Gå til innhold

To sølv ”Afrikaanere”..


Anbefalte innlegg

 

Det har blitt noen år siden Mark Harper ga ut sin Mirage III/5 pakke, men det er fortsatt en fantastisk modell av den originale ”ur” delta Mirage’n.

 

Jeg ga ut et stort antall repainter til denne pakka, ny informasjon og bilder har blitt tilgjengelig og har gjort det mulig å få de enda mer virkelighetstro.

 

Her kommer noen bilder av to metall/sølv Mirage IIIEZ fra det Sør Afrikanske luftforsvaret (SAAF) slik den så ut i det første året etter levering fra Dassault fabrikken. Standard fabrikk scheme som var umalt metall med røde felter på luftinntak og bak canopy (Franske og Israelske Mirager fra samme tidsperiode var tilsvarende malt). ”Tricoloren” på roret er malt i fargene til det Sør Afrikanske flagget. ”Springbook” nasjonalitetsmerket er malt standard 6 posisjoner. 2 Skv malte også et lyn langs siden av skroget og hadde skvadron merket på halen. Flyet ble først fløyet av 2 skv, for så å bli brukt av 3 skv frem til de konverterte til Mirage F1. Dette gjør de Sør Afrikanske flyene fra denne perioden til noen av de mest fargerike Miragene. ”819” ble feilmerket fra Dassault med store ”EZ1” koder på siden, dette henspeiler helt sikkert på at ”819” var den første av IIIEZ orderen.

 

I forhold til første utgave av denne painten har jeg brukt mye tid på å undersøke og finne frem til hvilke stensiler og div merker som Sør Afrikanerne hadde på IIIEZ flyene da de var i metall. Godt synlig er de to områdene med svart innramning. Fremre er for ammunisjonskassettene for 30mm kanonene og den bakerste er for finnen som kunne byttes ut med en SEPR rakketmotor for ytterligere kraft, derav også det brune beskytelsesfeltet.

 

Mirage IIIEZ var en modell som så godt som var lik den Franske IIIE versjonen og tilhørte en oppfølgningsordre fra Sør Afrika på 17 fly etter først å ha mottatt 16 Mirage IIICZ (tilsvarende Mirage IIIC) i 1962. Faktisk ga Dassault ”Z” koden til samtlige Mirage varianter som ble bestilt av Sør Afrika. IIIEZ flyene ble på 1980-tallet bygget om til Atlas Cheetah E i en slags hybrid som lignet mye på den Israelske Kfir med canard finner på luftinntaket.

 

Denne FS modell pakka var en pioner til gi uttalige loadout muligheter styrt igjennom hvilken vekt man tastet inn i load manageren i FS. Flere realistiske ”SAAF” våpenlaster er tilgjengelige med alt fra droptanker til diverse missil kombinasjoner. En våpenlast brukt mye av Sørafrikanerne var JL100 tankkombinasjonen med en Matra 68mm rakett pod i fremkant og drivstoff bak. En smart løsning på flyets forholdsvis korte rekkevidde. De var også tidlig ute med å kjøpe AS-30 presisjonsmissilet (sees på centerline).

 

”819” har en typisk SAAF luft til luft våpenlast fra 60-tallet med Matra R530 radarsøkende missil på centerline, små supersoniske 500L droptanker og Aim-9B varmesøkende missiler. R530 viste seg å ha begrenset bruksområde ettersom det var ubrukelig mot små manøvrerende jagerfly.

 

M3EZ-1.jpg

 

M3EZ-2.jpg

 

M3EZ-2a.jpg

 

M3EZ-2b.jpg

 

M3EZ-3.jpg

 

M3EZ-4.jpg

 

M3EZ-4a.jpg

 

M3EZ-5.jpg

 

M3EZ-6.jpg

 

M3EZ-7.jpg

 

M3EZ-8.jpg

 

M3EZ-10.jpg

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hyggelig å høre!

 

Ja det er den "gamle" Skysim Miragen. Vet at Mark Harper har planer om å begynne å selge den direkte fra sin hjemmeside, vet ikke om den er tilgjengelig andre steder.

 

V1 av painten ligger ute på bla flightsim.com, men forhåpenligvis får jeg tid til å gi ut disse nye snart også.

Jeg har fire nye Egyptisk Mirage 5 painter som kommer her:

 

http://www.mirage4fs.com/mirage5.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...