Jump to content

Erik H. Bakke

Members
 • Content Count

  213
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Erik H. Bakke

 • Birthday 08/25/1973
 1. Deres egne web sider hevder fortsatt at MD-11 er under utskifting i den prosessen som pågår nå. Mulig de er litt utdatert og at KLM har bestemt seg for å beholde MD-11 en stund til for å øke kapasiteten.
 2. KLM... De satser på å bytte ut 747-300, MD-11 og 767-300ER med nye B777-200ER og A330-200. 747-300 er allerede ute av KLMs flåte, og etter hvert som de siste B777 blir levert og leveransene av A330 starter neste år, vil det nok begynne å minke på MD-11 også.
 3. Tror nok ganske sikkert at det kommer til å dukke opp et par A380 på min lokale flyplass i løpet av 2005 Både Sydney og Melbourne er høyt oppe på lista over flyplasser der disse flyene blir hyppige gjester, Qantas, Singapore, Thai, Malaysia, FedEx, Emirates og Virgin Atlantic har alle planer om å fly hit med dem. Og eg kommer til å være på plass på flyplassen når Airbus kommer ned for route proving flights neste år
 4. KUL <-> PEN, reiser selv den ruten i slutten av november, og kommer til å være frequent flyer der i tiden fremover. Eller kan du prøve Kuala Lumpur til/fra Kota Kinabalu.
 5. Navn skal ikkje offentliggjøres på et slikt sted som dette, men meldes til et helt annet sted. Selvtekt skal aldri besvares med selvtekt
 6. Det finnes også en MD-10, men dette er samme fly som DC-10, bare med oppgradert cockpit. Disse flyene er DC-10 som er blitt ombygd til fraktefly, og FedEx(?) fikk også oppgradert cockpiten til samme standard som på sine MD-11. Det er ingen utvendig forskjell på DC-10 og MD-10.
 7. Hvis du tenker utseende, er den enkleste forskjellen at MD-11 har winglets. I tillegg er den lengre, og bakenden er forskjellig fra DC-10. DC-10 ender i en rund, flattrykt bue, mens MD-11 ender i en skarp flat kant.
 8. Skulle vel tro at det lar seg gjøre å flytte et fly på denne måten, så lenge det bare dreier seg om noen få meter. Over lengre avstand blir det vel for tungt. Og hvis de nettopp er ferdige med å dytte forklarer jo det hvorfor det ser forholdsvis avslappet ut.
 9. Er det flere som har lagt merke til at DC-10 og også MD-11 har problemer med kondens som drypper fra tak og friskluftanlegg under nedstigning fra marsjhøyde? Har fått et par dusjer av og til, også på KLMs MD-11 maskiner. Tviler på at akkurat dette er en årsak til manglende popularitet for MD-11...
 10. To andre, viktige grunner til at MD-11 aldri ble den helt store suksessen var at McDD hadde problemer med å få tilstrekkelig rekkevidde (range) på maskinen. Det tok en stund før MD-11 faktisk var i stand til å fly like langt som var blitt lovet under konstruksjonen. Den andre, og kanskje viktigste årsaken er at McDD ble kjøpt opp av Boeing. Boeing hadde ikkje noen videre interesse av å produsere to fly som var i konkurranse med hverandre, og dermed var løpet kjørt for MD-11. Først ble produksjonen av passasjerfly stoppet, men produksjonen av cargo varianten fortsatte en stund til. MD-11F hadde en størrelse og kapasitet som gjorde at den passet godt inn mellom B747 og B767, og det var etterspørsel etter cargo fly i denne størrelsen. Boeing hadde heller ingen fly som var i konkurranse med MD-11 på dette markedet, ettersom B777 bare fantes/finnes i passasjerutgave (Boeing har riktignok noen studier på gang nå) Dette er forøvrig det samme som skjedde med MD-90 etter at McDD ble kjøpt av Boeing. MD-90 var konkurrent til 737, spesiellt -400 og de nye -800 og -900 som var på vei ut i markedet. Dermed ble produksjonen stanset. MD-95 hadde ingen tilsvarende maskin i Boeings stall, og den ble dermed beholdt og utviklet til Boeing 717.
 11. Kanskje markeringen skjer neste måned? Filatelister er vel kanskje mer oppmerksom på Trygve Grans prestasjon enn mange flyfrelste.
 12. Nei, men det er slikt man har Beriev Be200 til
 13. Ta kontakt med meg når du kommer ned, så kan eg vise deg rundt på de beste stedene. Sydney Tower, Opera House, Harbour Bridge, Sydney Aquarium, Blue Mountains, Manly, Bondi Beach, etc... Eller, planespotting på SYD? Har også en del tips til hva som er verdt å se i Canberra, f.eks. Telstra Tower, Capitol Building, Questacon, Australian National Museum, Lake Burley Griffin, Mt. Ainslie lookout, Red Hill lookout, etc. Rundt Canberra er det til dels store skader på skogen i forbindelse med de kraftige skogbrannene de siste årene. Inntil for 18 måneder siden var det i tillegg Mt. Stromlo Observatory å se, men den er bortbrent nå. Min email adresse, hvis dette er interessant er ebakke at bigpond dot net dot au.
 14. For å se hvor han skal sitte, evt. hvilke(t) sete® han skal be om. Spesiellt på lange turer kan det være greit å være forberedt.
 15. Det spørs... Boeing har satt ganske mye resursser inn på å vise at 7E7 er en helt ny generasjon fly, så det er godt mulig de beholder 7E7 som navn. For å markere bruddet fra mer tradisjonelle flytyper. Den største endringen i 7E7 er nok motor og energiforsyning.
×
×
 • Create New...