Gå til innhold

Morten Aalberg

Members
 • Innholdsteller

  355
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  3

Alt skrevet av Morten Aalberg

 1. GSX Pro skal iallefall ut fra mitt system enn så lenge. Er jo så fonøyd med MSFS2020 slik den har blitt at jeg kan ikke rose det godt nok. Ikke en CTD den siste tiden, meget stabil og bra inntil den GSX saken. Og med pmdg inne og snart 800ˋn kan man snart ikke forlange mere. For en sim det ser ut til å bli. Mangler sellvfølgelig en del enda men det kommer vel etterhvert. Hva mangler vi egentlig? Jo jeg savner at AI trafikken er mere real, savner mulighten for AFCAD slik at parkeringer blir mere real, huff ja kan fortsette men alt alt er jeg meget fornøyd så langt. Nå har det blitt mye pmdg b737-700 i det siste men her om dagen tok jeg Bonazaen fra Værnes til Kvernerget VFR, fytti for en tur, for et scenery det begynner å bli, imponert. Men tilbake til starten, spar pengene inntil GSX begynner å bli det den skal være. Og en takk til Robert her inne som sa, slett P3D og kjør all inn på MS2020, har ikke angret en dag på det tipset!
 2. Fått den til å funke men og det er et stort men. Føkker opp en ellers så stabil MSFS med CTD, så mitt tips er å holde seg unna enn så lenge. De trenger nok noe tid på å tune denne softwaren. Men som med det meste, få ut dritten å hente cash, desverre det meste dreier seg om det i dagens verden. Lærer jo aldri da.
 3. Ja, der er jeg nok enig. Ikke noe sjakktrekk å kjøpe denne så tidlig men men, man lærer aldri. Men trur at dette blir bra om en stund, var veldig fornøyd med P3D versjonen så får vi se hvor kjapp de er. Som dere forstår får heller ikke jeg startet programmet da den forbaskede COULATI ikke vil starte.
 4. Hei alle sammen. Mange smarte hoder der ute så man må lufte sine spørsmål her inne. Benytter AI traffikk fra Alpha India Group i min MS2020 og som Trondhjemmer blir det mye Værnes. Når det gjelder Widerø ser jeg bare Q400`n som kommer til og fra Varnes. Dash 100 og 300 er jo totalt fraværende. Noen som har fått med seg noe når det gjelder dette. Et annet spørsmål, i FSX og P3D kunne man redigere AFCAD slik at parkeringer ble mere real, finnes det noen mulighet for dette i MS2020. Flyene parkerer jo i hytt og pine. Utenlansterminalen ved Værnes benyttes iallefall ikke av de som bør parkere der. Og et tredje og siste spørsmål. Har slått av de helsikes stygge ASOBO originale flyene i options men alikevel dukker de opp, noe å gjøre med akkurat det. Når det gjelder Widerøe og rutene er fra Pandemitiden så skulle ikke dette påvirke da Widerø nærmest fløy som normalt de rutene de hadde. mmmmm Ha en fin dag alle sammen. mvh Morten
 5. En kjempeflott video, synd at musikken ødellegger stemningen!
 6. I min kjære PMDG B737-700 har jeg plutselig fått blåfarve på de bryterne jeg peker på, fikk også cockpit tool tips teks men det har jeg fått fjernet. Noen som kan gi noe tips når det gjelder den blåfarven og få fjernet dette. En annen sak, er det noen mulighet for å få fjernet MS2020 ground equipements as Push back traktoren ( den blå ). Som dere sikkert forstår så er det PMDG og b737 som gjelder her i hangaren.
 7. Ja, vet jo det men........ hvor er as real as it gets...................
