Gå til innhold

Jørgen S. Kvandal

Members
  • Innholdsteller

    125
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Jørgen S. Kvandal

  1. Etter å ha lest vurderingen fra Luftfartstilsynet, er jeg ikke i tvil om at det er tatt riktig beslutning i å ikke la DAT starte flygninger.
  2. Hadde arbeidsuke hos 331 sqv på Bodøhovedflystasjon, var og en tur innom 330. Var der i 1990
  3. Du får ha en fortsatt fin tur. Stian og jeg får fryse ræva av oss og legge rør.
  4. Det gjør vel også vannet mer "klebrig" så det ikke sprer seg over et så stort område(at vannet treffer der det skal). Fire retardant Sakset fra Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Aerial_firefighting A MAFFS-equipped Air National Guard C-130 Hercules drops fire retardant on wildfires in southern CaliforniaSee also: Fire retardant Borate salts were used in the past to fight wildfires but were found to sterilize the soil, were toxic to animals, and are now prohibited.[8] Newer retardants use ammonium sulfate or ammonium polyphosphate with attapulgite clay thickener or diammonium phosphate with a guar gum derivative thickener. These are not only less toxic but act as fertilizers to help the regrowth of plants after the fire. Fire retardants often contain wetting agents, preservatives and rust inhibitors and are colored red with ferric oxide or fugitive color to mark where they have been dropped. Brand names of fire retardants for aerial application include Fire-Trol and Phos-Chek. Some water-dropping aircraft carry tanks of a guar gum derivative to thicken the water and reduce runoff.
  5. Selger min Ch yoke og pedaler sammlet for kr 800,- lite brukt. Har også Fs9 til kr 100,- Addons: PMDG 737 800/900 til fs9 kr. 150,- F-104 Starfighter til fs9 kr. 100,- A 10 Thunderbolt til fs9 kr. 100,- Har også no Abacus addons som gis bort, hvis ikke havner de i søppla (der de egentlig hører hjemme). Ta kontakt på tlf: 90218106 mellom 0700 og 2200 Mvh. Jørgen Kvandal
  6. Fløy med SAS i helga, da plinget dem rett før avgang. Det husker jeg godt, var nesten sovna når plinget kom :eek: da var jeg plutselig våken igjen :grin:
  7. Banen i Bodø var litt over 3000m husker ikke nøyaktig. Men jeg er ganske sikker på at de utvidet med 600m+300m overrun og da er jo ikke 4191 paved surface mye galt. Tror nok Michael har rett om lengden.
  8. Jeg ser ingen mann som imiterer 737? :crazy: Jo der var han jo :grin: Det var bra imitert. Syns det ligna mer på F-16
  9. Her kommer direktelink til: Luftige landinger på Værnes Må si jeg likte den takeoffen til Wideroe maskina
  10. De franskmenna er bare helt gromt rå med lavtflyging
  11. Er det noen som vet om TUI flyr med 757 på ENGM ennå? Har noen her som skal reise til Kypros på mandag, så lurer vi litt på flytypen da
  12. Grattis Timmy. God tur til Durban. Håper det kommer mange fine bilder fra deg.
  13. Det er gøy når det kommer store fly inn, de flyr rett over her jeg bor når de lander på 01R. Naboene mener jeg må ha en koblingsfeil i hodet, fordi jeg går med nesa pekende oppover hver gang det durer noe i lufta. Jeg syns ikke det er noe rart
  14. Jupp, den har kommet. Landa 10.55. Tror den landa på 19. Jeg så den værtfall ikke, men fikk med meg Aeroflot DC 10 (rett meg hvis det er feil). Det var bedre forige Lørdag, da kom Lufthansa cargo MD-11 Aeroflot DC-10 og Korean Air cargo 747 på rekke og rad.
  15. Har ei datter som sover på den tiden, og mor er på jobb. Så jeg kommer meg ikke opp.
  16. Er det noen som vet hvilken rwy de bruker til landing på Gardermoen i dag? Kommer meg ikke opp dit for å se 777. men bruker de 01R eller 01L kan jeg se den fra verandaen. På forhånd takk.
  17. Takker for raskt svar Olaf. Lurte litt på om det kunne være noe sånt. For det var ikke noe Firma logo på det bare Sølv grått.
  18. Er det noen flere enn meg som har sett helikopteret som har landet og tatt av på kjeller flyplass i går og i dag? Så den to ganger i går og en gang i dag. Lurer på om det kan være en Sikorsky S 92.
  19. Mener å huske at Belgiske F 16 har dragshut pack også.
  20. Det er mulig men du må ta frem kartet i flightplanner, så må du dra streken som går fra "A til B" til den flyplassen du vil til. Tror og du kan klikke på kartet på flyplassen du vil til, og da får du frem VOR/ILS til plassen, klikk på den og på legg til i ruta du har på høyre side i skjermen.
  21. Jeg fant en fuelplanner til 737 på avsim, har ikke prøvd den ennå men filen heter; b737fpl13. søk på fuelplanner+737. Når det gjelder FMC Guide vil jeg anbefale Agnor Bertheusen sin guide, den finner du HER
  22. Syns flyet er så stygt at det er tøft. Det er vel et bombefly, og brukt som tankfly under Falklandskrigen, det tanket faktisk Herkules på vei til og fra en base på øya Ascension Island, den ligger 3900nm nord for falklands øyene.
  23. Er nok bare mye luftfuktighet som blir omdannet til kondens over vingen. Er "rimelig" mye løft i vingene til denne dama med full flap.
  24. Det var nå det som kom fram på enhetsomregneren.
×
×
  • Opprett ny...