Gå til innhold

Les dette


Petter Dischington

Anbefalte innlegg

Sjekk denne:

"Sightseeing-flyger" fikk jobben tilbake

Publisert kl. 19:52

Kapteinen tok ruteflyet fra SAS ned til 266 meter over bakken for å vise passasjerene den flotte naturen. Han fikk sparken, men nå har Asker og Bærum herredsrett gitt ham jobben tilbake.

Flygeren ble i tillegg tilkjent 215 000 kroner i erstatning for tapte lønnsinntekter, skriver Asker og Bærums Budstikkes nettutgave.

Det var i juni 1999 at flykapteinen bestemte seg for å fly en helt annen vei enn hva han hadde oppgitt på flygeplanen. Grunnen var at han ville vise sin svenske kollega og passasjerene naturen mellom Alta og Tromsø. Passasjerene og den svenske styrmannen fikk god guiding, og entusiasmen hos passasjerene var stor etter den spesielle flyturen.

266 meters høyde

SAS-ledelsen og den svenske medflygeren var derimot ikke så begeistret. På det laveste fløy kapteinen det store ruteflyet bare 266 meter over bakken, og høydealarmen ble utløst flere ganger. Den store MD82-maskinen fra SAS fløy slik at den ikke ble observert på radaren.

Flygeledelsen i SAS mente at den ureglementerte flyturen var så alvorlig at kapteinen ble degradert til styrmann, samtidig som han skulle gjennomgå en opplæringspakke. Konflikten utviklet seg til en oppsigelsessak.

Asker og Bærum herredsrett ga mannen jobben tilbake, men ikke kapteinsgraden. Den må mannen gjøre seg tilliten verdig å få tilbake, mente retten.

Bra sykt, så får han tom jobben tilbake [image]images/icons/shocked.gif" border="0[/image]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres nesten morsomt ut... Regner med at mannskapet hadde full kontroll, selv om ca 300 meter er god klaring. Er egentlig ikke så uvanlig at noen flygere tar en slik "sightsing" av og til. Har selv opplevd å ha en "sightsing" på en flytur, da mellom Oslo og Kristiansund, da flygerne bestemte seg for å vise alle passasjerer den nye metanolfabrikken på Tjeldbergodden. I godt vær så er det ingen passasjerer som kritiserer mannskapet ombord for dette, de synes tvert i mot det er gøy. Man flyr jo ikke i over lydens hastighet i den høyden som overnevnte innlegg er beskrevet, så hvorfor SAS ledelsen velger å avskjedige en pilot pga dette e undrende. Når man ser tilbake på diverse "hendelser" til SAS siste året, så synes jeg personlig at SAS har langt større grunner til å reagere på andre forhold enn å kritisere flygerne i selskapet.

Mvh

Truls

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Thats my man.

For de passasjerene som likte det,var det sikkert en helt fantastisk opplevelse.

Jeg går også utifra at kapteinen hadde full kontroll.

Høres dødstøft ut [image]images/icons/smile.gif" border="0[/image]

Dessverre har man reglement,og ledelsen såg vel antageligvis ikke like blidt på dette,som passasjerene.

Har selv verdt med på en slik "guide" tur med Twin-otteren

til Widerøe.My best flight of life!!!

Keep it going,dont mind those paper shufflers.Those are just jealouse!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...