Gå til innhold

Hvilke flytyper/-selskaper er ofte innom Sola?


Bjørn Olav Henjum

Anbefalte innlegg

Hei folkens.

Jeg holder på med å lage dynamisk scenery (tracks) på Sola med FS Traffic, og vil prøve å få det så realistisk som mulig. Jeg er litt usikker på hvilke flytyper og -selskaper som ofte er innom Sola. Kan dere hjelpe meg? De jeg er noenlunde sikker på er:

- SAS MD8X

- SAS B737-???

- Widerøe Dash 8 (100, 200, 400?)

- Braathens B737-???

- Coast Air Jetstream 31

- Diverse helikoptere fra Helikopter Service og Norsk Helikopter. Hvilke typer?

- Cessna 172 (hvilke andre småfly?)

- TNT Bae 146 (finnes denne for FS, mon tro?)

Fallskjermhopperne fulgte med FS Traffic, så de har jeg allerede! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

Det finnes jo utallige andre fly fra mange andre flyselskaper som til daglig besøker oss, men jeg er blank.

Alle disse flyene skal altså inn i den nye Sola som kommer om få dager. Gled dere! FS Traffic anbefales forresten. Hvis noen av dere har spilt inn 'tracks' til flyplasser, er jeg veldig interessert i disse.

På forhånd takk.

------------------

Bjørn Olav

henjum@privat.cybercity.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har dekket det meste ser jeg, men jeg har sett at et Turkish de siste ukene jevnlig har frekventert Sola med deres B737-800. Snadder maskin forresten.....

Sterling European er også i den senere tid blitt observert med en 737-200.

I tillegg er det et dansk selskap som ofte er innom med sine fargerike Beech og ATR maskiner, men jeg kan ikke huske hva det selskapet heter.

Ha en god helg!

mvh

Olav

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Helikopter Service bruker Eurocopter Super Puma, og Norsk Helikopter bruker Super Puma og Sikorsky S-76C+. Helikopter Service har i blandt besøk av andre typer som f.eks. S-61 og Dauphin, men det er mest for ettersyn, de går ikke i fast trafikk fra Sola. Er du intressert så kan jeg maile deg avgangstidene til Norsk Helikopter.

------------------

Terje Vanvik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke BA noen faste ruter innom sola? jeg vet også om en 757 som har vært der nettopp, vet ikke om den er der ofte, tror det var et spansk selskap.

KLM UK har/hadde ruter med fokker 50 til aberdeen.

Vet også om en som har en Piper Cub stående der [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image]

Jørgen Hellestø

LN-JSH http://hotell.website.no/joergen"'>http://hotell.website.no/joergen" TARGET=_blank>http://hotell.website.no/joergen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Helt riktig det, Morten!

Var det noen her som var på Sola i går sånn i 18-tiden, og så et høy-vinget to-motors turboprop i militære farger som landet på Sola?

Det var ikke en Dash, høyderorene var "under" haleroret. Jeg fikk ikke med meg hva slags nasjonalitet det hadde, men jeg vil tippe det var svensk.

hilsen

Arne Olav

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Widerøe brukker Dash 8-300.

SAS bruker Dc 9, MD80, MD83 & Boeing 737-700.

Braathens bruker Fokker 50(Norwegian Air Shutle, NAS), Boeing 737-400 -500 & -700.

DHL bruker Boeing 727

TNT Bruker BAE 146

Air Europa vett eg bruker Boeing 737-800 blant andre.

Spanair flyr med MD80 ++

Sterling European Boeing & MD-maskiner??

Sola Flyklubber se her http://www.solaflyklubb.no" TARGET=_blank>www.solaflyklubb.no

Galis

Lenke til kommentar
Del på andre sider

GoldenTeddy air flyr med saab340 på søndager. Og et annet selskap som har startet og fly skien-stavanger nå (men som jeg ikke husker navnet på) flyr med en Bandeirante daglig (om jeg ikke husker feil, flyet har tidligere vært teddy air sitt, mulig det fortsatt er det men blir utleid bare av teddy air).

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Jørgen Hellestø:

Har ikke BA noen faste ruter innom sola? jeg vet også om en 757 som har vært der nettopp, vet ikke om den er der ofte, tror det var et spansk selskap.

KLM UK har/hadde ruter med fokker 50 til aberdeen.

Vet også om en som har en Piper Cub stående der [image]
[/image]

Jørgen Hellestø

LN-JSH
"'>http://hotell.website.no/joergen" TARGET=_blank>http://hotell.website.no/joergen

British Airways sin rute til Heathrow er nedlagt, de fløy ofte med en 757. Nå er det bare en SAS MD-87 som flyr to ganger daglig til London/Heathrow, og det er i minste laget. SAS burde satt inn en 767 på den ruten [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

KLM/UK er også nedlagt, Braathens har overtatt her.

Mvh

Helge Bø

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sier tusen takk til alle som har svart. Det begynner å bli en del nå, og jeg har snart fått tak i samtlige.

Det som er en liten bakdel med FS Traffic, er at det foreløpig ikke støtter fly med animerte detaljer, så noen av de beste flyene jeg har funnet kan ikke brukes. Dette skal visstnok ordnes i en patch, så får vi se.

Jeg har fått mange forespørsler om denne 'dynamiske pakken når den er ferdig', så jeg tenkte jeg skulle nevne i stikkordsform hvordan http://www.fstraffic.com/" TARGET=_blank>FS Traffic fungerer.

