Gå til innhold

Kåre Forland

Members
  • Innholdsteller

    59
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Kåre Forland

  1. Den var både stygg og tøff på samme tid. Hvis man parer en Antonov 225 med en Lockheed C-130 Hercules så blir vel avkommet noe lignende den der.
  2. Kjempeflott tiltak. Dette har jeg virkelig tro på er det som skal til, for å få meg ned fra det berømte gjerdet. Har faktisk håpet at det skulle komme noe sånnt, mens jeg har sittet der oppe i en halv mannsalder og grodd fast. Nå øyner jeg endelig et håp om å komme meg ned på den rette siden. Takk til dere alle som tar i et tak, og bidrar til å få i stand dette. Gleder meg til å se resultatet. Igjen tusen takk, og lykke til med prosjektet.
  3. Jo visst står det. Les avsnittet Gråt og ble redde i adressa. Vel å merke er det noen av passasjrene som har fortalt det. Høres ut som det er noen som vil kryddre historien med litt mer dramatikk. Eller for å si som Øystein Sunde: Her kommer løssalget først og sannheten sist. Smi mens liket er varmt.
  4. Den har vært oppe og vaket et par ganger før her på forumet den karen der. Mener det var i sommer en gang den dukket opp sist. Hvis de ikke fikk solgt den da uten vinterdekk, så skulle man tro at det blir vel ikke noe enklere nå når det er mitt i sesongen for denslags.
  5. Her er en Link som viser flytrafikken over hele verden i løpet av et døgn.
  6. På ENGM er det ikke uvanlig å se 747. Akuratt hvilke selskaper som flyr dit vet jeg ikke sikkert. Har sett flere cargofly der. På ENBR er det heller untaket enn regelen at det kommer en 747. Lufthansa og KLM flyr ikke 747 til Bergen. Jeg leste i BT for en ukes tid siden at de ventet en 747 fra JAL direkte fra Hiroshima med turister. JAL og SAS har satt opp noen få direkteflygninger med store fly til Bergen fra forskjellige byer i Japan. Men forsto at det var kun nå i sommermånedene det var aktuellt, og kun for å få flere turister til lands. Les her: http://www.bt.no/forbruker/reise/article472134.ece
  7. Hei, og takk for sist Gunnar. Dette var mer enn nydelig. Lennart sine produkter holder mål som vanlig. Og i kombinasjon med de flotte flyene den fantastiske grafikken din må det bare bli perfekt. Med fare for å fornerme mange andre flinke "fotografer" så påstår jeg at dette var de fineste bildene jeg har sett her på forumet. Kåre F.
  8. Jeg likte bildene dine av et fly som jeg synes er like imponerende hver gang jeg ser det. Har sett den mange ganger med ujevne mellomrom på ENBR. Den kommer inn for landing, men går rundt om og om igjen (gjerne i flere timer). Er det noen som vet hva de egentlig holder på med da? Har hørt flere mer eller mindre troverdige forklaringer, så det hadde vært greit å fått det avklart.
  9. Ja 50 cm må vel garantert kunne kalles kortbane. Det er ikke for å være stygg og komme med flisespikkeri, men syntes den var så bra at jeg kunne ikke la være å komentere det.
  10. Minner litt om et visst ukemagasin som ingen kjøper, men alle leser.
  11. Dette var gutten sin som kan føre både pennen og hjulvispen. Jeg måtte faktisk ta meg selv i å ringe til broderen for å sjekke om han var i live. Han skulle faktisk dykke i det aktuelle området i påsken. Du har nok vært nermere fakta enn du aner. Meget bra, både reportasjen og bildene. Ser frem til fortsettelsen.
  12. For å være helt ærlig så var ikke dette noe jeg fant på selv heller, men noe jeg fant nettopp i den gode boken.
  13. På en flytur fra A til B og tilbake bruker, et fly med en fart på 90 knop 1 time hver vei når det er helt vindstille. En dag blåser det en stabil vind på 30 knop fra B mot A. Vil flyet bruke samme tid på turen frem og tilbake som det gjorde når det var vindstille?
  14. Jeg vil også si meg enig her. Etter min mening må det vel være bedre at en link gjerne dukker opp to ganger, enn at den ikke dukker opp i det hele tatt. Det er jo det som er faren når utviklingen tar den retningen som den gjør når folk kvir seg. Greit nok kanskje hvis den samme linken kommer 4-5 ganger å si fra da. Lurer på hvor mange det egentlig er som søker gjennom forumet først, og sjekker at linken ikke allerede er her, før de legger ut noe interessant som de vil dele med andre. For det er vel det som er hensikten, å dele noe med andre, eller er det for å vise hvor flink de er?
  15. Fikk 21 av 23. Bommet på et calsign og når Concorden ble satt på bakken
  16. Det var synd med den smellen, for dette skulle det virkelig ha vært en fornøyelse å sett mer av. Nydelige bilder, kort og greit PERFEKT.
  17. Meget bra. Dette er vel det nermeste man kommer toppen av presisjon. Så på TV for en stund siden en som malte vinduslistene på huset med gravemaskin. Penselen var festet i en av tennene på skuffen. Men dette tror jeg overgår det meste.
  18. Hei. Er det noen som har Norwegian og Widerøe DVD. Har prøvd å få tak i de, men det ser ut som alle er utsolgt. Og slik jeg har forstått det så vil det ikke produsert flere eksemplarer. Så hvis det er noen som har de og er villig til å selge er jeg meget intressert. Eller om det er noen som vet hvor de ennå er å få kjøpt er jeg takknemelig for opplysninger. mvh Kåre F.
  19. Fikk boka i posten i går, Signert med hilsen og det hele. En fantastisk fin bok som bør finnes i enhver simmers hjem. Anbefales
  20. Ja dette kan vi godt like. Det er en fornøyelse å se at de får det til. Og så er de jo så vakre de fuglene. Fantastisk!
  21. Det rette hadde vært å sjekke at pilotene virkelig hadde "magnumen" med. Sånn at når Sims Al Abimmene stormet cockpit kunne de ekspederes kjappt, renslig og effektivt. Men den kontrollen skulle ikke vært utført av noe av de som strøk på opptaksprøven til politiaspirant.
  22. Deler av Oslo lufthavn Gardermoen er evakuert, etter at en passasjer fra Riga klarte å snike seg utenom sikkerhetskontrollen BT.no
  23. Litt utenfor tema kanskje, men kom til å tenke på en liten historie ang. generende medpassasjerer. Det var for en del år siden jeg var på tur Bergen - Molde - Kristiansund. Reiste med BussyBee i en Fokker 27, Det blåste ganske friskt og ristet litt. En penere herremann satt ved siden av meg og likte seg ikke noe særlig. Bleik om nebbet og ellers taus. Om det var en fis han satt og holt igjen, eller det var rein frykt vet jeg ikke. Men fyren satt og krampeholdt seg i låret på meg. Prøvde å vifte kleggen vekk, men det resulterte bare i fastere grep. Hadde noen fine blå merker på låret i ukesvis etterpå.
×
×
  • Opprett ny...