Gå til innhold

Rune Mikal Hetle

Members
  • Innholdsteller

    11
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Rune Mikal Hetle

  1. For oss som har vore lenge på dette forumet, er Christian Langvatn eit kjent namn. Kjekt å lese om han i Dagens Næringsliv på nett i dag: http://bit.ly/HJzMIw
  2. Då fann eg svaret på DAT og Dash 8, flya dei har kjøpt er tidlegare ZK-VAC sn 60 og TF-JMA sn 335. Det er ikkje nett "unge damer" - 25 og 20 år gamle fly utan at det treng å vere feil. I fylgje avisene i Nord-Norge i dag vil dei fram til flya er operative, nytte ATR med redusert "last" slik dei gjorde i Florø då dei starta flygingane der. Ulempa med ATR er nok sidevind, men om det er Florø-pilotane som vert flytta nordover har dei nok fått rikeleg med røynsle med slikt frå Florø, det bles ikkje alltid rett på der heller.
  3. Problemet med ATR vart løyst i Florø ved at rullebana vart forlenga - dermed kunne maskinene operere "normalt".
  4. Eg les at DAT skal bruke Dash 8 (2 + 1 backup) på rutene Røst - Lofoten - Narvik. Nokon som veit meir om kva fly dette er? Det er vel ikkje flust med brukte Dash 8 - maskiner i marknaden som kan nyttast på dette nettet utan modifikasjonar? Då DAT starta i Florø, hadde dei disp. til å bruke ATR-maskinene, men måtte redusere tal passasjerar/vekt for å kunne operere, men seier no at dei har kjøpt Dash 8 til bruk i Lofoten. Takksam for info.
  5. Hei, passerte to stykker over Stryn i ettermiddag mellom 14:00 og 15:00 tror jeg, retning Molde - Åndalsnes.
  6. Hei du, har ikkje linkar, men har for real B2,EC120 og EC130B4. Må du ha for B3 kan eg kanskje skaffe deg gjennom ein kompis, send e-post til rmh80@hotmail.com.
  7. Hei ! Dette var et litt artig tema, som setter en i "mimretilstand". Jeg fløy ganske mye i Norge (som passasjer) dagene før og etter denne rekorden ble satt, og hadde en kollega som samme dag fløy Evenes - Oslo, også med SAS. Det var ekstremt sterke nordlige luftstrømmer i lufta over Skandinavia disse dagene. Jeg mener å huske at vinden var sterkest over 35000 fot, og at man for å sette rekord, hurtigst mulig måtte komme seg opp i høyde for å kunne dra nytte av vinden lengst mulig. Så i dette tilfellet hadde nok ikke antall passasjerer noe med FL å gjøre, men at med et lett lastet fly raskest mulig nådde det optimale FL for å dra maksimalt nytte av medvinden. Selv fløy jeg søndagen etter at rekorden var satt fra Vigra til Oslo med BU, da kapteinen (en kvinnelig etter det jeg husker), opplyste av vi i 35000 fot hadde medvind på over 250 km/time. Den turen gikk også temmelig hurtig,men ble ingen rekord, for vi ble liggende i holding nord for Oslo på grunn av mye trafikk på Fornebu.
  8. Hei, artig å se hvor alle har sitt daglige yrke. Jeg er salgssjef hos Vest-Karosseri i Stryn, den siste norske bussfabrikken. Jobben består i å selge busser i Norge, Sverige og Danmark, noe som gjør at det blir mange timer i fly pr. år - men da som passasjer. Jobben gjør at jeg har vært nedom de fleste flyplasser i Norge - og de fleste større i Danmark og Sverige. Ellers fikk jeg interessen for fly og flyving da jeg noen sommerferier jobbet som flyekspeditør for Widerøe på den gamle nedlagte flyplassen i Førde i Sunnfjord (det er 30 år siden), så det ble skrevet ut noen 100 lasteskjemaer på DHC-6 den gangen! [Endret av Rune Mikal Hetle 15-01-2001.]
  9. Gå til Bombardier sin side http://www.aerospace.bombardier.com/htmen/5_2.htm"'>http://www.aerospace.bombardier.com/htmen/5_2.htm" TARGET=_blank>http://www.aerospace.bombardier.com/htmen/5_2.htm - der finner dere flotte bilder av de nye regionalflyene til SAS Commuter.
×
×
  • Opprett ny...