Gå til innhold

Bytte til Roger Wilco ?


Arild Rasmussen/ Enbo

Anbefalte innlegg

Er det ikke snart på tide å foreta en ny avstemning på om vi skal bruke RW i stedet for BC ? Dette har jo vært heftig diskutert før, men hvorfor skal vi sitte her i Norge med nisselua godt ned over øra og med skylapper, når resten av "verden" bruker RW?

Bare lurte [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arild! Det er ikke sikkert at det resten av "verden" gjør er det eneste saliggjørende.

Det er riktig som du sier at dette har blitt diskutert før (side opp og side ned) og det er fordeler og bakdeler med både RW og BC.

Noe av årsaken til at "mange" bruker RW kan være at BC inntil nylig ikke var freeware.

Det er greit å ta "nisselua" opp av øyer og ører, men en trenger ikke å slite hue av seg for det. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/blush.gif[/image]

mvh

Ivar

[Endret av Ivar Amundsen 25-07-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg logget på hovedsaklig for å starte en diskusjon om et skifte fra BC til RW for Norsk Virituell ATC.

Det ser ut til at flere er opptatt av akkurat dette emnet, så jeg slutter meg bare til de som ønsker en ny vurdering rundt dette emnet.

Er det virkelig hensiktsmessig at man nå kan fly i hele europa med RW, men når man entrer Norsk luftrom må man ikke bare skifte IP til ny server, men også skifte til et annet voice program?

For meg er det slett ikke uvanlig å oppleve at FS2000 låser seg etter en slik prosedyre. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/frown.gif[/image]

Noe som har medført at et par timers flight fra EBBR har vært helt forgjeves, sett bort fra den gleden det har vært å ha voice ATC gjennom Belgia, Nederland, Tyskland, og ikke minst Danmark. Resultatet blir at jeg helst velger å fly til Sverige eller Danmark fremfor Norge, og de gangene jeg entrer Norsk virituelt luftrom utenfra, så velger jeg å bruke tekst fremfor voice.

Nå er det vel egentlig slik at norsk virituell ATC sikkert kan klare seg uten meg i sin himmel, men faktumet er at jeg tror jeg har ganske mange med meg når det gjelder akkurat disse synspunktene.

Jeg åpnet en diskusjon om akkurat dette emnet i VSA forumet http://www.scandva.org"'>http://www.scandva.org" TARGET=_blank>http://www.scandva.org , hvor jeg spurte hvorfor ikke Norge var med på den scandinaviske voice serveren (rw.tt.luth.se), og ble henvist til å stille disse spørsmålene til Eirik Sørensen (Chief of VACC Norway).

Jeg sendte ham en mail, og han delte mine synspunkter, men sa at dette ikke var opp til ham. Etter det jeg har forstått har det foregått en demokratisk avstemmningprosess rundt dette spørsmålet. Med totalt 20 avgitte stemmer hvorav 5 var blanke, favoriserer man BC med en stemme, fremfor å ta spørsmålet opp på nytt. Dette må være et demokrati etter god norsk modell med svært mange utjevningsmandater. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Av dette må vi forstå at demokrati er en uhyggelig relativ materie, og jeg synes VACC bør revurdere hele situasjonen med tanke på at nær sagt hele europa nå standardiserer på RW.

Dette er på ingen måte ment å være en diskusjon om hvilket voice program som er best, BC vs. RW. Jeg har selv brukt BC siden det kom under navnet: "Battle Field Comunicator", og har stort sett hatt positive opplevelser med det. Etter at RW ble satt som standard til SB.222. har jeg brukt dette og synes vel egentlig dette er like bra.

Sist men ikke minst synes jeg det faktisk er litt hyggelig å høre en kjent norsk stemme når man kommer (virituelt) hjem fra en lang flygning fra utlandet, det gir en liten virituell følelse av: "endelig, snart hjemme igjen" [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

See you on my TCAS-ALERT north of BGU, busy typing messages with one finger [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Steinar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Hva det gjør?

Det gjør kanskje ikke så mye hvis en skal fly fra Bergen til Stavanger, men det er tungvint når en kommer fra utlandet!

Å følge en annen standard en resten av Satco-verden burde være unødvendig.

Jeg tror helt sikkert dette også gjør at mange piloter fra resten av Europa styrer unna Norge, på grunn av plunder og heft med å skifte voice plattform. Og det ville jo være svært beklagelig.

Derfor håper jeg VACC Norway snarest legger sin voice service på samme standard som resten av Satco, og skifter til Roger Wilco.

Roger

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei !.

Må bare si meg enige med gutta som starta topic!. Det er på tide med ny avstemning. Har selv ikke hatt noen dårlig erfaring med BC, men hvorfor være så sære hær i Norge ??.., Fikk testa ut RW ved en tur i sverige, funker utmerket!, ser ikke noen grunn til at dette skal være noen problem og bruke i Norge og.

