Gå til innhold

Angående radioscanner


Jan-R. Storelvmo

Anbefalte innlegg

Hei!

Nå har jeg endelig kjøpt meg en radioscanner. Jeg bestilte en UBC 120 fra livenews.as. Jeg bor i Sørreisa, ca. 3 mil unna Bardufoss lufthavn. Jeg har problemer med å ta inn atis på Bardufoss. Tårnet, innflygningskontrollen, Tromsø tower osv. får jeg ikke inn i det hele tatt. Nå har jeg ikke prøvd å gått ut pga at det er 20 grader minus ute! Er det noen som har tips å komme med? Er dette en bra scanner? Og hvor lang rekkevidde har disse scannerne? Noen som kan forklare en newbie?

Mvh, Jan-Reidar Storelvmo

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en Maycom AR-108, og med denn tar jeg inn både Sola radar, Approach og Stavanger center. (jeg bor i Haugesund, som er ca..150km lengre nord for Sola). Mye avhenger av geografiske forhold, og ikke minst atmosfæriske forhold( om natten er det mye bedre forhold, bare prøv og se [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] ). Og selvfølgelig sende efekten til senderen du motar signaler fra. Normalt hørrer du flyene bedre enn selve kontroll sentralen, fordi signalene fra flyene ikke blir distrahert så mye av fjell o.l.

I går kjørte jeg opp på Steinsfjell, som ligger i Haugesund. Fjellet er ca. 400 meter høyt og det går vei helt til toppen. Fra toppen der klarte jeg faktisk å motta Scotish controll og Sumburgh Radar [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image] ( litt uklart signal da)

MVH

Sveinung Helgeland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husk at flyradior bruker VHF, som er 'line of sight', dvs. dersom du ikke kan mer eller mindre se senderen vil du ha problemer med aa ta den inn.

Jeg tipper du vil kunne ta inn fly som fly over uten problem, men dersom det er en bakketopp eller et fjell mellom deg og senderen vil du ha problemer.

Mvh,

Helge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare til opplysning da.! seff.. en scanner har ofte en tendens til IKKE å funke inn i nye hus!eller betonghus.. på grunn am masse "dill" inne i veggen! ka d hete e nokke anna [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Å seff bila me... jaja

------------------

FEKU!

http://hjem.sol.no/feku

feku@online.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*kremt* ber om unskyldning for at jeg brukte dialekt der! det er en liten uvane jeg har lagt med til i det site kan du si [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] korter ned på SMS meldingene da [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]) jojo.. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

------------------

FEKU!

http://hjem.sol.no/feku

feku@online.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hey [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

jeg vurderer å kjøpe en scanner i sverige, bare lurer på hvor lovlig denne er når den lett får tak i det som er av politifrekvenser og hele pakka ?? jeg har hørt noe om at det ikke er ulovlig å ha en slik, bare at snuten ikke er noe særlig glad for det, stemmer dette ? eller hvordan skal jeg forholde meg ??

sten arne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...