Gå til innhold

Flykaptein døde på jobb


Halvdan Hellenes

Anbefalte innlegg

En flykaptein døde onsdag iflg. Al Jazeera av hjerteinfarkt mens han fløy rute QR645 for Qatar Airways fra Manila i Filippinene til Doha i Qatar.

 

Det var bak spakene på et luksusfly av typen A330-300 han ble dårlig. Annenpiloten måtte kaste seg over spakene for å ta kontroll over flyet og omdirigerte så maskinen til Kuala Lumpur i Malaysia.

 

www.dagbladet.no/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette høres skremmende ut at "Annenpiloten måtte kaste seg over spakene for å ta kontroll over flyet og omdirigerte så maskinen til Kuala Lumpur i Malaysia". Er det ikke et oppsett med "spaker" på co-pilotens plass? Brukte man ikke AP? Jeg har alltid trodd at det er ATC som omdirigerer fly, ev etter pilotens ønskning eller andre grunner. :blush:

 

Jack

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ganske dramatisk bilde som tegnes av avisen... Tragisk er det selvsagt at slikt skjer, men dette er også noe av grunnen til at man skal være to der fremme.

 

En co-pilot er en fullt kvalifisert pilot, som er utmerket godt i stand til å fly maskinen på egenhånd. Litt mer å gjøre ja (mtp at man ikke lenger er to som deler oppgaver), men ikke noen fare mtp det å føre maskinen trygt videre og ned. Veldig mange selskaper opererer med 100% rollebytter mellom PF/PNF, så jeg tviler sterkt på at co-piloten plutselig måtte gjøre noe han/hun aldri har gjort før.

 

Man vil selvfølgelig få maskinen på bakken så fort som mulig, men hovedpoenget med det er å få medisinsk hjelp til vedkommende som trenger det. Det gjør vi også dersom det skjer med en passasjer.

 

 

Hilsen Torbjørn

 

PS! Det er mye som kan gå uoppdaget på legesjekker hvis man tenker på medisinsk skikkethet. Det er bare noen år siden hvor en kaptein/instruktør hos oss bare falt om etter en økt i sim'en... det viste seg at hovedåren fra hjertet hans var svakt, og den bare revnet/sprakk ("aortic dissection").

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...