Gå til innhold

Og vi hoerer paa journalister.. Hvorfor?


Helge Jordal

Anbefalte innlegg

Nytter ikke å overbevise deg om noe som helst, jeg har slengt for mye drit om SAS i dine øyne.

 

Drit som viste seg å være gull verdt for dem, for hva skulle SAS gjort uten meg? Jeg har fått gutta på teknisk til å slutte med den slurvinga "[stikk"[blink]"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helge Bø, skulle ikke du til Gardermoen for en omvisning hos SAS Teknisk da ? Eller har du vært der nå så du har fått en liten innføring i grunnleggende flysikkerhetsarbeide og vedlikehold osv ? Men du vet vel fortsatt like lite om emnet som resten av VG og andre aviser. VG bør holde seg til det de kan, nemlig slike nyheter som vi fikk høyt oppe på sida i går, den om at Arve Juritzen og typen hadde brutt forlovelsen.

 

Og overlate temanyheter til folk som kan det de skriver om.

Eller hyre inn folk som kan det, og ikke bare la journalister med grunnutdanning skrive om alle tenkelige emner, det blir det bare rot av. Og det er ikke bare flyting de har veldig lite peiling på.. Også vitenskap og data er jo ting de er kjent for å slite med. Sjekk også følgende URL:

 

http://www.chembio.ntnu.no/users/ystenes/sproyt/

 

Der vil du finne masse dokumentasjon på at journalister i norsk presse, f.eks. VG, Dagbladet, Nettavisen, Aftenposten og mange fler ikke har peiling på det de skriver om.

 

Vil vi at pressen skal belære folket med usannheter da ?

Greit nok at de ikke skal være fagfolk på alt de skriver om, men kan de det ikke, bør de ihvertfall sjekke dokumentasjonen litt bedre før de skriver. Og ikke bare skrive det de føler at er riktig i øyeblikket.

 

Har forresten jobba sammen med en journalist som trodde at en King Air cruisa på 2000 kilometers høyde.. Hadde en lang krangel med vedkommende om det der "[smil]" Viste godt at han ikke kunne det han skrev om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(Oops...første avsnitt i dette innlegget er herved sensurert, jeg fikk kjeft av lovens lange arm "[stort )

 

Hør nå her Mr.Steen! Hvis dere er så forbanna misfornøyd med VG pga noen feil flytyper eller bilder i artikler om fly, mao bare uvesentlige ting, så les heller Flynytt da...så slipper dere å rive hele håret av dere hver gang dere åpner ei avis.

 

Vi andre, dvs Norges befolkning unntatt dere som sitter her og gaper, har ingen problemer med dette...Journalistene gjør jobben sin utmerket.

 

Takk for i dag "[stikk

 

[ 04-08-2002, 22:57: Endret av: Helge Bø ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helge da, det er da ikke bare feil flytyper og feil bilde.

Hva med alle de prosentene som deg som ikke bryr seg om sånt, de går rundt og tror det er sånn fordi det sto i VG da ?

 

Det som er verst er en artikkel ala denne.

 

--

Nødlanding på Gardermoen

 

Et SAS-fly måtte tidligere idag nødlande etter at det ble oppdaget røyklukt i kabinen.

--

 

Hvordan forsvarer du en sånn artikkel ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Neida, er ikke bare VG. Nettavisen har også utmerket seg i negetiv retning ved en rekke anledninger. Bl.a overdramatisering av hendelser på skandinaviske flyplasser.

 

Men det ser ut som enkelte har bedra seg endel i det siste på akkurat det feltet der. Forstår det sånn at de fikk endel kritikk etter den perioden da de var ute etter SAS i fjor sommer.

 

Hvorfor skal man kalle en helt vanlig landing, om enn på en rullebane man ikke ifølge planen skulle lande på, for en nødlanding ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av Jan Gulliksen:

Journalister er noe herk, men dere leser visst det de skriver likevel?

Fordi man ikke har noe særlig valg! Og derfor er det viktig at det de sier er korrekt!

 

Journalister er forøvrig ikke noe herk, de er utrolig nyttige hvis de bare gjør jobben sin skikkelig. Derimot hvis de ikke gjør det, kan det få negative samfunnsmessige konsekvenser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Helge,godt å se at du fortsatt fyrer under her.

 

Tror nok ikke VG har noen innvirkning på vedlikeholdet i SAS,nei.

Foruten om at vi leser det i pausene,da.

Ingen liker å bli hengt ut i media slik SAS ble ifjor,men grunnen til at vi ikke hører mer om SAS er vel nettopp at VG ikke skriver noe om det.

 

Eller at media generellt henger seg opp i det.

 

Ansatte i SAS har for lenge siden slått seg til ro med at VG liker å henge ut SAS.Blir det tomt for interessant nytt,så slår de opp et eller annet om SAS.

 

Fly og vedlikehold er ganske dynamisk sånn sett,det skjer noe hele tiden,og for rette personene med rette ord er det lett å få en filleting til å høres ut som noe mye verre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nu ska jag försöka moderera lite, och stänga tråden på samma gång. Detta därför att jag inte tycker att den leder till något längre och börjar likna det gamla vanliga kranglet.

 

För övrigt tycker jag att det är bra att man diskuterar detta. Det gör man även inom journalistiken, där det ständigt pågår en självkritisk diskussion. Det leder väl inte alltid till en kvalitetshöjning "[blink]" , men samtidigt är det ju upp till läsarna att avgöra var man hämtar sin information och till vilka man sätter sin tilltro. Det finns faktiskt fler aviser än bara kvällsaviserna, likväl som det inom kvällsavisen finns fler sidor än bara nyhetssidan. Jag tänker då på ledarsida, debatt och kultur där bland annat just journalistik och pressetik diskuteras regelbundet. Men visst, nog kan journalistiken bli betydligt bättre än vad den är idag för att säga min mening.

 

Jag ser gärna att ämnet tas upp igen i framtiden. Men då utan krangel och personliga tvekamper.

 

/Patric

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...