Gå til innhold

DCS: F-86F Sabre


Anbefalte innlegg

Har registrert at det har vært litt interesse rundt det siste tilskuddet på DCS-stammen her inne, så her er en aldri så liten introduksjon til DCS: F-86F Sabre.

 

F-86F Sabre burde være en kjent maskin for de fleste her inne, med sine karakteristiske pilvinger ble Sabren for alvor kjent da de barket sammen med Sovjetiske MiG-15 i luftrommet over Korea på 50-tallet. Det ble totalt bygget nærmere 10000 Sabres i forskjellige varianter, og frem til 1967 var de også i tjeneste her hjemme.

 

DCS: F-86F Sabre er utviklet av Belsimtek (som tidligere har stått bak DCS: UH-1 Huey, DCS: Mi-8 Hip og AFM (advanced flight model) til F-15C), og det er lett å se at Belsimtek begynner å bli varme i trøya nå, for dette er virkelig bra! Både den utvendige og cockpit-modellen er gjengitt med utrolig detaljrikdom, og ser ut til å være spot on.

 

05.jpg

 

19.jpg

 

Realismen er på høyden som vi etterhvert har begynt å forvente av DCS, men husk at dette er en relativt enkel maskin, det er ingen tunge, avanserte systemer her, det mest avanserte er kanskje det radarstyrte siktet. Men selv ikke det er særlig avansert, alt man trenger å gjøre er å "låse" radaren på målet, og siktet vil så fortelle deg hvor kulene vil treffe (i bildet under kan dere se det røde lyset på venstre side som indikerer at målet er låst), det betyr at man ikke trenger å tenke på "lead pursuit" osv., har man siktet på fienden treffer kulene fienden.

 

24.jpg

 

Jeg har naturlig nok aldri fløyet en Sabre i virkeligheten, men DCS-versjonen ser ut til å stemme godt overens med det jeg har hørt piloter si om maskinen. Den er lett og morsom å fly (sannsynligvis den DCS-maskinen som er lettest å fly), selv om det tar litt tid å vende seg til at motoren bruker litt tid på å gå fra idle til full power. En morsom detalj er at det her ikke er noe som vil stoppe deg fra å overstresse maskinen, ingen datamaskiner og fly by wire, man kan derfor uten problemer trekke mer G enn maskinen er laget for. Dette vil etterhvert påvirke maskinen din og hvordan den flyr.

 

Det er også masse små detaljer som virkelig øker innlevelsen, slik som at piloten må bøye seg ned for å få lukket canopyen.

 

04.jpg

 

01.jpg

 

02.jpg

 

15.jpg

 

13.jpg

 

I tillegg til Sabren har vi nå også fått en AI MiG-15 som vi kan slåss mot (og Belsimtek jobber visstnok med en MiG-15 modul), og her får man virkelig testet ut Sabren. MiG-15 har en noget sterkere motor enn Sabren og klatrer også bedre, det er derfor viktig å huske på at man ikke føler etter MiGs som prøver å ta kampen vertikalt. Våpenutvalget er dog relativt sparsomt, man er begrenset til de seks kanonene i nesa, en tidlig versjon av Aim-9 Sidewinder, free fall bomber og raketter.

 

22.jpg

 

23.jpg

 

17.jpg

 

18.jpg

 

25.jpg

 

26.jpg

 

12.jpg

 

21.jpg

 

10.jpg

 

16.jpg

 

Hvis du har sittet på gjerdet angående DCS så er det nå på tide å hoppe ned og gi Sabren en sjanse. Det er ingen grunn til å være redd for at man skal måtte bruke masse tid på å bare lære seg hvordan man kommer seg i lufta, Sabren er lett å starte, og lett å fly. Her er det bare å hoppe inn!

 

03.jpg

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Testet denne litt i helgen. Fantastisk maskin! Måten modulene fra tredjepartsutviklere kvalitetssikres på gjør at man aldri blir skuffet når en ny modul slippes  :)

 

Fint at du poster bilder, Fredrik! Håper det vekker interessen blant flere her. Skal prøve å bli litt mer aktiv her inne selv. Lukter skjermkort-kjøp nå som EDGE ikke er langt unna ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...