Gå til innhold

Fredrik J

Members
  • Innholdsteller

    670
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Fredrik J

  1. Takker for tilbakemeldinger. Jeg liker selv dokumentarbaserte tråder. Alltid kjekt å se hvordan andre flyr.
  2. Etter en til dels ufrivillig pause fra flysimulatoren har jeg igjen våget meg ut på vatsim. Denne gangen gikk turen fra Gardermoen til Værnes med samferdselsminister Manghild Meltveit Kleppas eget flyselskap, Subsidiair. På briefing-kontoret ble rute, vær og diverse NOTAM gjennomgått: Deretter gikk turen ut til flyet, en aldrende 737-700. Det var bra flygelederdekning til å være onsdag. Rolig vind tillot bruk av rullebane 01L som passet best. Etter push-back og start-up ble det gitt en kort og grei takserute. Høyden for kvelden ble satt til FL320. Oslo kontroll ga oss rullebane 09 og RBU 2L inn mot Værnes. Rett før nedstigningen begynte. Lite trafikk i forhold til flygelederdekningen. Passerte Tyholttårnet på innflygningen. På tross av CAVOK og rolige vindforhold ville ikke mannskapet ha visuell innflygning. På finalen var det på tide å ta over selv. Litt utdatert Værnes. Også denne kvelden hadde bakkemanskaper gå-sakte-aksjon mot Subsidiair på grunn av diverse politiske saker. Dermed ble det litt venting ved gaten. Takk for oppmerksomheten.
  3. Et helikopter måtte nødlande etter teknisk svikt. Heldigvis er ingen skadd. Skal bli interessant å lese rapporten. Noen som har informasjon om LN-ODU?
  4. Du kan stå i enden av en rullebane, men spotteplattformen gir best oversikt etter min mening. Spotteplattformen ligger rett øst for tårnet:
  5. Ettersom jeg forstår har de gjort det. Nå er ikke jeg særlig god på verken painting eller det som følger med. Takk for tilbudet. Neste gang skal jeg få til både Alicante-besøk og spotting. Friheten begrenser seg ofte på skoleturer. Takk for tilbakemeldinger.
  6. Takk for tilbakemeldinger. Angående painten har jeg bare lagt på winglets på original PMDG-paint. Det begynner å bli en stund siden jeg sluttet med painting. Jeg har ikke tid lenger. Jeg har dessverre ikke klart å fjerne vinduene mer enn dette på modellen. Noen som har andre erfaringer?
  7. Sist uke var jeg på skoletur til Spania. Jeg måtte derfor ta meg en tur til Malaga i simulatoren på forhånd. Turen gikk på Vatsim med et av SAS' nye -800WL. Det var ATC-dekning gjennom mesteparten av Europa, også i Malaga. Eventuelle kommentarer står under bildene. Radioen stod på unicom fram til Nederland. Litt turbulens over Pyreneene. Flygelederen snakket både spansk og engelsk, men han fikk til slutt vektorert meg inn mot rullebane 31. 20 grader og skyfritt var bedre enn det vi reiste fra. Takk for tiden.
  8. Takk for turen. Den ble både stemningsfull og utfordrende. Flotte bilder du serverer fra din trofaste FS8. Ser du hadde litt bedre vær enn meg.
  9. Jeg har heller ikke klart å ta dem bort. Kommer ikke lenger enn dette.
  10. Vinduene er fjernet etterpå, ja. Gleder meg også til disse kommer. 737 ser bedre ut med litt lengde, og særlig med winglets i tillegg.
  11. Dette er snakk om 737-800, ikke RRA/B. Her kan du lese litt mer.
  12. Hvis jeg husker riktig skal SAS få to B737-800 i løpet av 2009. I den forbindelse ville jeg se hvordan -800-versjonen med WL ser ut i SAS-farger. Forhåpentligvis går disse til Norge med litt flere norske flagg på siden.
  13. Airpro2000 er freeware og kan blant annet lastes ned her. Tror du blander med Airpro2007.
  14. Den røde prikken er ballbingen omtalt og den oransje er det oransje huset på bildet. Høydene i fot er tatt fra M517AIR. Siste høyden er tatt ut omtrent der fjellet begynner å stige (ca. 70 meter). Husker ikke hvor høyt flyet er her, men det stiger mellom 1000 og 3000 fot.
  15. Flyet flyr over ca. 80-100 meter terreng på bildet. GPS-en her hjemme viser 70 meter omtrent der det oransje huset er. Litt vanskelig å forstå om han flyr 500 fot over havet eller bebyggelsen, men uansett har innflygingen til området han befinner seg mest sannsynlig vært litt på kanten av loven. Det er vanskelige vindforhold her på grunn av terrenghevelse avbrutt av små flater. I kombinasjon med motorstopp kan det oppstå farlige situasjoner. Kan trekke paralleller til Florida der vi har sett to landinger i folkeansamlinger den siste tiden. Det er ting folk ser i media. Tror folk her inne er vant med fly i minstehøyden med tanke på mye småflytrafikk. Jeg tror personlig ikke det oppstod noen kritiske situasjoner i forbindelse med denne flygingen, men flygeren bør kanskje vurdere sitt flygerskjønn hvis folk på bakken opplever ubehag. Denne artikkelen var kanskje litt overdrevet. Det er vel lite sannsynlig at flyet har tatt i bakken. Ellers var kommentarene under artikkelen underholdende.
  16. Endelig! Blir flights-programmet også åpnet i kveld?
  17. Flotte farger på bildene. Likte vinkelen på dette bildet spesielt godt. Modellen trakk bildene litt ned. Du kan også lagre dem i .jpg.
  18. Kom hjem med 2gb bilder nå. Perfekt vær med tynt skydekke og godt med lys. Eneste som kunne vært bedre var informasjon om billettsalg, tre Dakota (danskene kom ikke pga dårlig vær og svenskene fikk problemer med en sylinder) og syv F5E istedenfor seks. Syns det var mer aktivitet i luften i forhold til 2004. Rimelig god plass med hyggelige folk var det også. Edit: En annen negativ ting var røyking. Røykelukten drepte godlukten fra flyene. Håper de blir strengere i morgen.
  19. Hvis du går på Nrk nett-TV rogalandsnytt 21. mai får du se noen klipp fra 1987. Fant noen klistermerker fra Braathens SAFE med "Stavanger Lufthavn Happy 50TH Anniversary Braathens SAFE Boeing 737".
  20. Nå som dere har åpnet VNATO lurte jeg på hva reglene er for å scanne slike: [image]http://i70.photobucket.com/albums/i120/fjenss/P1020551.jpg[/image] Hvis ingen kan bekrefte at det er lov å dele dem kommer jeg ikke til å scanne. Tror ikke det står noe om hemmelige systemer i den. Virker som den kun beskriver 707-systemer med andre vekter og mål. Kunne VNATO være interessert i noe slik hvis det er lov? Fant den på loftet her en dag. Angående den testen deres fikk jeg bestått med over 80%, men ikke hvilken prosentsum.
  21. Skulle nå ha 20kr for en kaffekopp mellom Oslo og Berlin. Trodde den var gratis siden jeg slapp å betale fra Stavanger til Oslo.
×
×
  • Opprett ny...