Gå til innhold

Flyulykke i Montana


Anbefalte innlegg

En morbid real-lifeversjon av vitsen om det svenske fireseters flyet som styrtet på en kirkegård ett eller annet sted i Sverige, hvor redningsmannskapene så langt har funnet 430 omkomne kanskje? :crazy:

 

Nei huff. Dette var en trist start på dagen.

 

-"Amerikanske myndigheter har så langt ikke gitt mange opplysninger om ulykken, men sier mellom 14 og 17 mennesker er omkommet. Foreløpige undersøkelser tyder på at mange av de døde er barn

 

-Flyet som styrtet, var en enmotors turbopropmaskin av typen Pilatus PC-12. Flere kilder opplyser at denne flytypen i utgangspunktet ikke er godkjent for flere enn ni eller ti passasjerer."

 

Kanskje dette er noe av årsaken?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nåja' date=' ligger noe muffins her. En PC-12 skal da ikke kunne være kapabel til 17 passasjerer selv om noen står?

 

[/quote']

 

Stemmer. PC-12 har plass til to pilotar og 10 passasjerar. Med andre ord. Dersom det stemmer slik media rapporterar, at flyet hadde 2 pilotar samt 12 passasjerar ombord, så overlasta flygarane flyet med to passasjerar.

 

Der er då ein stiller seg spørsmålet om balansepunktet var innaføre grensene etterkvart? Kan hende pilotane missa kontrollen fordi CG flytta seg for langt fram under flygning etterkvart som dei brann av drivstoffet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flere av passasjerene var jo barn, og det får selvsagt en viss betydning for vekta. Dessuten sier vel regelverket (i alle fall det norske) noe om at to barn under en viss alder kan sitte i samme sete og bruke samme belte - husker jeg vagt fra PPL-teorien. Der var det også noe om at små barn kunne sitte på fanget til voksne.

 

Jeg aner ikke om dette er forklaringen i denne konkrete saken - det viser seg vel etter hvert.

 

Endring: Her er utdraget fra BSL-D jeg tenkte på:

§ 8. Transport av barn

 

(1) Ett barn under to år kan plasseres på fanget til én voksen person. Sikkerhetsbeltet skal kun festes rundt den voksne som skal holde barnet under start og landing.

 

(2) I luftfartøy med høyeste tillatte startvekt lik eller mindre enn 5.700 kg, kan to barn mellom to og tolv år plasseres i samme sete når de kan sitte ved siden av hverandre og sikkerhetsbeltet kan festes rundt begge. En slik plassering av to barn tillates kun i hvert femte passasjersete.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Står ikke noe om hvor gamle disse barna er, men i grunnen så er dette vel bryting av luftfartsloven?

trekkes tilbake.

 

Fikk melket dette uv av Hangar.no:

På et av mellomlandingsstedene sier øyevitner at man har sett ca. ett dusin barn og fire voksne gå om bord i flyet. Barna skal ha vært mellom 6 og 10 år gamle. Senere rapporter bekrefter at man har identifisert 7 voksne og 7 barn som omkomne.

 

Kan vel kommes med ulike teorier i forhold til dette, for det skal jo ikke være noen form for overvekt eller noe ang. denne lasten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...