 8. Ja det er nok verre enn det. At de ikke bryr seg om oss oppe i Nord er tragisk synes jeg. Så på en ASOBO event der dette spørsmålet kom opp og svaret var at de kunne se på det ila sommeren ( takk til de/dere som har lagt inn dette tema hos ASOBO ). Det at man fortsatt har islagte fjorder on nedsnødde airports ( ENVA ) bryr de seg ikke om. Men de sliter, Real Weather i MS2020 er jo ikke å juble over. Problemet er vel at Real Weather er intergert i selve simmen at man sliter med å gjøre de endringer som trengs. Seasons følger temp og ikke årstid og i Trondheim og Trøndelag har ikke våren kommet enda, nede mot 0 på natta her. Flyr aldri uten real weather og real time så de gode VFR flights er det lenge siden jeg fått tatt fra Værnes. Men, flyr jo fortsatt P3D v4,5 og Active Sky weather, der stemmer det meget bra mtp vær og årstid. Her har ASOBO en virkelig utfordring som de sikkert vil fikse etterhvert. Men nå er det vel snart tid for en skikkelig Boeing i MS2020, takket være PMDG. Gleder meg til mandagen, det blir stort. Så får en bare glemme Trøndelag og den jævla is dritten for en stund og heller ha oppstart Gardermoen eller København Kastrup. Ha ei fin helg alle gode flightsimmere her inne. mvh Morten
 9. Legge MS2020 på hylla, nei. Har trua på prosjektet og mener innerst inne at dette er noe av det mest positive som har skjedd på lenge for oss flightsimmere. Som dere forstår benytter jeg også P3D og er godt fornøyd med den. Men hos P3D står det litt stille mtp de store oppgraderinger. Beklager til dere om jeg virker negativ men det må få være lov i et godt diskusjonsforum som dette å få ut litt frustrasjon. De burde jo kort sagt klart å fikse dette problemet, det er jo beskrevet som bug på deres fora i lengre tid nå. Men men, nok om det, vi ser fremover og gleder oss til neste world update som er Spania og Portugal. Kanskje, kanskje vi har PMDG B737 i stallen også da, lets hope. Da er det nok store muligheter for at min P3D ryker ut.
 10. Skuffet jeg........., Hadde håpet at de hadde fikset dette nå men Trondheimsfjorden og kysten vår er fortsatt islagt, dette er ikke real på noen måte.! Real weather, huff, nei takke meg til Aktive Sky og P3D når det gjelder akkurat det. Flyplasser som Ørlandet, Kvernberget osv, det er jo som å komme til Grønland en kald vinterdag, ikke bra i det hele tatt. Dette er rett og slett for dårlig, begynner å bli møkka lei hele MS. Slik jeg benytter MS2020 nå er det stort sett VFR og det er jo blitt, for å si det mildt, elendig. Men men, det går jo mot vår. Men som sagt, skuffet nok en gang jeg, sorry, dette er for dårlig.
 11. Dette er jo et diskusjonsforum og det er svært gledelig med gode kommentarer og tilbakemeldinger. Det er en bekreftelse på et godt diskusjonsforum. Imponert over mange av tilbakemeldingene og er enig med de fleste av dere. Men så vil jeg avslutte med å si Takk til deg også MagTvei.
 12. Selv tror jeg at det vil ta et par år før MS2020 er på nivå med P3D, dette i stabilitet, vær, fly og AI Traffikk. Jeg kjører P3D v4.5 og MS2020. Skal jeg ta en real Airline flight er og det blir nok P3D og PMDG B737 NGXu jeg benytter. Kunne jo være spennende å kaste ut noe penger ved å oppgradere P3D til v 5.3 men jeg har fortsatt trua på at MS2020 har et større potensiale fremover, så slik blir det ikke for min del.
 13. Prøvde meg faktisk på TMB tur i dag fra Værnes til Gardermoen, fin tur helt til selve innflyvninga, CTD. Det er lenge siden sist jeg tok en tur og jeg tror jaggu det blir lenge til neste også, Får vel kose meg videre med P3D i mens de driver å mekker på sin MS2020. mvh Morten
 14. Føst og fremts Godt Nytt År til dere alle. Unnskyld meg, men MS2020, Asobo, de bør skjerpe seg. Desverre blir jeg skuffet etter hver update. På meg ser det ut som om de er mest opptatt av eye candy og ikke det som virkelig er vesentlig. De om det. Tipper at det fortsatt vil ta et par år før vi er på høyde med P3D mtp vær, vind, traffic, vitrual airlines osv. Ser man på deres planer fremover blir ikke gutta i Asobo arbeidsledige ( ref UP7), men det er kanskje det som er meningen. Hva med å slippe en slik simulator med så elendig kvaltet på fly, fatter det ikke. Det å legge ut en Dreamliner, en Airbus 320 som overhodet ikke er flybar (bare en vits ), for meg helt på jordet. Men