Gå til innhold

Me-262 flyr igjen....


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg tror ikke alt for mange har fått med seg at etter over 60 år så flyr igjen Messerschmitt Me-262 over Tyskland. Her kommer litt info som vanlig…

 

Det er ikke vanskelig å se hvor stor påvirkningskraft Me-262 har hatt på jetjagerens videre utvikling (strømlineformet skrog med klarsikt canopy, høy hastighet, leading edge slats, pilformete vinger, 24x R4M a2a raketter, nesehjul etc), og dette flyet som må a sett ut som noe tatt rett ut av en science fiction bok da det kom i tjeneste. Virkelig godt for den ”frie verden” at Tyskland aldri fikk ferdigutvikle eller bruke dette flyet særlig effektivt under den annen verdens krig.

 

Det som i dag kalles “Me-262 Project” har vært en målrettet gjeng som har møysomlig laget nye rigger for å bygge Me-262 nøyaktig lik originalene som ble bygget av Messerschmitt i Tyskland under den annen verdenskrig, med samme teknikker og spesifikasjoner. For de delene det ikke fantes tegninger til har de demontert en original Me-262 og duplisert delene. De nye Me-262 flyene er faktisk så tro originalen at Messerschmitt Stiftung (en stiftelse som ble dannet av Messerschmitt for å i Tyskland har vært med og gitt de både serie nr (”Werk nr”) og 262 modell navn (Me-262A1c i naturlig serie fra de flyene som ble bygget under krigen).

 

Som kjent var de originale Me-262 Jumo 004B jetmotorene svært lite driftsikre, ofte eksploderte de eller tok fyr etter mindre enn 10 timers bruk. For de nye flyene er denne motoren byttet ut med GE J-85, som er samme motor som bla sitter i F-5A, og dette løser på mange måter de aller fleste av problemområdene til Me-262. Den nye motoren er svært driftsikker, har høyere ytelse og mindre drivstoff forbruk. J-85 motoren er en del mindre, så de har puttet motoren inne i en kopi av Jumo motoren, noe som gjøre at motor nacellen beholder formen og luftinntak og nozzle fungerer på samme måte som originalen.

 

”Me-262 project” holder i dag til i Everett (Seattle), USA. For dere Boeing fans så hørte dere riktig, Me-262 blir laget på samme sted som 747…hehe. Prosjektet har ingen direkte Boeing tilknytning, men svært mange Boeing fagfolk er med på å produsere den begrensete serien på 5 nye Me-262.

 

http://www.stormbirds.com/project/index.html

 

Flight Replicas har laget en veldig bra modell av jet Messerschmitten til FS og den er helt klart fullt på høyde med standarden som er satt av Shockwave sine WoP fly. Veldig detaljert 3d modell med en super VC, alt med veldig god fps. Jeg har malt opp modellen som Me-262A1c Werk nr ”501244” som er nr 2 fra den nybygde serien. Flyet er i dag i eie av Messerschmitt Stiftung i Tyskland og er registrert som D-IMTT. Det var en av de store stjernene under Berlin Air Show 2006, det hadde gått en del år siden sist en Me-262 var å se i Tyske skyer....

 

Her er noen screenshots fra en ”testtur” over Seattle området fra Everett.

Bildene er fra min bærbare PC, så beklager hvis kvaliteten ikke er helt på topp.

 

Scrshot-0872.jpg

 

Scrshot-0222.jpg

 

Scrshot-0652.jpg

 

Scrshot-0392.jpg

 

Scrshot-0372.jpg

 

Scrshot-0462.jpg

 

VC med siktet felt ned

Scrshot-0292.jpg

 

Scrshot-0672.jpg

 

Scrshot-0352.jpg

 

Scrshot-0812.jpg

 

Scrshot-0742.jpg

 

Scrshot-0802.jpg

 

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Premium Medlem

Knallbra Jens-Ole, dette prosjektet har jeg holdt øye med i mange år. Det er kjempeimponerende arbeid bak disse "nyskapningene", og mange utfordringer siden de prøver å kopiere originalene så nært som mulig. De hadde til og med sammenbrudd i understellet på en av de første testflyvningene.

 

Kjempeimponerende er det også av "Flight Replicas" som har laget modeller av topp kvalitet av både denne serien og Bf-109-serien. Jeg har alle som er tilpasset FSX, og selv om de ikke er 100% FSX-kompatible, så er de en nytelse å fly. I tillegg til superdetaljerte modeller har de jo også superrealistiske flyegenskaper!

 

Og nå er det en helt ny FSX-produksjon på gang, med tillegg av en toseter !!

Schwalbe

 

Flott presentert Jens-Ole, det er fortsatt håp for oss med interesse for denne flyepoken :grin: .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...