Gå til innhold

Militærøvelse - Royal Norwegian Simulated Air Force???


Frode Mæland Strand

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har fått en henvendelse fra VMAOC (Virtual Military Air Operations Center) angående en NATO-like militærøvelse de skal ha i Norge i slutten av Januar. Den operative delen av øvelsen vil være 230100-290199, men innflyging av utstyr m.m. vil starte allerede 160100.

Det vil være en rekke virtuelle luftfartsavdelinger involvert, både fra USA og Storbritannia. I den forbindelse lurte jeg på om det kunne være en ide å starte et Norsk virtuelt luftforsvar (=Royal Norwegian Simulated Air Force, RNSAF)

Hvis det er noen som er interessert, post gjerne her eller send meg en mail på frode@maeland.com. Det hadde vært stilig om vi i hvert fall kunne stilt opp med noen egne fly under denne store øvelsen.

 

-Frode

------------------

Event Coordinator

http://home.sol.no/%7Ees/" TARGET=_blank>ARTCC Norway

http://www.maeland.com" TARGET=_blank>www.maeland.com

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Premium Medlem

Memorable moments fra en mil-øvelse (real-time) [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Det var noen dager før stor-øvelsen skulle begynne i Nord-Norge i 1992 (tror jeg det var). Øvelsen var i gang i midt-Norge og carrieren (Roosevelt mener jeg å huske) lå utenfor kysten.

Undertegnede satt på Bodø ACC, sec. syd og ante fred og ingen fare da det plutselig begynte å flashe emergency squawks ut av bare hæ***te utenfor Brønnøy, og UHF'en formelig eksploderte.....All verdens rare callsign sjekka inn og deklarerte emergency, low on fuel, req. IMMIDIATE landing Bodø.Ikke nok med det...noen sjekka inn med meg, noen gikk rett på approach frekvens......og midt inne i denne klynga hadde jeg en SAS 767 heading NW......Det var ikke no moro........ [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

SAS'en sendte jeg rett vestover, for å få'n unna, og passa tfc. info av type LOOK OUT..lot's of tfc in the area, og for å gjøre en lang historie kort, så fikk vi ned hele bølingen i Bodø. Vi visste knapt hvilke flytyper det var før de hadde landet, men det var ca. 15 stk F14, F18, EA6 og noen S3'ere.

Hva som hadde skjedd på carrieren (vær,teknisk e.l) fant jeg aldrig ut av.. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image].

BTW: Han SAS'en fløy ca. 90NM før han kom på kurs igjen, han tok det sporty, og hadde vett på ikke å mase på en flygeleder som var langt over plimsoll-merket.

------------------

"Climb like your life depends on it...cuz it does..."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei og hopp.

Et virtuellt luftforsvar hadde vært innteresangt. Om man ikke hadde gigantiske øvelse med ATC. Så kunne man også avtale tidspunkter å møtes å fly med norske jagere. Har du foresten prøvd å starte på bjorli å fly B-58 ut Romsdalen i 1. 9 mach. Det anbefales!!!

------------------

Andreas Gimmestad

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snakker vi om Combat Flight Simulator eller...? Jeg har blitt en støver til å fly p51 Mustang [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] . Ellers kunne jeg godt tenke meg å iføre meg en G-drakt for å fly jet. Idéen er i hvert fall god. Som en ivrig forsvarsvenn og med luftforsvaret som hjertebarn kunne jeg tenke meg å være med på dette.

Where can I sign?

Bjørn Granvang

Sjur Fjerth

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...