Gå til innhold

Sauron

Members
 • Innholdsteller

  187
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  4

Alt skrevet av Sauron

 1. Er det noen her som kan bekrefte at dersom man setter "full vinter" så er fjorder osv. isfrie, eksempelvis Tromsø?
 2. I det minste kunne lagt til en "remove ice from water"-property i SDK slik at man kunne fjernet det med polygoner slik man kan med eksempelvis trær...
 3. Har foreløpig ikke funnet noen god løsning på dette. Skal på jobb nå i en måned så jeg får ta det opp igjen når jeg er hjemme…og ev. å kjøpe det Tromsø-sceneryet og teste da….
 4. Ja @Steinar Bakke. må sjekke ut metoden @Kjetil B. Garpestad beskrev ovenfor....
 5. Ok, nå har ikke jeg det sceneryet fra MM Simulations, men er saken at jeg må få mitt eget scenery til å ligge under/lenger ned på listen enn det fra MM sims?
 6. Ok...da må jeg se om jeg får prøvd det om det ikke funket med et vanlig polygon. Mulig de polygonene bare funger på default scenery? Ligger den experimental saken under options i SDK? Og hva er det den skal gjøre? Sette prioritet på hele sceneriet?
 7. Er du på Discord eller noe slik at jeg kan sende deg en fil i kveld du kan prøve?
 8. Noen som har Tromsø Airport Scenery fra MM Simulations som kan være prøvekanin for å se om jeg får fjernet broen slik at min får prioritet? Trenger i såfall kontaktinfo slik at jeg får sendt over filene.
 9. Hmm...ja jeg bruker ikke det sceneryet. Noen som har en idé for en quick fix? Regner med jeg kanskje kan lage et polygon over som fjerner den broen og prioriterer min. Men må ha noen som kan teste hvis jeg finner en mulig løsning..:)
 10. Hei, For de som har savnet Sandnessundet bro under innflygningen til Tromsø: https://flightsim.to/file/43320/troms-scenery-pack-entc
 11. Ja det er det. Tror noe av problemet er at jeg laget først en seksjon på 5 meters lengde og så brukte jeg to modifiers, array og line. Array førte til at det ble 280 seksjoner som følger en linje som følger broens form. Mulig det var en dårlig måte å gjøre det på i utgangspunktet. I alle fall medfører det mange faces etc. har bare tre fire texturer.
 12. Skiftet ut rekkverket med gjennomsiktige textures og fikk Face Count ned fra 320.000 til 86.240....noe som bør merkes på ytelsen...med mindre texturen krever mye...? Synes det ser så og si like bra ut...
 13. Hei, Ja jeg fant akkurat en tråd i Discord som du beskrev det for meg tidligere. Husket ikke i farten hvor det var...:) Broen ble heftig så jeg satser på at det går greit når jeg legger inn flere LOD. Finnes det en oversikt noe sted for hvor langt unna et objekt man går over til en ny LOD?
 14. Ja her: https://flightsim.to/file/25244/andya-scenery-pack-enan https://flightsim.to/file/25240/enan-andenes-lufthavn-andenes-flystasjon-andenes-airport-air-station Sistnevnte (ENAN) var et samarbeidsprosjekt hvor jeg laget modeller og @Dag Baardsen laget taxiways, rullebane, aprons ++ Å få det fra Blender til MSFS er ikke noe problem i det hele tatt så lenge man vet hva man skal gjøre...:)
 15. Ok...:) Jeg vet lite om det du nevner siden jeg bruker Blender for å lage modeller. En mulighet hadde kanskje vært å importere til Blender dersom det var mulig på et vis, men aner ikke hvilke filformater etc. vi da snakker om...
 16. Hei, Jobber med et lite scenery for Sandnessundet bro ved Tromsø Flyplass (ENTC) og var muligens noe hard på labben hva detaljer angår. I alle fall er SDKen f*** så treg å jobbe med. I den forbindelse, noen som har en enkel prosedyre for å benytte seg av LOD i Blender? Går ut fra at det har noe for seg?
 17. Hva har du laget disse modellene i? Hva mente du med "finner ut av det"?
 18. Vel...vanskelig å si. Spørs om ting skal gis ut gradvis eller vente til mye er komplett. Jeg holder på med litt modellering men det er dette med å få tid til å jobbe med slikt...:) Har laget en modell ovenfor som forsåvidt er klar, men der er mye igjen så vi får se når man ev. får ut noe.
 19. Jeg klarte ikke å dy meg så jeg endte opp med en Oculus Quest 2....brukt som sådan. Tenkte det var en grei begynnelse og så får vi se hvordan det blir videre fremover når teknologen og alt får litt mer tid på seg...:) En liten oppsummering av opplevelsen: For å ta det positive først, så må jeg si at det å plutselig få en skikkelig cockpit rundt seg var et skikkelig WOW-øyeblikk. Det gav i alle fall meg et helt annet bilde av hva flysimulator kan være og spesielt; hva det kan bli i fremtiden dersom man får ordnet det som jeg føler ikke er på plass i dag. Jeg syntes rett og slett det var en fantastisk følelse og jeg fikk flashback til slutten av 90-tallet når jeg hadde en del timer på C172 og Piper. Når det er sakt så kommer jeg ikke unna det negative. For det første, finne korrekt oppsett som gir best mulig resultat på grafikk uten at det hakker og stutter som f*** er en helvetes oppgave. Jeg har trålet forum og YouTube-videoer, ja til og med funnet folk som har samme utstyr og grafikkort for så å få helt motsatt resultat. Hos en som fikk super ytelse, fikk jeg en frame-rate på 2, det til tross for at vi har samme oppsett, VR-sett og grafikkort. Mao. så er det en jungel man må lete i og jeg har fortsatt ikke funnet noen settinger som jeg er fornøyd med. Konklusjonen her er som @Kjell-Erik Aarsheim2 nevner, det hakker når man ser seg omkring, det er blurry utenfor sentrum av brillene, kan oppleve lag osv. osv. Instrumenter i cockpit kan man stort sett glemme å lese av, for ikke å snakke om å betjene knapper mv. Mao. er det en del sentrale ting som er problematisk i VR og som jeg håper det kommer bedringer på i fremtiden da potensialet er enormt. Enn så lenge så blir det turer med "enkle" flytyper hvor man flyr visuelt og ikke trenger å trykke på så mye i cockpit...rett og slett bare for å få "cockpitfølelsen"...:) PS! om det er noen som har et oppsett som fungerer med Oculus Quest 2, Ryzen 7 3700X og RTX 20720 SUPER....ja så gi meg et vink...;)
 20. Hei, Kom «tilfeldigvis» over noen VR-briller på Finn her i Tromsøområdet. Hadde i første omgang ikke lyst å bruke for mye penger på VR, så det store spørsmålet er følgende: vil man få en ok opplevelse med eksempelvis Oculus Rift? Ser det ligger ute et sett til 2300 kroner. Eller er det for dårlig og dere har andre anbefalinger?
 21. Ja det derre ville tatt meg evigheter å finne ut av…
 22. Ok, ja gjerne. Hvilke(n) fil(er) trenger du? Selv har jeg ikke editert noe manuelt. Bare eksportert modellen fra Blender på samme vis som jeg alltid gjør…
×
×
 • Opprett ny...