Jump to content

Marius Sparby

Members
 • Content Count

  1,657
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Marius Sparby last won the day on March 15

Marius Sparby had the most liked content!

Community Reputation

15 Good

About Marius Sparby

 • Birthday 03/29/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det vet jeg, Kjetil Var mer en kommentar til Froogle sitt syn
 2. Han hadde egentlig jævlig lite å si om simmen spesielt, men hadde veldig mye å si rundt økosystemet rundt. Jeg synes mye av det er totalt pisspreik og typisk skremselspropaganda fra Youtubere, og det på tross av at Froogle pleier å være en av de bedre. Mye av det er "Vi har allerede mye bra i form av P3D og XPlane11 og DCS og Aerofly FS så jeg ser ikke poenget med hvorfor Microsoft gidder", og, for å være helt ærlig: Jeg hadde forventa bedre fra Froogle enn dette. Argumentene rundt Azure og "always online" er også for søkt etter min mening. Ja, greit nok, synd om du har lyst til å fly etter at tosk med gravemaskin har røska over fiberet ditt eller du har Internettlinje type brevdue hjemme, men du har faktisk da andre valg (se over). I sluttkommentaren til Froogle så nevner han egentlig det som er kjernen i hele kaka: Det er foreløpig for lite informasjon ute til å kunne bli spesielt interessert eller hypa for FS2020. Å gå fullstendig fanboi bare på grunn av en video er, igjen etter min mening, tåpelig og det er å sette seg selv opp for total failure. Greit nok, skal ikke prate så jævlig høyt om akkurat det (de andre i Arctic Tigers kan sikkert fortelle volumer rundt reaksjonen min når DCS Viper ble lansert), men å gå fullstendig bananas foreløpig er en smule tidlig.
 3. Det jeg lurer mer på er om dette kun blir Civ-sim eller om det kommer til å bli muligheter for de av oss som er litt mer aggressivt innstilt (aka DCS/Milsim-piloter). Om ikke så hopper jeg glatt over, kjenner jeg. Så klart, imponerende grafikk og alt det der, men å fly 737 fra Oslo til Bergen "by the book" er og blir rævkjedelig for meg.
 4. Ganske riktig Jeg fløy mye FSX for mange år siden, men combatsims er og blir det jeg er mest interessert i. Tidligere om årene har de stort sett vært ganske enkle men det har endret seg BRUTALT etter at en har begynt å få ekstremt nøyaktige moduler til DCS, som f.eks. Hornet, Harrier og ikke minst Tomcat'en. Og snart (Two Weeks™) F16 CM Block 50
 5. Prøver febrilsk å unngå å bli skutt ned samtidig som jeg febrilsk blar i kneeboard'et for å finne alt jeg trenger i forhold til å få weapons-on-target, ingress/egress-headings, threat-response, nistirrer på motorinstrumentikk, fuel og en hysterisk mengde andre ting. Med andre ord så er jeg altfor opptatt med å ikke dø til å kjede meg
 6. Spørsmålet du bør stille deg er hva du ønsker å gjøre: Sivile fly, eller combatsim? Sivile fly: P3D eller XPlane Combatsim: Velg tidsperiode først: Rise of Flight for WW1, IL2 Sturmovik for WW2, DCS World for ting etter WW2 selv om det begynner å komme et par moduler på den fronten også (Spitfire Mk IX, Messerschmidt ME109K4 og Focke-Wulf FW190D-9 Dora).
 7. Med tanke på hvor like FSX og P3D er reint teknisk og med tanke på at moduler fra FSX tilsynelatende også funker i P3D, så valgte jeg å dra begge i samme sekk. Selv om det er store forskjeller.
 8. Np Bare husk at når du installerer DCS World, så får du kun med Su-25T og TF-51. Det meste annet er moduler du må betale for.
