Gå til innhold

CH kontrollere


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei folkens.

Jeg skal kjøpe meg ny stikke og pedaler, og tenkte da på produktene til CH - ettersom de skal være de beste. Nå har jeg kikket litt på siden til både CH og ABC Data, men jeg er fortsatt lettere forvirret (litt mer enn normalt).

Bør jeg vente til USB Flightsim Yoke kommer ut? Er den vanlige Flightsim Yoken god nok? Hva er fordelen med USB framfor vanlige tilkoblinger? Kan jeg bruke CH's pedaler til Flighsim Yoke - dvs. både vanlige og USB pedaler? De nye USB pedalene med toe-brakes frister, men igjen: Kan man bruke USB pedaler til en vanlig stikke?

Er det noen som har erfaringer å dele?

På forhånd takk.

------------------

Bjørn Olav Henjum

henjum@online.no

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hej Bjørn,

Nej man kan ikke bruge USB og alm. game sammen.

Hvis du ikke lige skal have nyt i morgen, kunne jeg foreslå dig

at bede Simware i Belgien sende dig autumn 99 brochuren samt

Flight link katalog. De har bl.a. AETI joken molded from the

actual SAAB 340 in steel and aluminium. Jeg ved godt prisen

er EURO 557, men tror også der følger throttle med. Ellers

har de CH joken i game til EURO 124 - USB 144. Men bedst få

dem til at sende dig begge kataloger.

MVH

Claus

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tipset!

Det viste seg at jeg allerede hadde katalogen fra Simware, siden jeg har handlet hos dem før. Litt av en 'joystick' den 340 stikka! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] Blir likevel litt vel råflott, selv om det følger med throttle som du sier (så ikke fullt så råflott ut).

Jeg lurer fortsatt på èn ting når det gjelder pedalene: Er det bare USB-pedalene som har toe-brakes?

Takk igjen.

------------------

Bjørn Olav Henjum

henjum@online.no

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det. Da blir det vanlig gameport yoke og pedaler på meg. FS2000 støtter visst ikke toe-brakes likevel, bare Fly! og FU3.

Prisene hos Simware var forresten veldig hyggelige i forhold til her hjemme i Norge. Eksempler:

Flight Sim Yoke: kr. 916,- (I Norge ca. kr. 1500,-)

Pro Pedals (standard og USB): kr. 879,- (I Norge ca. kr. 1100,-)

FS2000 Pro: kr. 512,-

FS2000 'Amatør' [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]: kr. 420,-

Lurer på om jeg skal handle herfra. Hvor mye frakt og toll må jeg regne med å betale for stikka og pedalene (fra Belgia)? Noen som vet? Jeg ser at ABC Data har tilbud på Flight Sim Yoke (1290,-), så det svarer seg kanskje å kjøpe her hjemme likevel?

Beklager maset... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

------------------

Bjørn Olav Henjum

henjum@online.no

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Lurer på om jeg skal handle herfra. Hvor mye frakt og toll må jeg regne med å betale for stikka og pedalene (fra Belgia)? Noen som vet? Jeg ser at ABC Data har tilbud på Flight Sim Yoke (1290,-), så det svarer seg kanskje å kjøpe her hjemme likevel?

Jeg har selv nettopp bestilt fra SimWare og venter spent på Mad Dog og en par sett med Jeppesen kart. Frakt pleier som regel å havne på 50-200 kroner avhengig av størrelse, vekt og oversendigstid. I tillegg kommer det norske "platebransje-beskyttelses-gebyret" på 80 kroner for å tollbehandle pakken samt 23% moms. Nå skal det sies at det siste halve året har vært unntaksvis jeg har betalt dette. Virker som om Posten prioriterer å få pakkene ut i rett tid i stedet for å tollbehandle hver eneste pakke som kommer til landet. Så er du heldig slipper du unna med bare frakt.

Tenkte jeg også skulle si noen få ord om USB.

I alle oppgraderinger av ekstrautstyr jeg gjør selv velger jeg USB om det er mulig. Etter å ha rotet med COM og LPT-porter i mange år med medfølgende plassproblemer, knoting bak maskinen, IRC settinger og hardwarekonflikter er USB teknologi sendt fra himmelen. USB komponenter er ekte Plug 'n play. Plugg i, sett i CD med drivere og du er oppe å går på få sekunder. Ingen reboot er nødvendig heller. Lettere får du det ikke.

