Gå til innhold

Stig Karlsen

Members
  • Innholdsteller

    189
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Stig Karlsen

  1. Har vært ruskevær langs kysten i nord i dag, så jeg testa noen landinger på Leknes i X-Plane. Legger ut et par videoer for å vise noe av det X-Plane er god på: å gjøre ting utfordrende når det er dårlig vær. Legg merke til hvordan vinden driver flyet hit og dit og hvordan løftet endrer seg med vindkastene. Legg også merke til hvordan jeg må spasse med stikka for å få flyet ned på banen. Sett fra rullebanen. Sett fra cockpit.
  2. Ok, Ernst -- men har du prøvd X-Plane? Jeg har ikke noen formening om hvilken av simulatorene som er best på warbirds, og det kan godt hende du har rett. Men man bør vel prøve begge simulatorene før man konkluderer?
  3. Bruk musa eller piltastene for å bevege deg i bildet.
  4. Syns denne er veldig grei for USA: http://www.airnav.com/airports/
  5. Sjekk ut: http://marco-za.blogspot.com/2007/08/google-earth-flight-simulator.html
  6. Stemmener at jeg har Nvidia, ja, skal prøve med andre drivere.
  7. Med SB aktivert blir alt under SB-vinduet svart i fullscreen (FS2004, men det samme skjer med FSInn i FSX). Noen som veit hva som kan gjøres?
  8. Veit ikke om denne har vært oppe før, her er linken i alle fall:
  9. http://bored.blosker.com/link/learn-to-fly-here-pic-10342
  10. Jeg bruker FS hvis jeg vil leke at jeg er ATPL og fly svære fly. Men for trening til PPL bruker jeg X-plane, for jeg har ikke funnet noen C-172 i FS som oppfører seg som den skal. Flight 1 sin f.eks. vil med kombinasjone lav fart & masse power ha en tendens til å yawe mot høyre, altså helt motsatt av virkeligheten. Den oppfører seg heller ikke realistisk i stall. Carenados Cessnaer er imidlertid veldig fine, men de har ikke lagd noen C-172.
  11. Det er fullt mulig. Du trenger et kart for SID/STAR'en, og så setter du frekvens i nav-receiver'en og kurs i OBS'en for hvert waypoint.
  12. Jeg har sendt en e-post til journalisten. Støtter opp om å sende e-post til redaktøren også, for hvis dette dreier seg om en rutinemessig go-around er dette pinlig idiotisk journalistikk. Noen som ser et misforhold mellom hovedoverskriften og underoverskriften i artikkelen, forresten?
  13. Reid Ståle: Fin film, artig å se en 767 ta den svingen. Clamer: Takk for svar. Ja, dette var en morsom approach å prøve seg på. Må være tøft å kunne foreta den i RL!
  14. Tenker særlig på west procedure: "All STARS from West end at the KTI holding, altitude 13000 feet. Enter the KTI holding and descend within the holding to 11500 feet." Slik jeg tolker dette skal man altså entre KTI i 13000 fot og så descende til 11500 fot mens man flyr holding. Korrekt? En runde i holdingen skulle vel være nok. Descision point/height er AB, 5000 fot. Herfra er innflygingen visuell. Man har flyplassen bak seg og må foreta en 180 graders sving før final. Så hva baserer man continue/go around-avgjørelsen på? Regner med det er at man _var_ visual da man fløy over flyplassen, samt at man ser bakken ved AB? Og hva gjør man i det hypotetiske tilfellet at man ikke lenger er visual når man har foretatt svingen?
  15. Noen som kan anbefale et greit og rimelig USB-headset m/ mikrofon? Forstår det slik at mange stiller inn slik at man får bare voice i headsetet og flylydene i høyttalerne. Hvor gjøres dette? Kan ikke se at dette går an via Squawkbox.
  16. Ser at alt som presenteres er oppdateringer av grafikken. Mon tro om det betyr at de ikke satser på forbedringer i flight model og værpåvirkning/turbulens? Synd i så fall, det er der fs' største forbedringspotensiale ligger etter min mening.
  17. Når man hører dette må man jo lure på hvorfor Boeing i det hele tatt produserer (og får solgt) maskiner uten winglets?
  18. En usedvanlig tåpelig idé, men moro å se på var det jo. Ellers en voldsom Belgia-hets fra kommentatorens side.
  19. Syns alder må være irrelevant så lenge folk gjør en god jobb. I USA, der jeg har flydd mest, ser ikke IVAO ut til å være særlig godt representert.
  20. Mye bra om 737 og 767 her: http://www.smartcockpit.com/
  21. Hva som er best skal jeg ikke si noe om, men de flyene jeg bruker mest for tida er: iFDG Airbus med PSS-panel (gode freeware alternativer er Eric Marcianos eller Ken Mitchels panel). PMDG B737 Freeware Twin Otter med panel inkludert Ellers fins det et utrolig fint panel for classic B737. Det har til og med mulighet for moving map i EFIS-displayet som fungerer veldig fint (ser ut som de har integrert default GPS), noe jeg aldri har sett i noe panel før og som ikke en gang PMGD modellerer, selv om dette fins i real life B737. FMC har panelet riktignok ikke. Jeg ender nok opp med iFDGs Airbus som favorittfly, syns faktisk dette er bedre enn PMDGs Boeing-modell og FDE (men dette kan også ha noe å gjøre med real life forskjeller mellom Boeing og Airbus, for alt jeg vet). Men PMDG har nok det beste panelet jeg har sett; skulle gjerne sett et i samme klasse til Airbus. Har dessverre ikke prøvd LDS 767.
  22. Takk for tipset, nå fant jeg jo SID/STAR for flere norske flyplasser.
×
×
  • Opprett ny...