Gå til innhold

Arne Rasmus Jonasen

Members
  • Innholdsteller

    182
  • Ble med

  • Siste besøk

Om Arne Rasmus Jonasen

  • Bursdag 04. juli 1979

Arne Rasmus Jonasen's Achievements

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. men samferdselsdep. er vel egentlig "eier" av avinor, så jeg skulle likt å se begrunnelsen for å begrense trafikk på gardermoen sine konkurrenter, samtidig som man ser seg nødt til å bygge ut gardermoen for å møte forventet vekst.
  2. mulig jeg tar litt feil her, men får inntrykk av at det er samme avinor som begrenser antall flights fra private alternativ i øst-/vestfold, samtidig som de skal utvide kapasitet på "sin" gardermoen. Er det ikke slik at rygge klager over at de er helt på grensen av å forsvare drift om ikke det blir åpnet for flere ruter? Dersom det er slik er ihvertfall jeg motstander av enhver utbygging av gardermoen før torp og rygge får "frie tøyler".
  3. mange fine påstander her, som at flyene sjeldent er i rute. hvilken statistikk bygger du noe slikt på? Hvis mer enn halvparten av flyene er i rute, er det da riktig å kalle det sjeldent? Da er det vel en mer presis beskrivelse å si at de sjeldent er forsinket
  4. enig. like greit å få opp et eget flight forum med en gang (som feks avsim har gjort). vil ellers si at jeg velger å være optimist med tanke på flight, tror spesielt det de sier om ytelse på gjeldende hw lover godt.
  5. du skal ikke se bort fra at det kan komme en liten momsregning i posten en gang iløpet av de neste månedene...
  6. da har alle fått svar på pm. Er litt busy med å selge leilighet om dagen. Om du har lyst på en 68 kvadrat leilighet i skøyen terrasse med stor 12m2 vestvendt balkong med masse sol er det bare å sjekke finn imorgen ettermiddag. -a
  7. cpu kan du få for 500. Den er lett å klokke, fikk lett opp til 4,2...
  8. Har en del rester etter å ha oppgradert fsx maskinen min. Hovedkort MSI P45D3 Platinum med en c2d e8600 montert sammen med en Noctua NH-U12P vifte. 4bg Ram er også montert (Crucial DDR3 BallistiX 1333MHz 2GB, KIT, Kit w/two BallistiX 1GB, CL6-6-6-20), og et nvidia 8800 gtx kort. Har også Corsair Powersupply 650W Black, trådløst nettverkskort, en saitex x52 pro stikke, en ch yoke samt to samsung 19" liggende. Alt fungerer, selges samlet (til evt høystbydende over) kr 2000 om du kommer og henter det (på skøyen i oslo). Jeg skal flytte og trenger å bli kvitt mest mulig. Kan vurdere og selge til enkeltvis, men foretrekker å bli kvitt alt. -arne.
  9. jeg gleder meg takk for at du lager og deler disse kvalitetsoppdateringene!
  10. har kjøpt nytt, og selger til høystbydende. litt problemer med skruknotter og glidebryter på throttle på x52 pro, ellers skal alt fungere knirkefritt. pedaler selges for kr 600, x52 pro 700 og ch yoke for 350.
  11. tom, når du sier høyoppløselig, mener du da 1m pr pixel? 30cm eller kanskje 9cm? Du tar grundig feil når du hevder at photoscenery dekker lite området grunnet fps. Har installert hele uk og hele california med 1m/p oppløsning, og har høyere fps der enn med gex eller orbx. (grunnen til dette er selvsagt mengden autogen, kan jo teste uten autogen på begge deler, dersom en finner det interessant, jeg har aldri merket noe forskjell på det) Mulig det også har effekt på fps hvilket format teksturene er lagret i, men forutsatt at man benytter det mest hensiktsmessige for fsx, så spiller det ingen rolle om utgangspunktet er et bilde eller en tegning. Så forskjellen dreier seg om gjenbruk av bilder, som selvfølgelig kan ha en merkbar effekt på enkelte maskiner. Effekten av problemer med å få lastet in scenery fort nok bør slik jeg ser det på ingen måte være tap av fps (ihvertfall ikke med fsx sp2 og en flerkjerne prosessor), men derimot blurries. Min erfaring er at jeg ikke opplever mer blurries med photoscenery enn med generisk. Begrensningen på omfang av foto-scenery (hva nå tom egentlig mener med begrensing) ligger vel først og fremst i tilgang på "rådata" (feks flyfoto), tidsforbruk ved bearbeiding og til slutt lagringsplass. Som sagt har jeg ikke merket forskjell på loading under en flight med photoscenery vs generisk. Preloading derimot er en annen sak, men har fortsatt ingen ting med fps å gjøre. Nå har jeg ikke testet "nye" kjeller ennå, så kan ikke utelukke at det kan være brukt et format på teksturer som faktisk "stjeler" 20 fps, men antar at fps-tap man erfarer nok er mer knyttet til økt oppløsning og autogen. Har en mistanke om at tom kanskje har testet uten kjeller på normal autogen, og deretter med kjeller og full autogen og fått 20 fps i tap? Eller hva får du i fps-tap om du tester på normal density og 1m oppløsning?
  12. Dette ser utrolig bra ut, gleder meg masse til å få testet. Er generelt utrolig takknemlig for alle som laster opp slikt, og spesielt den kvaliteten det her er snakk om. Har brukt opprinnelige kjellerX lenge, blir fantastisk å få hevet kvaliteten på omgivelsene. Har savnet å kunne velge noe annet enn active runway, bra med litt flere valg der. Om man har en maskin som ikke gir full flyt med alt på maks er det vel bare å bruke sliderne for det de er verdt. Jeg kjenner meg på ingen måte igjen i beskrivelser om at photoscenery skal gi lavere fps. Skjønner godt at det blir en økt belastning her fordi det er 25 cm oppløsning, med man kan jo sette lavere om man vil, og problemet ligger da i at maskinen ikke fikser selve oppløsningen, ikke i at det er basert på fotografi. Altså om gex hadde levert teksturer i samme oppløsning ville belastningen trolig blitt det samme og fps tilsvarende lavere (ihvertfall når det er snakk om et såpass lite område photoscenery som her). Ser for meg mange fine år med fsx fremover når det leveres scenery av en slik klasse, gleder meg til fortsettelsen
  13. si ikke det, spekuleres jo litt på avsim om at fs-neste-versjon vil være basert på virtual earth, og da burde man i praksis få opp mot denne kvaliteten der hvor satelittdataene tilsier det. Men om det blir lagt watermask på alle elver og innsjøer spørs jo da. Men det finnes jo måter å lage norge på privat, feks tileproxy, eller det verktøyet jeg ikke husker navnet på som lager bgl filer rett fra Google Earth/Virtual Earth... Målsettingen til megascenery er jo også forsåvidt å lage utenfor usa etterhvert, så om det faktisk ikke skulle bli noen ny msfs på mange år kan det jo hende at det slippes en megascenery norway rundt 2014
×
×
  • Opprett ny...