Gå til innhold

Helikopter simulator i oslo havn


Geir Teigo

Anbefalte innlegg

Var en tur nedom akershuskaia for og ta en titt på den nye fregatten som ligger der i helgen.

Forsvaret hadde en egen stand med helikoptersimulator hvor vi fikk ta av fra helidekket på fregatten og ta en tur rundt oslo for så og lande på dekket igjen. Er faktisk litt usikker på hvilket helikopter det var, men det var iallefall et "Kystvakt" heli.

Simmen var FS2004 og det var installert et oslo-scenery. Vi satt i en cokpit fra et dell heli, men stikke og pedaler, samt radiostack og fungerende takpanel.

Var skikkelig artig, men landingen ble en "close but no cigar". Hadde nok vært enklere og det hadde vært brukt virtuell CP eller outside view. Instruktøren fortalte at helikopteret ikke var så veldig godt simulert, og det merket jeg da jeg prøvde og stoppe. Det var ikke særlig villig til og løste nesen for og bakke.

Simmen står der i dag, lørdag, og i morgen. Løp og prøv!!

 

PS: Det var de samme gutta som stillte forsvarets sim på FLG06'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Simmen er bygget inn i det gamle skroget til Lynx 235 som havarerte på Andsvannet ved Bardufoss. Ble brukt som undervisningsmateriell på Kjevik frem til 2002-03, da den antok dagens form og rolle.

 

235 som flyr på 7`eren i dag består bare av enkelte deler av "gamle" 235 og har i prinsippet et annet byggenummer. Som en kuriositet kommer halen på dagens 235 fra en Tysk Lynx. Forøvrig er dette den siste Lynxen som vil bli tatt ut av tjeneste.

 

HP

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...