Gå til innhold

Sinnsyk FS film!


Mathias Kjærstad

Anbefalte innlegg

HD er et ullent og litt intetsigende begrep Espen.

Men det står for "High Definition" og i dag kaller man gjerne film som er i (720p) 1280x720 piksler, eller høyere, for HD. "Full- HD" refererer gjerne til 1080p -1920x1080.

 

Så lenge du har en dataskjerm som er i høyere oppløsning enn 1280x720, og du har satt oppløsningen i FSX til det samme, kan du godt si du har FSX i HD. De fleste har i dag høyere oppløsning enn dette, og det kan godt også være mer enn "Full-HD".

 

Men i denne sammenhengen er det Youtube som er det svakeste ledd, den største utfordringen, og grunnen til snakk om "HD". Såvidt jeg vet er maks oppløsning på Youtube, og det du får hvis du velger "se i HD" 720p. (1280x720)

 

Det jeg ser ut av cabin-vinduet i FSX er enda bedre enn det man ser på denne videoen, og det var høyst sannsynlig original-filmen til han som laget dette også. Filmen er komprimert og redusert for å passe inn på Youtube, og det er i denne prosessen det er helt avgjørende å gjøre en god jobb, for å få et bra resultat. Filmskaperen har som vi ser gjort en veldig god jobb både med komprimering, redusering, og synkronisering, og når man laster opp noe i HD kvalitet får vi brukere etterpå også mulighet til å se filmen i HD-kvalitet. (I motsetning til enda mer redusert, som ser uskarpt ut).

 

Nøkkelen til å få det til å se ut som dette på egen skjerm er i hovedsak 3 ting:

1. Man trenger en meget rask quadcore prosessor.

2. Man trenger terrain- slidere i FSX på ca max.

3. Man trenger et fint scenery.

 

I tillegg må man ha et brukbart skjermkort, brukbare minnebrikker, en fragmentfri harddisk, en ren 64-bit Windows, samt frigi seg fra de forknytte tankene om at FSX ikke egner seg for airlinere. And there you are... :grin:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Javisst gjør man det.

Noe egen knapp er det altså ikke, men du har slideren som heter Global Texture Resolution, og Terrain Resolution som må stå høyt for å få scenery-innhold i høy oppløsning.

 

Men det har ikke noe direkte sammenheng med begrepet HD. I FSX kalles jo forøvrig skyer fra feks REX for HD-skyer hvis de er større enn 1024x2024 pixler, og man snakket om HD i 1940 også, uten at jeg tror det bildet ville imponert mange i dag. Som sagt; et relativt intetsigende, og ullent begrep i seg selv.

 

Sørg for å sette oppløsningen i FSX til maksimalt tilgjengelig, så har du "så HD som du får det". ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...