begeistringen fanger og vi godtar det meste, men men, jeg synes ikke om det. Ikke nok om det, selv hovedflyet i MS simulator gjennom 30 år, Cessna 172/182 klarte de heller ikke å få flybar ihht virkeligheten. Fytti si æ bare, det er jo enda ikke der det skulle være mtp realisme. Ikke misforstå, jeg er fan men hater å være en tålmodig betatester mens de tjener millioner på slike som oss. Liker det ikke. De holder jo kortene tette til brystet. Ingen får blande seg inn i deres Real Weather, real traffic, nei nei, det vet de best selv, men får de det til å funke, nei, ikke etter mitt syn. Hele Trondheimsfjorden har vært islagt sine før jul og det samme med nesten hele Norgeskysten. Nei da, det betyr ikke noe for de gutta der, de vet best. Rævva spør du meg. Lyspunktet i disse dager er AIG trafikk, men også de bærer preg av de begrensinger som er i MS2020, men men, deilig å se annet enn de dårlige animerte flyene til Asobo i allefall ( det å slippe å se den A330 ) er en glede. Ærlig talt, begynner å bli litt lei av hele MS2020. Det som er deilig er at jeg kan ta min PMDG 737 i P3D og ta meg en real flight slik jeg liker i Virtual Norwegian, tror det er langt frem til det i MS2020. GSX, loading catering, cargo, pax, push back for så å taxe til riktig takeoff rwy etter anvisning fra Active sky real weather. Avsluttningsvis må jeg si at jeg følger med men det er langt imellom at jeg gidder å ta en flight. Mye av det positive som har skjedd har vært gjennom 3 parts utviklere. Synes TBM`n er brukbar og tar jeg en tur er det med den. Som dere sikkert forstår venter jeg med lengsel på PMDG`s 737, men det kan jo ta tid ettersom ASOBO enda ikke har kontroll på sin SDK og systemer for videre utvikling. PMDG er kvalitet og de viker ikke på sine prinsipper, det er det som blir kvalitet. Ikke misforstå meg, jeg lever i håpet. Ha en fin kveld alle gode flightsimvenner her inne. mvh Morten
 15. Fant den først på Marked Place så nå er den inne Ole Chr! Thanks!
 16. World update V kommer ikke opp i min marked place? Oppdateringen fungerte ellers perfekt uten at jeg har fått testet noe.
 17. Hei Kjetil, Det hadde vært helt konge. Som jeg har forstått har du litt peiling. Kunne det vært mulig å få på plass kuppelen på Gråkallen og Vassfjellet masta. Landemerker for en VFR flyver det der sjø. Nå er det vel drøyt en måned til neste World Update så man vet jo ikke hvor detaljert det blir i vårt område men jeg tviler sterkt på om de har fått med seg dette.
 18. Da den første versjonen av Kjeller slet litt med noe performence lurer på om det er noe update på gang.
 19. Du har nok rett i det, AI er jo en tragedie i MS2020 så langt men vi får slite oss igjennom beta etter beta, ikke sant? Men som sagt, flott jobb dere Kjellergutta har startet på.
 20. Tilbake til Kjeller. Sjekka ganske nøye og sceneryet ser bra ut. Har mange timer på den tribunen der in real så det er herlig å ha Kjeller tilbake i en flott utgave for MS2020. Satt flere timer på parkering 5 og fulgte aktiviteten uten å bli kasta ut dagen etter den ble utgitt. Det jeg derimot kom på etter alle disse innlegg er en Cessna som taxet ut og jeg fulgte den. Da ble det meget hakkete uten at jeg tenkte over det men det var mot sørvest akkurat det når jeg tenker meg om. Som beskrevet var nok frameraten meget lav akkurat der og da. Et innspill. Trenger det å være statiske fly på parkering 3-4 og 5. Virker også som om det er forskjellig på hva som havner ved vær loading av flyplassen. Så at her kom det online fly som ble parkert over de statiske for deretter å starte opp og taxe ut. Synes det er nok med de statiske ved gjerde, de er flott og gjør seg bra der. Men de nevnte parkeringer er fine å ha for online flyvning etter min mening. Bare et innspill.
×
×
 • Opprett ny...