Tror at trafikken FRA utlandet og inn har forandret seg etter at voice ble tatt i bruk, Satt engang (for lenge siden) på Fornebu og loset ned 6 tyskere... har ikke opplevd den slags trafikk i ettertid (kan jo være at jeg ikke er så mye og kontrollerer lengre ? [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image])

La oss nå være fornuftige, Det går nå i det minste an og prøve ? hæ ? ?

FOG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Litt info om dette emnet:

Uansett demokratisk avstemming/ 1 stemme avgjorde det hele/mange ønsker RW fremfor BC... etc..etc...

Det som nå skjer er at VACC Norge skal klarlegge mulighetene for å kjøre RW på en maskin som vi kan administrere SELV.

Maskinen har vi, men det er en del uklarheter om hvor den skal plasseres og hvem som skal drifte den.

Jeg vil ikke utdype dette mer enn å si at VACC skal vurdere fordeler/bakdeler med RW/BC.

VACC Norge og Dag Johansen skal ha et møte på dette snarlig, så får vi se hva som blir den beste løsningen.

Det som bør vektlegges her, er at voice-programmet blir kjørt på en maskin med stor "kraft" og at vi kjapt kan restarte den ved ev. kolaps...

Her er det Dag Johansen som har det siste ordet, fordi det er han, som med sin velvillighet og kontakter med folk som kan drifte en slik maskin, som vil foreslå hva som blir den beste løsningen for oss. Og får vi muligheten til å administrere denne maskinen selv, ja da bør vi absolutt benytte oss av det.

Sverige`s RW-server er slettes ikke så stabil som noen hevder...

Altså:

Vi forstår at mange vil ha RW som "resten av verden", men det er mange brikker som skal på plass først.

Etter dette møtet, vil vi nok komme med mer konkret info.

Foreløpig ligger dette i en gråsone - vær litt tålmodig folkens... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

 

------------------

Åge Olsen/SATNOR4

atcc@molde.online.no

http://home.online.no/~eisoere/VACCN/" TARGET=_blank>VACC Norway

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som mange andre har jeg valgt å "flagge ut" da jeg ikke får etablert kontakt med BattleCom. Jeg har hatt problemer her, både ved Northern Norway FlyIn 27. august og i går ved Arctic Flyin, ENGM_V_APP. Jeg er nå oppkoblet gjennom Chello kabelmodem, og vet ikke om dette er roten til problemet?

Jeg prøvde senere på kvelden å logge inn mot EKDK_V_CTR med SB2.2 og Roger Wilco, og fløy EKCH - EGCC (Manchester) og hadde ingen problemer!

Selv om man selvfølgelig kan skifte VOICE COM klient underveis, hadde det vært greit om man kom frem til en felles standard.

 

MVH

Jan H. Sørensen

 

http://home.c2i.net/jhs" TARGET=_blank>JS Panels

[Endret av Jan H Sørensen 04-09-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Vil bare kaste meg på denne "diskusjonen" mens ennå pågår.

Det jeg vil si er at jeg ikke har mulgihet til å være med på voice så lenge dere bruker BC, og det synes jeg er trist da det er noe jeg virkelig har sett frem imot lenge.

Mitt problem ligger i at jeg bruker en ISDN-ruter som ikke vil være med på bruk av BC, og etter et 10 talls support mailer fram og tilbake med BC er jeg like langt.

Så mitt synspunkt er som følger: Bytt til RW nå, slik at jeg også kan være med på eventyret :-)

Hilsen Håvard

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Premium Medlem

Jeg slenger litt bensin på herfra også. Jeg tror det er flere med meg som sitter litt på"gjerdet" til RW er innført som voice system som er integrert i Squawk box, både for å unngå å ha et 3 program aktivt når man kjører FS. (er litt på tynn is her, de som liker BC sier at dette ikke er noe problem) og det "store" poenget at brukere ellers i Europa bruker RW!

MVH

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HEI Alle SAMMEN!!!

Jeg har veldig lite erfaring med BC- og det er en av grunnen

til at jeg liker rw best [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Jeg har sent melding som egen topic på dette emne om at

jeg prøver å oppnå kontakt med flest mulig folk som

bruker rw ( og Ch-server eller client/ PC)

Men jeg mener at stardard i alle land til-og-med NORGE

SKULLE hatt ROGER WILCO som standard!

et stort PLUSS til - HTTP://WWW.TRADEIP.COM"'>HTTP://WWW.TRADEIP.COM" TARGET=_blank>HTTP://WWW.TRADEIP.COM -

Jeg har mye erfaring med atc men jeg prøvde for første

gang pc og bc den 27 august på fly-innet med jeg kom meg ikke

inn en gang -DISCONECTED FROM SEVER- på begge Program.

DET HAR JEG ALDRI OPPLEVD I ROGER WILCO!

HURRA FOR HTTP://WWW.RESOUNDING.COM"'>HTTP://WWW.RESOUNDING.COM" TARGET=_blank>HTTP://WWW.RESOUNDING.COM

----------------------------------

MVH

----------------------------------

JOHN ALEKSANDER MOEN

E-MAIL: johnmoen@online.no

----------------------------------

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...