Jump to content

Svein-Frode

Premium Member
 • Content Count

  1,523
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Svein-Frode last won the day on June 23

Svein-Frode had the most liked content!

Community Reputation

62 Excellent

About Svein-Frode

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det hørtes skitt ut Jan Reidar! Håper det ordner seg. Jeg var i USA og tok "forberedende" våren 2001. Da jeg kom hjem startet prosessen med å få det formelle på plass for å flytte over dammen, samt låneopptak m.v. Samme høst smalt det i USA og flybransjen gikk i sort. Da feiga jeg ut, selv om det kanskje var akkurat da jeg skulle ha kjørt på og fått med meg "oppturen" som kom noen år senere. Men når du har kausjonister med på laget ville jeg ikke risikere millionlån og arbeidsledighet. Hørte kompiser av meg som sleit etter finanskrisen i 2008 også - da tok det ca 5 år før bransjen var i vater igjen.
 2. La oss bare slå fast at for noen er glasset halvfullt, for andre halvtomt. Det meste kan brukes som en simulator med de rette forutsetningene. Min far var jagerflypilot på 1960-tallet. Den eneste simulatoren de hadde var en stol, en pinne til stikke og en plakat med flyets "dashboard". Skal man logge offisielle timer og følge spesifikke treningsprogrammer, så må selvsagt simulatoren oppfylle en del krav, men spill fungerer utmerket som simulator til mange typer trening. Jeg brukte selv FS98 på "ground school" i Florida som en del av PPL treningen. Der simulerte vi både VFR og senere IFR flyging. Det ble ikke timer i loggboka av det, men rutiner og forståelse for instrumenter ble drillet før man satte seg i cockpit. Det var til stor hjelp!
 3. Får høy puls bare av tanken på å høre buldringen av en P-47. Tøffe screens.
 4. Sjekk videoen fra Microsoft her:
 5. Vet ikke helt hva du mener med "navigasjonsprogram", men det ser ut til at det aller meste for å navigere er innebygd i simulatoren, inkl. global IFR database med SID, STAR osv. som oppdateres løpende.
 6. Har ikke noe imot addons, og betaler gjerne, men jeg synes det tar for mye tid og er for mye plunder slik det er organisert i dag. Håper på et stort utvalg av fly og flyplasser etterhvert, men håper tiden med scenery addons er over.
 7. Helt ufattelig for en simulator. IFR og ATC med kontinuerlig oppdatering av hele databasen... Omtrent alt som simmere har drømt om i 30 år er nå på plass.
 8. Grattis. Hørt at det er lite beinplass, men ellers bra. Har ikke reist med beistet enda, men hvis vi har noe luftfart igjen her i landet til neste år, så blir det tur!
 9. Norge er vel et av landene i verden med størst og raskest bredbåndsdekning. Vi er enormt heldige. Jeg gleder meg stort til å prøve ut FS2020! Har dessverre en eldre PC, så jeg blir nok ikke først ut av startblokka.
 10. X-Plane, Prepar3D v5 eller nye Microsoft Flight Simulator. FSX Steam Edition er fortsatt brukende, men jeg vil ikke anbefale denne i dag da den begynner å bli nok så utdatert. Fins mange gode videoer på YouTube som viser alle simulatorene, så det er bare å bruke en kveld med litt research, så ser du hva som appellerer til deg. Lykke til!
 11. Fremgang er fremgang, men jeg tipper populariteten vil synke nå som både X-Plane er kommet på et greit nivå grafikkmessig, og ikke minst FS2020 er rett rundt hjørenet. Men hvem hadde trodd at vi i 2020 skulle ha 3 strålende simulatorer å velge imellom? For en som begynte i 1987 med 4-fargers monitor, så er det bare å si hipp hurra! Selv blir det ingen oppgradering denne gangen. Har rett og slett ikke tid til nedlasting og oppdatering av alle tilleggsprogrammer. Venter heller på FS2020 og skal nyte den simulatoren i noen år der den har best og mest realistisk dekning ut av boksen.
 12. Dette var skikkelig tøft! God tur videre!
×
×
 • Create New...