 9. Litt mer DCS-morro, denne gangen fra A10C'en. Viser litt av kompleksiteten en kan forvente fra mange av modulene.
 10. Kan også nevne at det er sykt mye morro i pipeline'n for DCS. Kjapt fra toppen av skallen: F/A-18C Hornet, F/A-18E SuperHornet, F14A/B Tomcat (med multicrew, såvidt jeg har forstått), Spitfire Mk XIV, P40F, Vampire F5B, HA-1112 Buchon, Gloster Meteor F3, T2 Buckeye, AJS-37 Viggen, BO-105 PAH1A1 plus en haug med andre ting (blant annet går det et rykte om Mirage F1, samt en MiG-29 med full PFM (Professional Flight Model). Det er også et par-tre nye Scenery på gang, deriblant Strait of Hormuz (inngangsporten til den persiske gulfen, med land som Iran, Emiratene, Oman, Saudia Arabia, Irak og Kuwait i nabolaget), pluss et Normandie 1944-scenery. Du har også NTTR (Nevada Test & Training Range), med Las Vegas, Area 51, Edwards AFB og lignende områder (NTTR er ute nå). Det fine er at du kan kjøpe de modulene du vil ha, og gi beng i resten. Uansett så er det et hysterisk høyt nivå på det aller meste av moduler, og du kan vente deg å måtte både studere og trene MYE for å benytte tingene fullt ut. Det tok meg vel ca. 3 uker å få hamret sjekklista til KA-50'en såpass inn i skallen at jeg faktisk fikk maskinen startet opp og opp i hover, med dertil etterfølgende tredobbelt hva-faen med skru i lav høyde (som oftest med relativt fatal utgang. Helikoptere liker ikke å FOD'e grevling....). Men når ting begynner å sitte som de skal og du får dine første smakebiter av et skikkelig mission som du overlever sånn halvveis (som oftest meget bra damage-models på det meste av fly), så er det helt ubetalelig morro. Kan absolutt anbefales. Finnes (fantes, ihvertfall) også et par Norske skvadroner der ute, som kjører training-nights etc. Pluss at det ikke akkurat er vanskelig å sette opp en multiplayer-session, om en har båndbredden til det, om en ønsker litt freeflight med andre uten at du blir skutt på av hver eneste lille tak-grevling med SAM-rør på nakken.
 11. Venter i tålmodighet på en F16 DCS-modul. Når det gjelder forumets stillhet, så er det naturlig. Både p.g.a. årstid, men også fordi miljøet her i Norge er ganske så lite, og dermed er det for mange kjappere å få svar på ting andre steder. Og for de av oss som har lagt FSX på hylla og aldri hoppa på P3D, og som liker combatsims som DCS, IL2/Cliffs of Dover, så er desverre Flightsim.no omtrent like attraktivt som en sjøldau grevling på en seng av vaktelknær. FS.no har alltid vært, og vil alltid være, i all hovedsak et MSFS-forum. På godt og vondt
 12. Og såklart så er Matt Wagner, en av produsentene bak DCS, på ferde med en liten quick peek, pluss at han, som vanlig, er en VANVITTIG stor tease.... 2Qg4ouwpxH8
 13. Denne søte lille saken. Lurer på hvor mange av disse i norske farger vi kommer til å se fremover, selv om det er feil modell.
 14. For min egen del betyr det ingenting at jeg må benytte fullt navn på diverse fora eller ikke. Jeg poster uansett ingenting som jeg ikke står for om spørsmål om det skulle dukke opp rundt det, uansett hvem som måtte spørre. Når det er sagt, så ser jeg ikke problemet med å tillate nicknames. Hvis det er folk som ikke klarer å oppføre seg så bør og skal de straffes for det, uansett hva slags navn en poster med. Jeg skal ikke gå inn i lengre tirade ang. moderasjon, men om en trenger et eksempel på moderasjon gjort riktig, ta en tur innom DCS-forum'et. Det skal ikke mye til før du blir lempa på huet og hekken ut.
×
×
 • Create New...