- Det er et shareware-program, altså koster det penger. Man kan imidlertid laste ned hele programmet og bruke det som normalt, men det slutter å vise dynamiske objekter etter en halv time, hvorpå man må starte FS98/FS2000 på nytt for å få dem tilbake.

- Såvidt jeg foreløpig har fått med meg kan man ikke programmere flyene til å ta av/lande til bestemte klokkeslett. Man velger tidsintervallet mellom hver avgang/ankomst.

- Programmet husker ikke akkurat hvilket fly du brukte når du fløy den og den turen, men det husker hvilken 'klasse' flyet var. Her er klassene som FS Traffic bruker:

Executive. Dette gjelder Lear Jets ol.

Small Liners. Turboprops ol.

Medium Liners. B737, A320 osv.

Large liners. B747, A340 osv.

Tourism. Dette er småfly, som Cessna'er, Piper'e osv.

Fighters. Militære jagerfly.

Helicopters. Helikoptere! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

Historical. Spitfire, Sopwith Camel ol.

Sailplanes. Eh... seilfly.

Ground. Bagasje traller, fuel trucks osv.

Du kan jo egentlig sette inn hvilke fly du vil på de forskjellige klassene, så lenge du husker hva som er hvor. Det er likevel greit å vite at flyene forandrer seg til en 'lavdetaljert' versjon av det aktuelle flyet når man ser det litt på avstand. 'Large Liner' forandrer seg til en B747, 'Historical' til en gammel dobbeldekker osv. Dette er egentlig ikke noe problem, siden flyet da er så lite at man ikke ser det, man ser bare lysene fra det.

Som dere skjønner så blir de flyene dere har installert i FS Traffic brukt hos dere, selv om jeg har laget det for andre flytyper/selskaper. Dersom dere f.eks. kun har installert en Bristish Airways turboprop, vil dere se denne der hvor jeg vil se Widerøes, NAS, Coast Air J31 og andre turboprops.

Tusen takk igjen til dere alle sammen!

Hilsen Bjørn Olav

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen, og beklager at jeg maser fælt på dere nå.

Jeg har fått lastet ned og installert nesten samtlige fly som dere beskrev over. Jeg savner likevel noen, i og med at FS Traffic foreløpig ikke kan bruke fly med animerte detaljer. Jeg er på jakt etter:

Widerøe Dash 8-300. Det jeg fant her hadde animerte detaljer. Har noen et gammelt liggende? Flymodellen betyr ingenting, bare utseendet (jeg trodde aldri jeg skulle si noe sånt... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]).

Mens vi er inne på Widerøe: Av og til står det et stort, flott og blankt Widerøe Dash 8 fly på Sola. Det er ikke 100, 200, 300 eller 400 (tror jeg), men et enda høyere nummer. Hvilket kan dette være, og finnes dette til FS?

SAS Dash 8-400. Dette fant jeg ingen steder.

Coast Air Jetstream 31. 'Uheldigvis' så var det hos Virtual Coast Air et flott ett med animerte detaljer. Har noen fortsatt en gammel utgave liggende? Dette må jeg nesten ha med.

Jeg fant ingen helikoptere i Norsk Helikopter farger. Finnes dette mon tro?

Norsk-registrerte Cessna 172! Jeg kunne ikke finne ett eneste...

Ellers lurer jeg litt på om SAS og Braathens fortsatt opererer med fly som har de gamle fargene? Har noen kanskje til og med de helt gamle - med stripene?

Da sier jeg på forhånd takk igjen!

------------------

Bjørn Olav

henjum@privat.cybercity.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Bjørn Olav Henjum:

Mens vi er inne på Widerøe: Av og til står det et stort, flott og blankt Widerøe Dash 8 fly på Sola. Det er ikke 100, 200, 300 eller 400 (tror jeg), men et enda høyere nummer. Hvilket kan dette være, og finnes dette til FS?


 

1. Dash 8 er lagd i følgende utgaver:

 

-100 serien: Den minste av dem alle. Den har gallyen foran, og ingen servicedør.

 

-200 serien: Dette er et -100 series fly med motorene til en -300. Den er kjappere, og kan ta litt mer last enn en -100

-300 serien: Denne er større, og har galley og servicedør bak på høyre siden.

-400 serien: Dette er den siste utgaven av Dash 8 og den er betydlig lenger enn en -300. For å kompensere for den økte vekten har den blitt utstyrt med dobbelt så kraftige motorer og 6-blads propeller.

 

Widerøe opererer kun med Dash 8-100, og Dash 8-300.

-100 serien opererer i hovedsak på kortbanenettet,

og -300 serien opererer kun på regionalnettet (med Base på Torp.)

Så hvis du har sett en stor Widerøe maskin så må det ha vært en Dash 8-300, eller så har det ikke vært en Widerøe maskin...

Det har lenge gått rykter om at Widerøe har bestilt en Dash 8-Q400, men det tror jeg ikke har blitt bekreftet ennå, og hvis den hadde vært her så hadde jeg garantert hatt kjennskap til det da den sannsynligvis ville blitt stasjonert på Torp.....

------------------

Hilsen

Kenneth G. Sørensen

Simmer, Modellflyger, og Stuer ved WF Torp

kenso@c2i.net

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...