Gå til innhold

Ble fratatt radio-scanner idag!!


Anders Bergane

Anbefalte innlegg

En gylden regel i ALLE tilfeller der Politiet stopper deg:

 

NEKT PÅ ALT, ABSOLUTT ALT.. Du taper ingen ting på å nekte der og da! Men har du først sagt noko, og det kommer i vaktsjournalen så er det vanskeleg å få sletta det. Så når en blir stoppa.. NEKT PÅ ALT og fortell ingen ting. Vent til senere slik at du får tenkt deg om, pratet med andre om saken, at nye opplysninger dukker opp etc etc.

 

Overnevnte sak er vel et bra eksempel på det.. Hadde han nekta på alt og venta til at han hadde forhørt seg om saken, bl.anna her på forumet så hadde det vert lettere for han!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ærlig talt, nekte på alt?

Har man god samvittighet, og kan ha brutt en eller annen forskrift/lov utilsiktet, så er vel det å nekte for alt mulig litt idiotisk. Skal man nekte å oppgi navn også?

 

Kan vise til en episode som hendte meg for en stund siden. Jeg ble stoppet av en patrulje, og ble fortalt at jeg hadde kjørt mot gennomkjøring forbudet. Jeg var verken klar over at det var det der, eller så skiltet.

Skulle jeg da nekte at jeg hadde kjørt der, når politiet faktisk stod der når jeg gjorde det?

Siden jeg da innrømmet at jeg ikke var klar over det, og også at jeg ikke la merke til skiltet, så slapp jeg bot, og fikk "ha en god kveld" istedet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nekte å oppgi navn er ikkje lovlig så det er no så..

 

Ja, korfor ikkje nekte i den situasjonen også? Politiet må bevise at du kjørte akkurat der! Den ganggen var jo politiet snille da dette er en "fillesak" vel?, men det kunne like vel ende i bot? Selv om du veit at du gjorde noko gale og du har god samvittighet, så kan du ved å seie for masse der og da sette deg selv i et dårligere situasjon.

 

Ved en senere adlending kan du jo innrømme at det du gjorde var galt, uten å tape noe på det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehh, politiet kjørte ut rett bak meg, så hvorfor måtte de bevise at jeg akkurat hadde kjørt forbi dem 1 minutt før..?

 

Jeg mener at om man man er vanskelig, og nekter på det ene og andre, så vil man iallefall ikke få det noe lettere hvis man blir stoppet senere, og man har fått tilknyttet div. negative notater ved sitt navn i journalene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av Svein Olsen:

Da må du jo vise dem at du kun scanner amatør-båndene, eller ha sperret den for resten av frekvens båndene?

 

Kanskje jeg da bruke min scanner i bilen, og vise dem VHF sertifikatet mitt hvis jeg blir stoppet?

Ja har du et eller annet sertifikat som beviser at du har lov til å sende/lytte på VHF/UHF bånd kan de ikke nekte deg å beholde scanneren!

Jeg viste frem min lisens når jeg ble stoppet og fortalte dem at scanneren går fra 0-1300 mhz men jeg er kun interessert i de båndene jeg har lisens for...en liten hvit løgn selvfølgelig men de kunne ikke nekte meg å beholde scanneren. Og det virker troverdig når du ha en eller annen lisens å vifte med... "[blink]"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe...nekt på alt...

 

Om du skulle bli stoppet av politiet på gaten så har de som regel en mistanke om at du har begått eller medvirket til en straffbar handling. Da gjør du situasjonen mye verre for deg selv om du motarbeider dem...

 

Det samme gjelder om du blir stoppet i en bil, de har jo en grunn for det...og du kan jo ikke nekte for noe du allerede har gjort deg skyldig i, f.eks en fartsovertredelse.

 

Ikke et særlig lurt råd nei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært bortreist, og har beklageligvis ikke fått kommentert denne før nå. Scannneren bør du få tilbake og slippe bot, så fremt du ikke har brukt den i bil eller annet kjøretøy. En dom i Statens Teleforvaltningsråd har skapt presedens for bruk av scannere. Mitt råd er: klag på vedtaket (det spiller ingen rolle om du lyttet på mottakeren). Mail meg om du ikke når fram med dette, så skal jeg prøve å hjelpe deg videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...