Gå til innhold

Null flyskole på UiT


Anbefalte innlegg

Marius Arnesen sa: Jeg tviler på at de er positiv. Der settes skattelette og privatisering over utdannelse. NAC ble finansiert (helt eller delvis?) med skattepenger, så jeg håper ikke på noen støtte fra FRP akkurat.,,,,,

Så om det skulle vise seg att du fikk støtte i din sak fra FRP så ville du alstå ikke ta imot den alikevel? :confused:

 

Du er ikke enkel å tilfredstille du da vil jeg mene. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Per: Nei, jeg sier ikke at jeg ikke ønsker hjelp fra FRP, men at jeg ikke har forhåpninger om hjelp derfra. FRP er for skattelette og privatisering, og derfor ville det vært rart hvis de skulle finansiert en offentlig utdanning med skattepenger.

 

Jeg ønsker ethvert parti som vil gjenåpne flylinja i Tromsø velkommen til å gjøre det (merk rask gjenåpning og i nærmeste fremtid, for jeg gidder ikke å vente i fem år med å videreutdanne meg).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kan godt starte en ny valg09-tråd i snackbaren, men ift. til flyskolen så har en rekke partier blitt veldig passive i det siste. I 2003 var det penger og positivitet så det holdt, men året etter var både H, FrP, KrF og V plutselig ikke så entusiastiske lengre (ref. http://uit.no/nyheter/tromsoflaket/1979).

 

Instruksjonsboka som du linket til, Per, var interessant lesning, og jeg er enig i mange av punktene under FRP's liste på skole og utdanning, men disse punktene gjelder jo grunnskolen. Her er det flygerutdanninga i Tromsø som gjelder. Tromsø har mange enkeltpolitikere fra hele den politiske skalaen (fra venstre til høyre) som er for skolen (de mest aktive som er for er vel fra Sv og Frp), men regjeringskandidatene nede i Oslo (de som kanskje skal styre landet, mener jeg) har ikke gitt noen lyd fra seg. Fortell meg gjerne om det hvis det bare er jeg som ikke har hørt etter under valgløftene til Frp.

 

Det ble mange paranteser her, men jeg håper du skjønte poenget mitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare for å få det klart: FRP er ikke for fullstendig privatisering av alt, de vil slippe private på markedet. Se på barnehage-ordningen? Det går jo som det suser, og så bra dekning som det er nå - har det aldri vært. Kanskje kan de få det samme til med sykehjem/gamlehjem.

 

AP og SV tenker kun på en ting: De mener alle som driver for seg selv er kjeltringer, og de skal straffes med høye skatter! Og det de kommer med er tomme løfter, det har vi sett gang på gang. FRP har aldri fått sjansen, la dem prøve sier nå jeg. Går det i dass, så er det nytt valg om 4 år.

 

Men for å komme litt tilbake på topic, tror jeg er likegyldig hvem som styrer. Fullfinansiert flyskole er noe vi neppe kommer til å få her til lands med det første, det er nok prioritert bak noe langt "viktigere". Desverre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere som er i bransjen, hvor stort er behovet egentlig? ser noen mener det er overbefolka av piloter i dette landet noe jeg syns er merkelig inntekta tatt i betraktning. Ikke misforstå meg for jeg mener det er en ansvarsfull jobb, men sett i forhold til andre yrkesgrupper med tilsvarende ansvar og katastrofalt resultat av feilvurderinger så tjener vel Norske piloter godt og vel så det? Ellers må det vel kunne sies å være en internasjonal yrkesgruppe der fagfolkene like gjerne jobber her som utenlands. Skatt i Norge er selvfølgelig med på å dra lønna her opp, mener ikke annet men alikavæl da ;)

 

Nei seriøst, hvor stort er behovet. For det kan tydligvis se ut for att jeg har overvurdert litt hvor mange nyutdanna flightcrew som trengs hvert år. Og bare for å ha det klart, jeg mener fortsatt att vi skal utdanne våre egne piloter, og ha ambisjoner om en så høy kvalitet på utdanningen vi tilbyr att utlendinger kommer hit med penga sine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rolf Arne: Takk for det! :)

 

Men hvordan er egentlig dette med å søke på TFHS? Ut i fra teksten på hjemmesiden til TFHS så virker det nesten som de tar inn nye studenter både etter jul og etter sommerferien. "Sista datum för ansökan till nästa planerade programstart, vårterminen 2010, var 2009-04-15." Var denne søknadsfristen for å starte på skolen nå etter jul eller etter neste sommerferie? Hvis jeg søker nå i Mars, får jeg evt. starte på skolen etter jul 2010 eller etter sommerferien 2010? Nesten et dumt spørsmål, men jeg trenger bare litt klarhet på norsk, hehe :grin:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okay, det er akkurat litt for tidlig for meg, siden jeg er på VG3 nå. Men takk uansett :)

Regner med at det kommer en oppdatering på luftfartsfag.no dersom TFHS også blir stengt.

 

Hvis det blir scenarioet, at TFHS óg blir stengt, hvilke alternativer har man egentlig? Det er jo forsvaret, NEAR og Luftfartsskolen av de med kontor/skole i Norge (som jeg vet om), men finnes det andre universitet eller lignende muligheter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...