For utstyr som overfører en del data (ekstern harddisk, digital kamera, scanner, CD-brenner og printere) får du også langt høyere overføringshastighet. Neste generasjon USB er på vei og den har enda høyere hastighet.

Mitt tips er å gå for USB om mulig. Skulle det bli dårlig med USB plass er det kjapt å ta ut en ledning og sette i en annen. Bruk COM-porten til eldre utstyr og når fetteren kommer i helgen med en ZIP-drive for COM-port.

Bare vær OBS på at det kun er Windows 98 (og 95?) som støtter USB. Når det gjelder Windows 2000 er jeg ikke 100% sikker men tar jeg ikke helt feil kommer alle utgavene av Win2000 til å støtte USB.

------------------

Tore Sætre

Oslo, Norway

E-mail: tore.satre@iname.com

 

[Edited by Tore Sætre 08-11-1999.]

[Edited by Tore Sætre 08-11-1999.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm... Takk Tore for utfyllende forklaring. Da kan jeg heller vente noen uker til USB yoken kommer ut. Da får jeg jo prop- og mixture spaker også, og det er jo litt stilig.

Jeg tror at hardware kommer til å bli rimeligere å kjøpe her i landet (store pakker blir sikkert kontrollert). Med mva, frakt, gebyr og toll blir prisen mye høyere enn her, selv om det er billigere i utgangspunktet.

Roy i ABC Data, du får gjøre deg klar til å motta noen bestillinger snart! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Takk skal dere ha.

------------------

Bjørn Olav Henjum

henjum@online.no

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Momsen først: du skal ihverttilfælde ikke betale den 2 x, så

hvis Norges EU handelsforhold stadig er "løst"??? (sorry: jeg har

kvejet mig nok omkring Norske (ATCC) forhold) så er det VEL export outside EU? og så skal du have tingene uden 21% belgisk moms?

Dette må være mest fornuftigt hvis du spørger Simware og evt. betaler Norsk moms ved ankomst.

Mht. til USB: hvis man ikke har noget gl. gameportudstyr i forvejen, vil jeg tilslutte mig Tore (har iøvrigt nøjagtigt samme ordre som dig hos Simware iøjeblikket).

Mht. faciliter på USB kontra game: jeg er ikke sikker på noget

som helst, men mener game yoke mangler et par håndtag - og jeg

mener også at kunne huske Åge Olsen har et game yoke af NY type

(mit er af gl. type + pro pedals). Så måske kunne du lige prøve

med en mail til Åge, for at få be/afkræftiget forskellene.

Fragten kan du finde på deres site.

MVH

Claus

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann

Som Claus nevner, jeg har PC-utgaven av CH yoke. Og hadde den gamle før det..

Forskjellen er vel at den nye er mer realistisk i.o.m at den ikke går "dønn" tilbake i senter når du slipper den, slik som den gamle. Nå må jeg bruke trim på en mer realistisk måte...

Ellers er jeg meget fornøyd, PC-utgaven kan jeg som nevt i tråden, bruke sammen med mine CH Pro Pedals.

Toe-brake har jeg ikke på pedalene, det kommer på USB...men så lenge FS2000 ikke støtter dette, så...?

Jeg har et TM gamecard som kan readresseres slik at "den fjerde" akse aktiveres. Men så lenge FS98/2000 ikke støtter dette, er det ikke så interessant for meg.

Så da sitter vi igjen med "hastighets-forskjellen" på USB, hvor mye det teller på en flight-yoke, ja det vet jeg ikke.

------------------

Åge Olsen, Molde

atcc@molde.online.no

http://home.sol.no/~ageolse" TARGET=_blank>Air Traffic Control Center

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjertelig takk for svar alle sammen!

Jeg burde jo ha tenkt på Åge for lenge siden. Visste jo at han var CH-entusiast til tusen, og historien om da den gamle stikka/pedalene ble ødelagt sitter fortsatt friskt i minnet! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

Det ser ut som om jeg kan vente litt før jeg handler, for MS FF-stikka mi fungerer fortsatt, selv om den ikke lenger får strøm - altså ingen force feedback. Det er bedre enn ingenting. Begynte så smått å få abstinenser.

Ettersom planen er å begynne på flysertifikatet nå til våren så faller nok valget på en USB Yoke med prop og mixture-spaker og pedaler med toe-brakes. Småfly-trening egner seg likevel best på Fly! og FU3 - som begge støtter disse ekstra egenskapene.

