Gå til innhold

Opphever flyforbud for mobil


Tore Sætre

Anbefalte innlegg

quote:

På tide spør du meg!!! La vitenskap OG fornuften seire!

Synd spør du meg !! La _stillheten_ seire. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

http://www.flightsim.no/ubb/Forum5/HTML/000213.html"'>http://www.flightsim.no/ubb/Forum5/HTML/000213.html" TARGET=_blank>http://www.flightsim.no/ubb/Forum5/HTML/000213.html

------------------

mvh

Tom Stian Bjerk

http://home.telia.no/flightsim/index2.htm"'>http://home.telia.no/flightsim/index2.htm" TARGET=_blank>http://home.telia.no/flightsim/index2.htm

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Fra Nettavisen i dag:

Opphever flyforbud for mobil

Av: Jens Egil Heftøy 8 des 1999 10:50

Flyselskapene er i ferd med å endre sine rigide regler for bruk av mobiltelefoner i fly. Årsaken er at det ikke er farlig i det hele tatt.

Allerede neste år vil trolig de fleste flyselskapene avskaffe forbudet mot bruk av mobiltelefoner i fly. American Airlines har allerede lempet på regelverket og gir nå de reisende lov til å ringe når flyet er på rullebanen.

Les mer på http://www.nettavisen.no/it_nyheter/84183.html"'>http://www.nettavisen.no/it_nyheter/84183.html" TARGET=_blank>http://www.nettavisen.no/it_nyheter/84183.html

På tide spør du meg!!! La vitenskap OG fornuften seire!

------------------

Tore Sætre

Oslo, Norway

E-mail: tore.satre@iname.com

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig, hipp hurra for mobilfrie soner!!! Håper på snarlig bruk av ny teknologi patentert av Stavanger-mann (husker ikke navnet hans) som definerer mobilfrie soner, med mulige tidsbegrensninger! Er drittlei ringing i tide og utide, det er jo nesten ingen som praktiserer mobilvett jo!?! Og når ble vi alle så jævla important at vi må ringe rundt og fortelle hvor vi er og hvor vi skal og totalt ignorere alle andre i nærheten?

Jeg synes mobiltelefonen er bra og viktig, har selv brukt den bl.a. for å melde fra om trafikkulykke bl.a., men vi brukerne eier jo ikke folkeskikk!! Og det er mangel på folkeskikk når du sitterog prater i mobiltelefon på restaurant, KINO eller andre slike plasser!

Måtte bare lette litt på trykket, back to fs!

------------------

LN-HSA

Håvard Sande

havsa@statoil.com

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe I was on the "Flytoget" the other day. In my compartement there was 8 people talking on mobile telephones. 3 of them talked the whole way from Gardermoen to Oslo S. 2 of them called or were rung up at least 6 times each. For a poor guy like me, on my way home from work (GEN) I find mobil telephones a major irritation. I am going to buy one of those gizmo's that stop mobil telephones. Just so you know I think Mobil Phones are great, I just dont want to hear them non-stop [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]Sorry I just had to get this out.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det samme problemet kan oppstå på bakken også.

Mener å huske at elektronikken får problemer med å holde følge hvis terminalen (apparatet) beveger seg over en viss hastighet.

Litt usikker på hvilken hastighet det dreier seg om, men eg trur det er ca. 300 km/t.

Kva som er årsaken til dette er eg usikker på, men det kan jo være at basestasjonene ikkje klarer å holde greie på posisjonen til apparatet, eller ein doppler-effekt.

Ein annan ting er jo at dei fleste mobilsendarar ikkje er inretta for å senda signal oppover. Den beste effekten, og dermed best økonomi oppnår ein ved å konsentrera signalet vannrett.

Derfor vil ein og oppleva at ein må mykje nærmare ein basestasjon for å oppnå tilsvarande dekning som på bakken.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...