdelig triste meldingen om at Kai Kristiansen er gått bort, 61 år gammel. Kai har hatt sviktende helse i årevis, men har hatt styrke til å leve som om han hadde mange år foran seg. Vi så ikke dette komme! Kai har for mange av oss vært selve inkarnasjonen av en flysimulatorentusiast og dyktig cockpitbygger. Jeg traff ham første gang i "godteributikken" Aviation Megastore i 2006 da vi begge skulle til FSWeekend i Lelystad. Jeg ble invitert til Kai på Kapp for å se hans hjemmelagde MIP og første trinn i cockpitbyggingen. Jeg ble svært imponert over alt han hadde laget for egen hånd, og besøket medførte at jeg turte å kaste meg ut i et eget cockpitprosjekt. Via Flightsim.no vokste gjengen av cockpitbyggere seg større, og de årlige turene til Lelystad sveiset oss sammen. Mange av oss har opplevd utrolig hyggelige og morsomme samlinger hjemme hos Siss og Kai, der humoren og kunnskapen florerte. Det er en betydelig kameratgjeng som i dag sørger over å ha mistet en god, morsom og kunnskapsrik venn. I dag gråter vi med Siss og guttene over å ha mistet en mann, far, bestefar og venn - en kjernekar! Vi lyser fred over Kai Kristiansens minne! Vidar
 5. Og for de som ikke har fått med seg hva slags simulator det er snakk om, minner jeg om en video vi laget første gangen vi kunne fly med FS9-view. https://youtu.be/Y-DpcvY4aBk
 6. Vi har tilbudt simulatoren til diverse museer i både inn- og utland. Hovedproblemet for disse er at simulatoren ikke vil fungere etter at den flyttes! Det er utrolig mye og gammel elektroteknikk som vi knapt klarer å holde stabilt der den står i dag, og som ville være i ennå dårligere forfatning etter en flytting. Vi har brukt mange flere timer på vedlikehold og feilretting enn å fly simulatoren. Det har vært fantastisk at vi fikk det til, men nå er det desverre slutt. Man kunne tenke seg å bygge simulatoren opp helt på nytt med de gamle instrumentene styrt med moderne elektronikk, men det ville være mange års arbeid for dedikerte entusiaster med kompetanse og tålmodighet. Men instrumenter og alle deler i cockpit er ikke utslitt, så derfor er det fritt fram å by på disse. Simulatoren blir demontert i løpet av Mai.
 7. Hoppie er også tilgjengelig i Prosimutils, og kan tydeligvis også brukes til CPDLC.
 8. Jeg er jo alltid litt sen.... God Jul alle! Vidar
 9. Legg deg i trening, Per! Jeg er nede i 103 kg nå!
 10. Thanks for the heads-up Geert! We'll discuss this when meeting up at the show.
 11. Mitt innspill må være at det minste du kan gjøre er å bla gjennom menyene, og til og med sjekke i Help før du poster. Da ville du i det minste skjønne at Situation som du etterlyser heter Scenario i P3D, og inneholder følgende: Technically speaking, a scenario in the simulator is "a saved starting environment." Once saved, you can load it again and again, starting with exactly the same scenario each time without having to set things up manually. Saved parameters include: Aircraft Aircraft position Positions of controls and instruments Time and season Weather conditions Scenarios can start on the ground, at an airport, or in the air.
×
×
 • Create New...