Claus: Jeg kjenner ikke så godt disse moms og toll-reglene for utenlandskjøp, men frakten blir antageligvis rundt 400 kroner til sammen (med Chronopost), for stikka og pedalene blir sikkert sendt i 2 pakker? Halvparten dersom de kommer i samme pakke. På lista hos Simware står det at V.A.T. kommer i tillegg for forsendelser til Norge og andre ikke-EU land, og jeg går ut fra at dette er moms? Av og til ønsker jeg at vi var med i EU...

Takk igjen.

------------------

Bjørn Olav Henjum

henjum@online.no

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tarjei Lundarvollen skrev

"Det er KUN i win98 USB funker ja, vil tro at det funker i win2000 også uten at jeg vet det"

Bare så dere vet det, så bruker jeg USB med Win 95. (webcam etc)

men har ikke prøvde joystick enna. Jeg har tenkte å bestille USB joystick snart. Så hvis dere VET at det ikke fungere være så snill å fortelle meg før jeg gjør noe dumt. hehe.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

USB fungerer med den siste versjonen som kom for W95. Jeg husker ikke hvilken versjon det var (benytter nå W98), men jeg tror det var B-utgaven (ikke W95 eller W95A). En egen driver måtte installeres eksplisitt for å få USB til å fungere. Denne versjonen hadde også FAT32.

Så hvis du benytter USB fra W95, så har du den siste versjonen.

Håper dette hjalp...

Egil Johnsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bjørn:

>>Jeg burde jo ha tenkt på Åge for lenge siden. Visste jo at han var CH-entusiast til tusen, og historien om da den gamle stikka/pedalene ble ødelagt sitter fortsatt friskt i minnet!

Måske husker jeg også noget nu du siger det :-)

Der var vist et crash i Molde engang - mon det var det.

>>Ettersom planen er å begynne på flysertifikatet nå til våren så faller nok valget på en USB Yoke med prop og mixture-spaker og pedaler med toe-brakes. Småfly-trening egner seg likevel best på Fly! og FU3 - som begge støtter disse ekstra egenskapene.

Endnu en dum dansk ide - hvis du virkelig har dette i tankerne,

og du kun fik autumn news fra Belgien (og ikke FlightLink kataloget - eller se hjemmesiden, ser jeg nu) har de det med

nøgle og hele baduljen til uforståelige 2500 kr. Det må være

det bedste til at lære rigtige procedurer i småfly til en pris

der også er til at betale!!! Dog synes jeg ikke prisen kan være rigtig hvis man sammenligner det med de andre fra FlightLink?

 

>>Claus: Jeg kjenner ikke så godt disse moms og toll-reglene for utenlandskjøp, men frakten blir antageligvis rundt 400 kroner til sammen (med Chronopost), for stikka og pedalene blir sikkert sendt i 2 pakker? Halvparten dersom de kommer i samme pakke. På lista hos Simware står det at V.A.T. kommer i tillegg for forsendelser til Norge og andre ikke-EU land, og jeg går ut fra at dette er moms? Av og til ønsker jeg at vi var med i EU...

Det er også mit gæt, omkring 300-400 kr. Da jeg i sin tid fik

min CH virtual pilot pro og ch pro pedals fra usa med DHL kom

det hele i en stor pakke, så det må belgierne også kunne. Specielt hvis du ikke vælger alm.post. som begge dele bliver for tungt til i en pakke. Det med + moms, er kun moms på fragt.

Mht. til itemsprices: prøv at sammenligne priserne i EURO

(som jo skal indeholde 21% belgisk moms) og så den NOK pris de

har opgivet, hvis disse er ens må det være et tegn på Norge HAR

en handelsaftale med EU og du dermed betaler alt det moms du skal

i Belgien - hvis prisen er 21% lavere i NOK, ja så er der vel tale om ren export outside EU og du skal så betale Norsk importmoms + et eks.gebyr som Tore nævnte.

Ren told tror jeg aldrig du vil komme til at betale, da jeg aldrig har oplevet at hardware var opført som sådan i toldpapirerne fra exportøren, men ALTID software som der ikke er told på, selv fra us. Dog skal jeg ikke gøre mig klog på om belgierne er med på denne og tror ikke det kan dreje sig om mere end 3-6% i værste fald.

