Gå til innhold

Flygeledere dømt for uaktsomt drap


Geir G

Anbefalte innlegg

Det var i alt attee personer som var tiltalt i denne saken. De fire som ble doemt hadde alle management-stillinger (en var maintenance chief, de andre tre var i andre management-stillinger.)

I tillegg var fire flygeledere tiltalt, men disse ble alle frifunnet.

 

Straffen til de doemte var 12 maaneders betinget fengsel, mens manitenance-chief'en ble doemt til 90 dagsboeter a 150 sveitserfrank hver (totalt ca 65.000 norske kroner).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I tillegg kan den nevnes at flygelederen (en danske) som var "direkte ansvarlig" (om man kan kalle det det) ble senere drept med kniv. Drapsmannen viste seg å være faren til to barn som døde i ulykken. Jeg var med på en debriefing i Karlsruhe kontrollsentral etter ulykken. De har grensen til skyguide, og det var her en flygeleder oppfattet hva som var i ferd med å skje, men som ikke fikk tak i flygelederen i Sveits. Debriefen viste at liknende hendelsesforløp som førte til ulykken i Sveits, ikke er så sjeldne som vi liker å tro. I tillegg til radarbildene fra Sveits, ble det vist radarbilder fra hendelser i Tyskland også. Ganske interessant, ganske skremmende.

 

Mvh

Mathias

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg så hva som skjedde på National geographic i den ulykken. Ett tupolev-154 og et dhl 757 kolliderte som sagt. det som hvar noe av "cluet" var at flyverlederen så at flyene var på kollisjonskurs, og fortalte DHL'et om å stige. i motsetning til hva flyvelederen sa, så sa instrumentene til flyet det motsatte. Det skapte forvirring blandt pilotene, og i samme slengen fikk tupolevet en melding om at de var på kollisjonskurs. ihverfall, så kolliderte de. og som tidligere sagt: flyvelederen ble senere knivstukket :( ganske triste greier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han måtte også dekke en annen sektor fordi en annen kontroller tok pause eller noe. Han har da de to flyene samt et til i den andre sektoren. Han prøver å ringe tårnet på Fredrichhafen for å sende han over dit, men telefonen virket ikke... I tilleg var alarmene for kolisjon slått av i forbindelse med vedlikeholdet, og radaren fungerte ikke som den skulle med forskjellige varsel systemer og oppdateringer av informasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...