Gå til innhold

Terje Svenning

Members
  • Innholdsteller

    22
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Terje Svenning

  1. "Vår venn juling-nissen måtte ha en PFT og kontrollant ble tildelt. Før den store dagen satte nissen sine hjelpere til å pusse sleden og bade Rudolf og co. Alt skulle være perfekt! Dagen kom og nissen og kontrollanten gikk walkaround på sleden, sjekket seletøy, det røde navlyset på Rudolf og ellers alt som jo må sjekkes på et luftfartøy. Alt så bra ut så de satte seg i sleden, sjekket W&B samt dokument. Mens nissen gjorde sjekklista fikk han noe overaskende øye på en jaktrifle stikkende ut av kontrollantens veske, litt usikker spurte nissen: Hva skal du med det geværet?? Kontrollanten: Jeg burde ikke si det på forhånd men du kommer til å miste en motor under takeoff." Sånn kan det gå. Fly safe!
  2. Gode bilder av havaristen er lagt ut på siden. Ikke så skadet som man kunne forvente.
  3. Ser under frekvenslisten at Bodø Radio er oppført med LB VHF 128.950mHz. Dette er ikke riktig - Bodø Radio er en Maritim Kyststasjon og bruker ikke dette frekvensbåndet. Mulig at det refereres to Bodø Air Radio (el.lign). Flyradioen var en del av Bodø Radio noen år tilbake og ble så skilt ut og flyttet over til Avinor.
  4. Skal prøve å huske på Dere når filmen er klar. Det vil nok drøye en stund da regissøren er på ferie en måneds tid fremover. Det finnes flere innlegg om GAP Fyresdal: www.gap.no Masse kanonfine bilder
  5. Flystevne Fyresdal 23 - 26 Juni. Fantastisk tur. Flystevne ENFY
  6. Jaha, nu har jeg fått status på klubbhytta til Bodø Flyklubb. Dessverre så er årsmøtet lagt til Fredag 25 Februar så der gikk det lokalet i vasken. Skal snoke litt rundt om kring og prøve å få tak i en annen plass. Det er for galt at alt blir avlyst pga manglende lokaler.
  7. Om det blir GO på bruk av klubbhytta så foreslår jeg at vi tar en grundig titt på hvordan sitteplasser etc. kan arrangeres. Det kan bli trangt om det blir mange deltakere. Kommer tilbake med info så snart jeg vet noe.
  8. Det er nok han ja. Fine bilder på hjemmesida di forresten
  9. ALV`n er i største laget serru... Tar med LN-ALEXANDER - som skulle være kjent for noen av dere. Eller hva Einar?
  10. Fredag 14 jan høres fint ut. Tar med sønnen også.
  11. Duhildrandedu. Skal det være så j....g vanskelig å få utstedt solobevis da..?
  12. Så lenge det ikke blir 3 Desember så er jeg enig. Har stående invitasjon til to julebord den dagen..........
  13. Nix! Var snakk om litt omlegging av regelverket slik at man hadde lov til å ta på seg rundturer osv. i en flyklubb, men foreløpig er dette ikke lov. Man trenger konsesjon for å drive ervervsmessig flyvning. Kort fortalt så sier regelverket at venner/familie kan være med å dele utgiftene. Noen fordelingnøkkel nevnes ikke. Det er tillatt å drive gratis rundflyvning.
  14. Ikke ubetinget enig dette. Gjelder selvfølgelig hva slags flymaskin dette er snakk om. Tror de aller fleste nogenlunde fornuftige som har flydd endel FS, og gjort dette bevisst på å å fly riktig (f.eks. lært fra den glimrende flyskolen i MSFS), uten større problemer i godt vær skulle ha fått en C-172 el. PA-28 sånn nogenlunde hel ned på en rullebane og fint overlevd. Forutsatt at han/henne ikke gripes av umiddelbar handlingslammende panikk, og er i stand til å finne flyplassen da. Det første tror jeg faktisk flertallet av de som er interessert i flyging, og vet litt om hvordan det hele foregår, ut fra nettopp denne kunnskapen ville få hjelp til å unngå dette. Raskere større fly som f.eks. et passasjerfly er nok en annen historie ja. Må nok si meg "mest" enig med Børge sin påstand. Leste for noen år siden en studie gjort på akkurat dette emnet hvor FS piloter fløy virkelige fly (småfly). Kort fortalt - de aller fleste klarte å holde seg flyvende, men når det kom til landingen så gikk det heller veldig dårlig. Synes å huske at lang RWY var en faktor i positiv retning. Det er helt klart at FS utvikler forståelsen for flyging, men kan dessverre ikke utvikle eller oppøve den simultankapasiteten som man trenger for å gjøre flere ting samtidig - å fly altså. Det kan vel skrives side opp og side ned om dette, men prøv å tenk over hva du vil gjøre om du kom inn på en kortbane - fulle flaps, for sakte, for kort, lav nese, sidevind og med en stressfaktor som en munk i et bordell... Alt dette må korrigeres samtidig (i hvertfall nesten), her er det liten eller ingen tid til å ta "en ting i gangen", da kan det fort bli "Game over". På den andre siden, om man har gode forhold og "treffer" bra så kan det fort gå bra da. Oppfordrer dere til å ta en flytime med instruktør - kan kanskje bli en artig erfaring
×
×
  • Opprett ny...