FYI: usb yoke kommer både i en ltd.version med 1 håndtag og alm.

med 3 håndtag - altså begge usb. Ved ikke om det kun er i us.

----------

Åge: Da jeg foreløbig er meget dårligt flyvende i FLY! ville jeg

høre om dine tidl. mindre gode erfaringer så vidt jeg husker (var det pænt sagt?) var med den gl. CH eller den nye?

Jeg har ikke brugt FLY! ret længere, men kan konstatere jeg har _LIDT_ throttle problemer med min CH virtual pilot pro (faktisk går det meget skidt, hvis jeg tager lidt gas af når jeg ikke bruger keyboard) - gode opsætningsråd også velkomne!

Da jeg samtidig nu efter jeg har købt FLY! efter patch 37 husker

andre har nævnt et eller andet i den retning, omkring joystick der overreagerede, ville jeg høre om det var samme problem eller det var general flymodel du "ikke var helt tilfreds med" og hvilket CH du brugte?

---------

MVH

Claus

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk igjen Claus og andre for gode, utfyllende svar. Jeg har nå bestemt meg for å vente til rett over jul med å kjøpe nytt utstyr (får da 'påfyll' på studielånet! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]), så toll og annet tull får vente litt... Mulig prisene også har gått ned litt da. De pleier å gjøre det på den tiden. Etterhvert trenger man jo også nytt skjermkort, nytt hovedkort som støtter de nye GeForce-kortene fullt ut, ny prosessor, nytt minne, ny skjerm, nye strømper... huff og huff... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

------------------

Bjørn Olav Henjum

henjum@online.no

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Åge Olsen:

Heisann

Toe-brake har jeg ikke på pedalene, det kommer på USB...men så lenge FS2000 ikke støtter dette, så...?


http://www.chproducts.com/fom/cache/216.html"'>http://www.chproducts.com/fom/cache/216.html" TARGET=_blank>http://www.chproducts.com/fom/cache/216.html

------------------

mvh

Tom Stian Bjerk

http://home.telia.no/flightsim/index2.htm"'>http://home.telia.no/flightsim/index2.htm" TARGET=_blank>http://home.telia.no/flightsim/index2.htm

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Tom Stian..

Der har vi altså "oppskriften".. men at jeg skal prøve på dette,mmmmmmmmm...blir nok ingen suksess...

Vet at Dag Johansen har forsket litt på dette, uten resultat...

Kun toebrake på FLY! of FU XX....

MEN!!!!, om noen kunne være meg behjelpelig med dette, ville det komme som en gave fra himmelen.... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Har bare PC utgaver av både stikke og pedaler enda, men som sagt hvis noen med USB pedaler klarer dette, MAIL MEG!!

Da skal jeg investere USB Pedals prompte.

------------------

Åge Olsen, Molde

atcc@molde.online.no

http://home.sol.no/~ageolse" TARGET=_blank>Air Traffic Control Center

[Edited by Åge Olsen 08-01-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det fungerte men.......

Jeg fikk jo nå Toe-brake på pedalene, men siden microsoft ikke har laget støtte for dette i utgangspunktet blir det jo ikke helt realistisk.

Toe-brake i FS2000 fungerer altså etter av/på prinsippet. Du kan altså ikke gjøre noe med bremsekraften, men ved å trykke på pedalen får du full brems på høyre/venstre side.

------------------

Dag Johansen

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, den fikk jeg ikke med meg Dag.... Men dersom man ikke kan få "regulerbar" bremsekraft ved å trykke, syns jeg kankje det er greit nok å assigne 2 knapper på stikka til dette, å bare bruke de gamle pedalene.... Det e`no mi meining da..... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image]

------------------

Åge Olsen, Molde

atcc@molde.online.no

http://home.sol.no/~ageolse" TARGET=_blank>Air Traffic Control Center

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Visstnok funker toe brakes GLIMRENDE i FLY!, og for meg som stort sett kun flyr FLY! (det er en bedre sim enn fs2k spør du meg om vi ser bort ifra scenery) (ikke misforstå noen nå, det er en masse bugs i FLY!, men når dem en gang blir rettet er den perfekt [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]).

Og jeg ville bestille meg USB pedaler (CH) igår ifra ABC data, men dem var desverre allerede utsolgt og venter ikke inn flere på lager før neste måned :-(

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...