Gå til innhold

Turi Widerøe - var blev det av henne ?


Andreas Eriksson

Anbefalte innlegg

Om ni inte sedan redan vet vem hon är så kommer en mycket kort beskrivning.

Turi Widerøe för (enligt SAS) var hon den första kvinnan i världen med att bli pilot i ett stort flygsällskap, hon började att flyga för SAS (Scandinavian Airline Systems) i 1969, vid den tidpunkten skulle jag gissa att hon var runt 25-30 år.

Jag har lite mer information om henne från den tiden. Min far som var kapten hade ett brinnande intresse för flyg (konstigt att jag har det) :-) samlade en bokserie som finns i Sverige kallad "Ett år i luften". Varje bok sumerar vad som hände under det året i luften och det är idag våldsamt intressant och läsa dessa från 1948 - och framåt som jag har.

Men....nu tycker jag det är intressant och få vet vad som hände i livs historien runt Turi Widerøe och detta är inte lika lätt att få tag på, efter att hon började flyga har jag inte funnit någon information om henne. Är det någon runt i detta land som är så "gamla" att dom kommer ihåg något från hennes flygande liv ? ;-)

Med vänliga hälsningar

Andreas Eriksson

PS ! Själv föddes jag först 2år efter att hon började flyga för SAS

[Endret av Andreas Eriksson 15-12-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Andreas...

Jeg reiste i alle fall 3 ganger med SAS hvor Turid var 2P (styrmann). Og jeg tror flytypen var Metropolitan. Har også på følelsen at hun fløy en periode i Widerøes flyveselskap før hun begynte i SAS. Jeg vet ikke mer om henne, men jeg kan stille spørsmålet videre til Wanda Widerøe, som er redaktør av det norske SASMagasinet. Får neppe svar derfra før mandag.

Vennlig hilsen

KjellM

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen tack det hade varit supert.....har också läst att hon tidigare flög för Widerøe.

För er andra så har jag nu scannat en bild som jag hittade på Turid i en av mina "Ett år i luften" från 1969.

http://home.online.no/~anerikss/Turid.jpg"'>http://home.online.no/~anerikss/Turid.jpg" TARGET=_blank>http://home.online.no/~anerikss/Turid.jpg

PS !! Bara för att göra det klart, jag har inga heta känslor för henne. Bara intresserad av att veta hur karrieren gick [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] föresten är det någon som kan identifisera flyget på bilden ? [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

[Endret av Andreas Eriksson 15-12-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Turi Widerøe var faktisk Norges, skandinavias og kanskje den vestlige verdens første kvinnelige trafikkflyger.

Hun fløy en stund som kaptein på Singel Otter for Widerøe og en kort periode på Twin Otteren før hun i 1968 ble flyger for SAS. Hva hun gjør nå vet jeg desverre ikke.

Hun hadde opprinnelig bakgrunn fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og var faktisk den som stod bak designen på Widerøes Twin Ottere.

------------------

Mvh

Tom

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Tom Strøm:

Hun hadde opprinnelig bakgrunn fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og var faktisk den som stod bak designen på Widerøes Twin Ottere.


 

Hvis det da er det første liveryet vi snakker om, så skjønner jeg godt at hun ikke satset på kunst som levevei [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image] [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

Men jeg må si jeg grøsser ved tanken på at Widerøes farger egentlig skulle være røde striper på sølv-bakgrunn.... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Jaggu godt Viggo ikke ville vente på å få lakkert om flyene fra grønt... Hehe [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

------------------

Kenneth G. Sørensen

De-Icer ved WF Torp

Kenneth@Airpics.com

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Andreas...

Jeg har undersøkt hos andre i familien, og dette er hva Wanda Widerøe sier:

"Turi valgte informasjon og har jobbet med det i forskjellige sammenhenger! Alt fra teater til NRK og nå jobber hun for seg selv.

Hennes sønn er akkurat ansatt i Widerøe og begynner å fly på nyåret. Som mor - så sønn!"

Med beste hilsen, og ønske om en velsignet jul og et fredelig nytt år.

KjellM

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...