Gå til innhold

Sauron

Members
 • Innholdsteller

  139
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  1

Alt skrevet av Sauron

 1. Bevares…vet ikke om det bare er på min maskin eller om det virkelig skal være slik, men lyden er j**** amatørmessig! Hva i alle dager tenkte de på når de gav ut dette?? Håper virkelig på en snarlig oppdatering!
 2. Hei! Vet ikke om det finnes en lignende tråd, i så fall kan denne slettes. Tenkte det kunne være greit med en slags oppsummering av viktige ting i forbindelse med utvikling av scenery mv. Spesielt for de som er ny i gamet...:) Jeg kan jo begynne med noe som gav meg mye problemer men som ble bedre når jeg fant ut av årsaken. PROBLEM: Når jeg jobbet i SDK opplevde jeg ofte at bygninger som var plassert ut plutselig ikke kunne sees lengre. Om man klikket på området der bygget skulle være så var det tydelig at bygget "eksisterte" men fremstod som usynlig. Videre var der diverse andre problemer med alt fra texturer til at bygg lå dobbelt (default + eget) mv. I det hele og store oppførte SDKen seg slik at ting føltes veldig random når man jobbet med prosjektet. LØSNING: Jeg hadde ofte en versjon/pakke av prosjektet i communitymappen av den enkle årsak at jeg ville teste hvordan sceneriet ble i simulatoren når man kjørte den som vanlig. Dersom man fjerner prosjektet fra communitymappen FØR man begynner å jobbe i SDK, oppdaget jeg at ting ble MYE mer stabilt og masse av de merkelige tingene som skjedde var borte. For folk som er ny i dette kan dette være en betydelig kilde til frustrasjon og som kan løses på en enkel måte. Vil man bruke sceneriet i simulatoren så legger man det bare inn i communitymappen igjen før man starter opp. OPPSUMMERT: Ikke ha en pakke med prosjektet ditt i communitymappen samtidig som du jobber i prosjektet i SDK.
 3. Ja skal være enig i at det ser ut som spinkle greier...:D
 4. Ser ut som det er en sak du må ta med produsenten av flyet....😛
 5. Har brukt windy mye på sjøen og det er veldig bra for å få et overordnet bilde av situasjonen. Spesielt mye har den blitt brukt etter at Yr valgte å stadig gå for et dåligere produkt…
 6. Ja regnet nesten med det....må jo bli litt arbeid dersom man må lyssette en hel by...
 7. Hvordan er det med ting som trafikk, lys i bygninger og lys forøvrig når slike foto-scenery benyttes? Jeg spør fordi jeg dessverre ikke får testet dette før i kveld/morgen…:)
 8. Ja de er helt korrekt men måtte faktisk vende om en hel del. Men det ser ut som at lyset skinner gjennom på de veggene hvor jeg har normal textures... Skal faktisk prøve å fjerne den for å se om det har betydning. Virker rett og slett som de er litt gjennomsiktige (lys skinner gjennom), noe de ikke skal være...
 9. Ja jeg har prøvd alt mulig nå og kommer også frem til at det er normal mappingen som kanskje er problemet. Per nå er valget mellom mindre lys enn ønskelig innvendig og dermed også på utsiden eller for mye lys rundt hangaren og veldig bra lys innvendig. Har vel havnet på en slags middel hvor det er greit men hvor jeg ikke er fornøyd… Jeg har forresten dobbel vegger siden jeg har en indre del og en ytre del...den indre er "beskyttet" av et occluder mesh for å unngå snø og regn innvendig.
 10. Kan man ikke opprette en egen post eller noe hvor bilder kan legges inn for de enkelte flyplasser...? Må jo være greit å få til....?
 11. Noen som har en løsning på følgende i Blender/MSFS: Holder på å lage en hangar som man kan være inne i. Oppdaget i den forbindelse at lys som er på utsiden også skinner på innsiden av hangaren og omvendt! Tips til fix?
 12. Høyden på bygg kan være et problem men dersom man har et bilde så kan man regne/måle seg frem til høyden siden man har fått bredden/lengden på norgeibilder, google o.l.
 13. Nei ikke ennå, men er på planen…:) Trenger litt mer bilder ++ Har også plan om å få med Alomar oppe på Ramnan (fjellet for de som ikke er lokalkjent).
 14. Ja vi får se....:) Har fortsatt noen oppgraderinger til ENAN på planen før ev. annet prosjekt. Ting tar tid og kunne man gjort dette på fulltid så hadde det vært noe annet..:) Tromsø trenger absolutt en oppgradering...så vi får se hva fremtiden bringer
 15. Hei, Noen som vet om det er muligheter for å "starte/stoppe" en animasjon i MSFS. Tenker da på følgende: la oss si at man animerer en hangardør som åpner/lukker seg i Blender. Er det da noen metode for å aktivere dette i simulatoren? Tenker da på en overkommelig metode...;)
 16. Kan jeg konkludere med at Reverb G2 er det anbefalte VR-settet per dags dato...til en overkommelig pris?
 17. Jeg bruker mye normal maps etter at jeg ble tipset om det her på forumet. Fant ut at man sparer MYE tid på det og resultatet blir som regel bra. Dilemmaet for min del er at det tar tid å lage modeller, spesielt om man skal modellere ting som bordkledning osv. Man ønsker jo også å få ferdig flyplasser/scenery så da må man balansere detaljer og tidsbruk mot det å få gitt ut ting...:)
 18. Takk for det! Dersom det er noen som oppdager feil, har tips til forbedringer eller har ønsker i forbindelse med disse to pakkene over, ja så send oss en beskjed så blir det kanskje fikset til neste versjon...;)
 19. Ja og her kommer Andøya Scenery Pack v1.0: https://flightsim.to/file/25244/andya-scenery-pack-enan God Jul!
 20. Ja mengde snø på rullebane etc. er èn ting men det er også "irriterende" at det ligger is på sjøen/havet og inn gjennom fjorder. F.eks så er jo alt av vann rundt Tromsø isbelagt. Videre i havet utenfor Andøya og sikkert mange andre plasser. Burde hatt en "ice-removal" option i SDK...
 21. I SDK heter de collision_red tror jeg. Ser ut som default røde varsellys men de "popper" først frem når man er helt nært. Har de bla på toppen av noen lysmaster. Når jeg er på avstand vises de ikke så jeg zoomer meg nærmere og så plutselig kommer de på. Når jeg da går tilbake i opprinnelig posisjon så vises de....
 22. Mulig at de kan konverteres, men med mindre der er bygg som er spesiallaget så er de vel neppe så mye bedre enn de som er i simmen per i dag? Jeg har forøvrig gjort unna de viktigste byggene..:)
 23. Jeg har problemet med at jeg må kalibrere bedalene for hver gang jeg starter simmen. Har Thrustmaster pedaler samt Saitek-stikke. Sliter fortsatt med at pitch, spesielt pitch up, er særdeles sensitiv. I kalibreringen går den smooth men i simulatoren "spretter" på en måte høyderoret opp ved en viss posisjon. Gjør det vanskelig å få en fin flare ved landing.... Noen tips her?
 24. Ja selvfølgelig...søkte etter filen men skrev feil så da er det ikke så rart jeg ikke fant noe...😅
×
×
 • Opprett ny...