Gå til innhold

Jolly Green Giant og venner


Anbefalte innlegg

Alphasim har gitt ut en virkelig godbit av et helikopter, nemlig Sikorsky CH-53 Sea Stallion. Dette er en eldre slektning av Alpha’s MH-53 Pave Low. Nydelig modell, VC og lyd. CH-53 er også kjent som HH-53 og det er et helikopter som virkelig passer godt sammen med min A-1 Skyraider samling av FS fly. Her kommer litt historie (for de som gidder å lese…)

 

HH-53 “Super Jolly Green Giant” sammen med A-1 Skyraider var kjernen i USAF Combat Search And Rescue operasjoner under svært farlige oppdrag dypt inn i Nord Vietnam og Laos for å redde nedskutte piloter og for å støtte spesialstyrker under Vietnam krigen. Ofte utviklet disse toktene seg til svært store operasjoner hvor Skyraider flyene også fungerte som Forward Air Controler for ”fast-jet” jagerfly som F-4 og F-105. Det ble utviklet gode taktikker for hvordan helikoptrene skulle støttes under pickup og svært mange piloter ble fisket opp rett foran nesen på fienden. Mange ganger fløy de helt inn til Route pack 6 (North Vietnam var delt inn i 6 mål områder kalt R-P, med RP 6 som den farligste i området rundt Hanoi) og måtte fly over kanskje det best forsvarte landområdet i luftkrigens historie når det gjelder bakke til luft våpen. Dette resulterte i til tider store tap for disse skvadronene, men deres vilje til å redde egne styrker gjorde HH-53 og A-1 piloter/besetninger til noen av de høyest respekterte i det Amerikanske luftforsvaret.

 

HH-53 og A-1 ble i CSAR sjargong populært kjent som Jolly Green Giant” og Sandy. Et annet fly som var del av ”teamet” var HC-130 Hercules, kjent som ”King”, som var en luftbåren kommandopost og refueler for HH-53 helikoptrene.

 

 

HH-53 av Alphasim

HC-130 av Alphasim

A-1H/E av Razbam

 

 

csar-1.jpg

 

csar-1b.jpg

 

csar-1c.jpg

 

csar-2.jpg

 

csar-3.jpg

 

csar-4.jpg

 

csar-5.jpg

 

csar-6.jpg

 

csar-7.jpg

 

Sandy low lead

 

csar-8.jpg

 

Sandy low lead og wingman

 

csar-9.jpg

 

csar-10.jpg

 

csar-11.jpg

 

csar-13.jpg

 

csar-14.jpg

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok ett skikkelig (etter min mening) tøft action-bilde av MH-53J "Pavelow" på TNCM i FS9 med Flytampa St.Maarten:

 

ubbthreads.jpg

 

Har brukt denne kremvisperen i low-level flight over hardangervidda fra Flesland til Gardermoen i skumringen, og det er en opplevelse som absolutt kan anbefales. Det lystrer hvert minste input på styrespak og throttle og er kort sagt som Jens-Ove sier, en drøm og fly

Ønsker med dette alle en god førjul:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...